EUROLYGA 2023

Ettore Messina dirbs su NBA čempionais – tapo „Spurs“ asistentu

NBA prisiviliojo dar vieną trenerį iš Europos. Buvęs Maskvos CSKA strategas Ettore Messina pasirašė sutartį su čempione „San Antonio Spurs“ komanda. Tiesa, E.Messina nesulaukė tokio pasiūlymo, kaip Davidas Blattas, tapęs „Cleveland Cavaliers“ vyriausiuoju treneriu, bet pozicija – labai garbinga. 54-erių italas dirbs vieno geriausių trenerių Greggo Popovichiaus asistentu.

E.Messina išvyksta į NBA.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr. iš archyvo
E.Messina išvyksta į NBA.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

2014-07-16 08:43, atnaujinta 2018-02-11 23:04

E.Messina pastaruosius du sezonus dirbo CSKA komandoje, kurią perėmė iš Jono Kazlausko. Jis yra keturiskart laimėjęs Eurolygą, bet tai nebuvo paskutinieji sezonai. E.Messina buvo dukart išrinktas geriausiu Eurolygos treneriu ir turi patirties, susijusius su amerikiečių krepšiniu.

2011-2012 metais jis buvo konsultantu „Los Angeles Lakers“ klube.

„Man garbė, kad prie mūsų programos prisijungė tiek pasiekęs žmogus. Tai išskirtinis treneris, geras lyderis ir žmogus, iš kurio galime pasimokyti“, - komplimentus žarstė šiemet „Spurs“ ekipą čempione pavertęs G.Popovichius.

„Spurs“ klubui ne amerikiečiai – įprastas dalykas. Komanda ilgą laiką kliaunasi vienu geriausių Europos įžaidėjų prancūzu Tony Parkeriu, Argentinos atstovu Manu Ginobili. Pastarieji – klubo branduolio dalis.

„Spurs“ ekipa nevengia savo amerikietiškojo stiliaus krepšinio maišyti su tarptautiniu krepšiniu, tad visada pabrėždavo, kad durys užsieniečiams – atviros. Ši strategija – viena pagrindinių sėkmės priežasčių.

„Spurs“ klubas yra penkiskart laimėjęs NBA čempionatą.

E.Messina šiame klube jau turi pažįstamą veidą. 2001 metais Italijoje jis treniravo M.Ginobili. Antradienį krepšininkas socialiniame tinkle „Twitter“ pasidalino nuotrauka su treneriu.

„Praėjo dvylika metų po mūsų paskutinių rungtynių ir štai mes susitinkame vėl“, - rašė M.Ginobilis.

E.Messina per pastaruosius metus buvo dažnai minimas tarp kandidatų tapti pirmuoju Europos vyriausiuoju treneriu NBA. Tačiau jį įveikė D.Blattas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.