EUROLYGA 2023

Lietuvos rinktinė rungtyniavo ant bangų

Smagus vėjas, gaivus oras, lengvas Kuršių marių bangavimas – tokius malonumus antradienį patyrė Lietuvos krepšinio rinktinės nariai. Jiems buvo pasiūlyta sėsti į dvi jachtas ir palenktyniauti.

Šįkart oro sąlygos plaukti jachta buvo puikios.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Šįkart oro sąlygos plaukti jachta buvo puikios.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 15, 2014, 5:29 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 11:22 PM

Krepšininkai plaukė dviem vienodomis moderniomis kruizinėmis jachtomis „Jeanneau Sun Odyssey 36i“.

„Pats laikas rinktinės vyrams susipažinti su konkurencijos jausmu ne tik krepšinio aikštelėje, bet ir jūroje. Paaiškės geriausia krepšinio įgula,“ – prieš startą kalbėjo vienos iš jachtų kapitonas Ruslanas R.Arbušauskas.

Po plaukimo Lietuvos krepšinio rinktinės žaidėjai paliko savo rankų įspaudus planuojamai krepšinio šlovės alėjai. Šie įspaudai papildė jau turimą 1992 metais olimpinėse žaidynėse Barselonoje žaidusių Lietuvos krepšininkų ir dabartinio vyriausiojo trenerio Jono Kazlausko įspaudų kolekciją.

2010-aisiais krepšininkai susipažino su legendine, pasaulį apiplaukusia jachta „Ambersail“, 2011 metais rinktinės vyrai turėjo išmėginti tris modernias jachtas, tačiau užėjusi liūtis, neleido net atsišvartuoti nuo kranto ir sportininkai tik apžiūrėjo naujutėlaičius burlaivius. 2012 metais krepšininkai plaukė didžiausiu Lietuvoje burlaiviu „Brabander“, o praėjusią vasarą išbandė pirmąją lietuvių jachtą, apiplaukusią pasaulį, – „Lietuvą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar debatų dalyviai supranta, kur kandidatuoja?