EUROLYGA 2023

L. Jamesas ir jo vilioklės: ką žada „Heat“ ir „Cavaliers“?

Lebronatonas (LeBrono ir maratono darinys) tęsiasi. Kur kitą sezoną žais trokštamiausias NBA laisvasis agentas LeBronas Jamesas niekas nežino. Gal net ir jis pats. Aišku tik viena – vieni sirgaliai šokinės iš laimės, kiti liks nuleidę galvas.

L.Jamesą suvilioti mėgina ir „Heat“, ir „Cavaliers“ klubai.<br>lrytas.lt montažas
L.Jamesą suvilioti mėgina ir „Heat“, ir „Cavaliers“ klubai.<br>lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Jul 11, 2014, 12:55 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 1:36 AM

Miami Heat“ ar „Cleveland Cavaliers“? Štai kur klausimas.

Tokį pat sprendimą L.Jamesas turėjo priimti prieš ketverius metus. Saitai su jį į NBA pašaukusiu „Cavaliers“ klubu buvo sutraukyti, bet tai 29 metų šių dienų NBA ikonai tik išėjo į naudą. Jis dukart tapo čempionu ir keturiskart žaidė finalo serijoje.

Niekas nežino, kada L.Jamesas planuoja paskelbti savo sprendimą, tačiau visiems suprantama, kad jo žodis gali nulemti „Heat“ ir „Cavaliers“ klubų ateitį.

„Heat“ klubui L.Jameso išlaikymas reikštų ir tolimesnį kelią finalų link. Majamio ekipa būtų neabejotina pretendentė į kovą dėl trofėjaus, nors šiemet ir pralaimėjo „San Antonio Spurs“ komandai. Jeigu jis liks, liks ir Dwyane'as Wade'as bei Chrisas Boshas. Didysis trejetas išliks, Majamis turės dar daugiau sirgalių, „Heat“ bus ir mylima, ir nekenčiama ekipa.

„Cavaliers“ tai reikštų klubo atgimimą ir susitaikimą su žmogumi, kurį sirgaliai 2010-aisiais vadino niekšu ir keikė. Bet jo svoris NBA – išskirtinis, o „Cavaliers“ reikia kažko tokio, kas pakeltų klubą į viršų.

L.Jamesas sportuoja, stebi akademijos darbą, derasi su agentais ir netgi buvo susitikęs su „Heat“ atstovais. Bet jis vis dar delsia.

Į kurį krepšį bus metamas lemtingasis L.Jameso kamuolys?

Portalas lrytas.lt pateikia „Heat“ ir „Cavaliers“ klubų trūkumus ir privalumus.

„Cavaliers“

Namai. Akronas visuomet turėjo ypatingą vietą L.Jameso širdyje. Žvaigždė niekada neužmiršo gimtinės ir išliko jai ištikimas. Jis turi namus nutolusius netoli į Pietus nuo Klivlendo ir juose leidžia vasaras.

Verslo būstinė. L.Jamesas ir jo artimiausi draugai užaugo Šiaurės Rytų Ohajuje ir šiandieną šioje vietoje jis turi verslo reikalų. Čia jo vaikystės draugas turi vadybos kompanija LRMR, o L.Jamesas taip pat prisideda prie sprendimų.

Jauna sudėtis. Nors „Cavaliers“ nė karto nepateko į atkrintamąjį etapą, kai L.Jamesas išvyko, klubas jam gali pasiūlyti jauną daug žadančią potencialo pilną komandą. Ekipą į priekį vedą „Visų žvaigždžių“ įžaidėjas Kyrie Irvingas, kuris neseniai sutiko pasirašyti penkerių metų sutarties pratęsimą. „Cavaliers“ taip pat turi pirmuosius NBA naujokų biržos šaukimus Anthony Bennetą ir Andrew Wigginsą.

Trenerių štabas. „Cavaliers“ klubo trenerių situacija gali būti neraminančiu faktoriumi. Nuo to laiko, kai L.Jamesas išvyko ekipa jau turi trečiąjį trenerį. „Cavaliers“ pasirašė sutartį su tarptautiniu lygmeniu žinomu treneriu iš Europos Davidu Blattu, laimėjusiu Eurolygos turnyrą, bet jis dar nėra vadovavęs ekipai NBA. Beje, „Cavaliers“ nutarė nesamdyti gerbiamo asistento Tyronno Lue, kuris puikiai sutarė su L.Jamesu.

Skrynia. Klubas turi turtų, kuriuos gali iškeisti ir pasikviesti kitų elitinių žaidėjų į Klivlendą. „Cavaliers“ jau derasi su „Minnesota Timberwolves“ klubu apie galimybę įsigyti puolėją Keviną Love.

Savininkas. Didžiausias kliuvinys L.Jameso sugrįžimo istorijoje gali būti santykiai su Danu Gilbertu. Praėjus vos porai valandų, kai prieš ketverius metus klubą paliko L.Jamesas, D.Gilbertas papylė pagiežos. Jis skyrė laišką „Cavaliers“ sirgaliams, kuriame krepšininko sprendimą išvykti į Majamį pavadino gėdingu. Tą patį vakarą jis interviu „Associated Press“ smerkė L.Jamesą ir pareiškė, kad šis žaisti nustojo jau per atkrintamąjį etapą.

„Heat“

Nugalėtojai. Vietoje potencialo „Heat“ ant stalo gali padėti laiko patikrintų nugalėtojų kortą. L.Jamesas per ketverius metus su „Heat“ buvo keturiuose NBA finaluose ir dukart triumfavo. Majamio komanda tesėjo pažadą, kurį klubo vykdantysis direktorius Patas Riley davė anksčiau: „Ateik į Majamį, būk ypatingo darinio dalimi ir kiekvienais metais varžykis dėl titulo.“

Trenerių štabas. Majamio klubo trenerių štabe ar netgi vadovaujamame personale nebuvo jokių klaidų ir nesusipratimų, kai ekipos rūbinėje ėmė lankytis L.Jamesas. Jis visą laiką žaidė tik su vienu treneriu – Eriku Spoelstra.

Savininkas. Skirtingai nei situacija su D.Gilbertu, „Heat“ savininkas Micky Arisonas ir žvaigždė sutaria gerai. „Heat“ ir L.Jamesas gali susitarti praktiškai dėl visko. Netgi dėl to, kad L.Jameso artimieji gali užeiti į persirengimo kambarį ar kitas komandos zonas. Ir žinant „Heat“ darbo kultūrą, tai nėra kažkas ypatingo.

Didysis trejetas. L.Jameso sprendimas žaisti Majamyje veikiausiai užtikrintų tai, kad Didysis „Heat“ trejetas neišnyktų. Superžvaigždė vėl žaistų šalia Dwyane'o Wade'o ir Chriso Bosho, kurie taip pat tapo laisvaisiais agentais. Manoma, kad jeigu L.Jamesas nepasirinks Majamio, miestą paliks ir Ch.Boshas.

Investicijos. L.Jameso žmona turi sulčių barą Majamio priemiestyje. L.Jamesas yra sakęs, kad planuoja investuoti ir į netoliese esantį picos restoranų tinklą. Galbūt tai nėra tokie ryšiai, kokius jis turi su Ohajumi, bet ryšys su Pietų Florida stiprėja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.