EUROLYGA 2023

M. Kalnietį piktina komentarai apie R. Javtoko reikšmę rinktinei

Jonas Kazlauskas pirmadienį Palangoje sulaukė 14 krepšininkų, o trijų žaidėjų - Jono Mačiulio, Jono Valančiūno ir Donato Motiejūno - dar reikės šiek tiek palaukti. Tačiau dviejų labai laukiamų žaidėjų pernai iki Europos vicečempionų titulo rinktinę atvedęs strategas nesulauks. Todėl teks spręsti rimtą uždavinį – kaip užkamšyti spragas, atsiradusias netekus Lino Kleizos ir Roberto Javtoko.

Pirmoji Lietuvos rinktinės treniruotė.<br>T.Mikalajūno nuotr.
Pirmoji Lietuvos rinktinės treniruotė.<br>T.Mikalajūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Jul 7, 2014, 8:24 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 4:11 AM

Abu krepšininkai rinktinėje nežais dėl sveikatos problemų.

„Linas buvo žmogus, apie kurį sukosi žaidimas, jis pelnydavo didžiausią dalį komandos taškų. Roberto netektis – dar skaudesnė. Tai žaidėjas, kuris cementuodavo gynybą.

Man labai keista, kad žmonės to nesupranta ir sako, kad R.Javtoko netektis tai nieko tokio. Iš tikrųjų tai ji yra labai didelė. Jei kas nors atsimena kaip mums Londone sekėsi be Roberto, tai turėtų suprasti“, - sakė įžaidėjas Mantas Kalnietis.

Vienas pagrindinių kandidatų užimti lyderio vietą ir galbūt kapitono raištelį Paulius Jankūnas į žaidėjų sprendimą šią vasarą pailsėti žiūrėjo supratingai.

„Žinoma, gaila, bet ką padarysi. Jie savo kūną geriau pažįsta, žino kada reikia pailsėti, todėl taip nusprendė. Viskas yra suprantama“, - kalbėjo puolėjas.

Mindaugas Kuzminskas įsitikinęs, kad atsiras krepšininkų, sugebėsiančių pakeisti L.Kleizą ir R.Javtoką.

„Jie buvo kertiniai žaidėjai, bet vis tiek, manau, kad esame ne tokia šalis, kuri sugriūtų jei kažkas negali dalyvauti. Manau, bus kam juos pakeisti, kiti labiau prisidės.

Kas imsis lyderio vaidmens? Manau P.Jankūnas, M.Kalnietis, broliai Lavrinovičiai. Yra tokių žaidėjų“, - svarstė M.Kuzminskas.

Martynas Pocius įsitikinęs - kad ir kokia skaudi rinktinės senbuvių netektis, dabartiniai žaidėjai sugebės kompensuoti atsivėrusias skyles.

"Jie visada būdavo lyderiai ir aikštėje ir už jo ribų. Aplink Liną sukdavosi žaidimas, Robis būdavo tikras tėvas ir kapitonas. Mums jų labai trūks. Bet turime daug laiko surasti savo komandą be jų. Kaip bus, nežinau, nes kiek metų rinktinėje žaidžiu, jie visada buvo su rinktine, tik R.Javtokas nežaidė Londono olimpiadoje.

Be tikiu, kad viskas bus gerai, nes rinktinėje yra daug gerų vyrų. Lipdysime komandą ir žiūrėsime, kas bus", - kalbėjo M.Pocius.

Pirmadienį rinktinės žaidėjai turėjo nuspręsti, kas iš R.Javtoko perims komandos kapitono pareigas, tačiau dėl šių pareigybių balsuos kiek vėliau.

"Žiūrėsime, kas bus, galbūt vyriausi žaidėjai. Broliai (Lavrinovičiai) gali suvienyti komandą, Paulius ne vienerius metus yra "Žalgirio" kapitonas. Manau, viskas bus gerai", - patikino gynėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.