EUROLYGA 2023

LeBronas Jamesas suprato savo klaidą, todėl grįžta į Klivlandą

„Mano santykiai su Ohajumi yra stipresni nei krepšinis“, - tarė NBA žvaigždė LeBronas Jamesas ir priėmė sprendimą. Penktadienį jis  paskelbė apie savo pasirinkimą – L.Jamesas pasidavė Žydrūno Ilgausko įkalbinėjimams sugrįžti į gimtąją Ohajo valstiją ir vėl užsivilkti „Cleveland Cavaliers“ aprangą.

L.Jamesas ir Ž.Ilgauskas - artimi draugai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
L.Jamesas ir Ž.Ilgauskas - artimi draugai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 11, 2014, 8:35 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 1:14 AM

„Grįžtu namo“, – tokią žinutę parašė 29 metų krepšininkas, kuris su „Miami Heat“ du kartus laimėjo čempiono žiedą, tačiau praėjęs čempionatas baigėsi fiasko finale prieš „San Antonio Spurs“.

Apie savo sprendimą krepšininkas papasakojo JAV sporto žiniasklaidos gigantui „Sports Illustrated“.

„Mano santykiai su Ohajumi yra stipresni nei krepšinis. Prieš ketverius metus to nesuvokiau. Todėl tai darau dabar“, - sprendimo keltis į Majamį gailisi krepšininkas.

Per ketverius, Majamyje praleistus, metus L.Jamesas keturiskart žaidė NBA finale ir dukart laimėjo čempiono titulą. Dabar krepšininkas nusprendė išpildyti pažadą ir Klivlando miestui padovanoti NBA čempionų taurę.

„Prieš tai, kai visiems pradėjo rūpėti kur aš žaisiu, aš buvau tik vaikas iš Ohajo. Ten aš vaikščiojau, ten bėgiojau, ten verkiau, ten tvarsčiausi žaizdas. Ši vieta turi ypatingą reikšmę mano širdyje. Žmonės ten matė kaip aš augau. Kartais atrodo, kad aš jų sūnus. Jų entuziazmas gali būti milžiniškas, bet tai mane veža.

Noriu suteikti jiems viltį, kai galiu. Noriu juos įkvėpti, kai galiu. Nebus jokios spaudos konferencijos ar vakarėlio. Laikas imtis darbo“, - „Sports Illustrated“ sakė L.Jamesas.

203 cm ūgio krepšininkas „Cavaliers“ ekipoje pradėjo profesionalo karjerą. 2003 metų NBA naujokų biržoje Klivlando klubas jį pasirinko pirmuoju numeriu.

2010-aisiais L.Jamesas pompastiškai paskelbė apie savo persikėlimą į „Heat“. Tuomet „Cavaliers“ aistruoliai į šį krepšininko sprendimą reagavo, kaip į išdavystę, jie degino „karaliaus“ marškinėlius.

Šią vasarą nutraukęs sutartį su „Heat“ ir tapęs laisvuoju agentu L.Jamesas buvo viliojamas ne vieno klubo.

Į varžybas dėl krepšininko įsitraukė ir „Cavaliers“. Čia nemažą vaidmenį suvaidino buvęs L.Jameso bendraklubis Žydrūnas Ilgauskas. Karjerą baigęs lietuvis iki šiol dirba „Cavaliers“ klube.Pasak amerikiečių, Ž.Ilgauskas savaitgalį išvyko į Floridą susitikti su L.Jamesu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.