EUROLYGA 2023

Mantas Kalnietis Krasnodare – vienišas ir be NBA?

„Brooklyn Nets“ ir „Portland Trail Blazers“ skautams pasirodęs Lietuvos rinktinės įžaidėjas Mantas Kalnietis kitą sezoną dar greičiausiai neišpildys savo svajonės žaisti NBA. Ne gana to, Krasnodaro „Lokomotiv“ gretose jis veikiausiai liks vienintelis Lietuvos krepšininkas.

M.Kalnietis šturmuoti NBA ketina kitą vasarą.<br>D.Umbraso nuotr.
M.Kalnietis šturmuoti NBA ketina kitą vasarą.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Jul 10, 2014, 9:06 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 1:57 AM

Bent jau tokią M.Kalniečio ateitį savo akimis regi „Lokomotiv“ viceprezidentas Ginas Rutkauskas.

„Visi susidomėjimai (iš NBA. – Red.) praėjo. Jis padalyvavo, pasirodė. Negalime laukti susidomėjimo iki spalio 1-osios, o spalio 5-ąją pradėti čempionatą. Taip nebūna“, – portalui lrytas.lt apie M.Kalniečio galimybes persikelti į NBA pasakojo G.Rutkauskas.

Paklaustas, ar galimo M.Kalniečio persikėlimo į NBA klausimas šią vasarą net nebesvarstomas, G.Rutkauskas nedaugžodžiavo.

„Dabar ne“, – sakė jis.

Kol kas kvietimo į NBA nesitiki ir M.Kalnietis. 

„Kol kas nieko nėra. Padariau viską, kas nuo manęs priklauso, – dabar laukiu žinių, – savaitės pradžioje „Lietuvos rytui“ sakė M.Kalnietis. – Paaiškėti gali bet kada, tačiau gali ir niekas nepasikeisti. Kadangi turiu sutartį su „Lokomotiv“, esu šios komandos žaidėjas ir jei niekas nepasikeis, kitą sezoną vėl važiuosiu ten.“

 Planus kitai vasarai siūlė atidėti ir M.Kalniečio interesams NBA atstovaujantis agentas Tadas Bulotas.    

„Persikelti į NBA būtų realiau kitąmet nei šiemet“, – „Lietuvos rytui“ yra sakęs T.Bulotas. 

Be komandos draugų iš Lietuvos?

Taip pat aiškėja, kad M.Kalnietis kitą sezoną „Lokomotiv“ atakoms diriguos tik angliškai. Praėjusį sezoną kartu su Simu Jasaičiu Rusijos ekipoje rungtyniavęs įžaidėjas Krasnodare greičiausiai liks vienintelis krepšininkas iš Lietuvos.

„Lokomotiv“ buvo nusitaikę į bent du Lietuvos krepšinio rinktinės narius.

Tačiau panašu, kad tai buvo Jonas Mačiulis, Renaldas Seibutis arba Martynas Pocius, nes šiems krepšininkams susitarus su Kazanės „Uniks“, Stambulo „Darussafaka“ ir „Galatasaray“ ekipomis, „Lokomotiv“ viceprezidentas Ginas Rutkauskas apie komandos prezidento A.Vediščevo užmojus pasipildyti lietuviais kalbėjo jau skeptiškai.

„Gali būti, kad daugiau lietuvių nebebus, – portalui lrytas.lt sakė G.Rutkauskas. – Visko pasitaiko. Rinka – toks dalykas, kai kažkas atsikabina, kažkas prisikabina. Bet kol kas sakyčiau, kad daugiau Lietuvos krepšininkų neturėsime.“

Už aikštelės ribų M.Kalnietis lietuviškai galės bendrauti su G.Rutkausku arba Sigitą Kavaliauską pakeitusiu fizinio rengimo treneriu Evaldu Kandratavičiumi. 

Taip lengvai į NBA neišleistų

Neaišku, kiek realu M.Kalniečiui sulaukti NBA komandų kvietimo, bet šią vasarą jo galimybes mažina sutartis su „Lokomotiv“.

Norėdami pasikviesti lietuvį į NBA, amerikiečiai rusams turėtų sumokėti mažiausiai 560 tūkst. JAV dolerių išpirką.

Tačiau panašu, kad „Lokomotiv“ siektų užsiprašyti dar didesnės išpirkos.

„Savo laiku mes išpirkome Mantą iš „Žalgirio“. Dabar mes norėtume atgauti tuos pinigus, kuriuos tuomet sumokėjome. Ta suma buvo panaši, tik ne doleriais, o eurais, – lrytas.lt birželio pradžioje sakė „Lokomotiv“ prezidentas A.Vediščevas.

– Tikrai nenorėtume prarasti tokio žaidėjo. Puikiai suprantu jo norą išbandyti savo jėgas NBA, bet jis mums taip pat reikalingas. Tikriausiai tektų rasti bendrą sprendimą visiems kartu, jeigu NBA klubas tikrai pateiktų jam rimtą pasiūlymą. Mes pasiruošę derėtis, bet sprendimą jį paleisti taip pat dar reikėtų gerai visiems apsvarstyti“.

G.Rutkausko ir A.Vediščevo žodžiai patvirtina, kad rusai yra patenkinti M.Kalniečio žaidimu. Šiam netikėtai persikėlus į NBA, rasti lygiavertę pamainą atakų organizatoriui iš Lietuvos būtų sudėtinga, nes vasaros žaidėjų turguje geriausi įžaidėjai jau beveik išgraibstyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prasidėjo išankstinis balsavimas