EUROLYGA 2023

D. Sabonis aikštėje šėlo, o po mačo gavo tėvo patarimų

Lietuvos aštuoniolikmečių (U18) vaikinų rinktinė, vedama Domanto Sabonio, Vilniuje penktadienį 66:58 (17:15, 20:10, 15:12, 14:21) nugalėjo Latvijos bendraamžius. Tai buvo priešpaskutinės kontrolinės Sauliaus Štombergo auklėtinių rungtynės rengiantis Europos čempionatui, rašo musukrepsinis.lt.

Po rungtynių D.Sabonis išklausė tėvo A.Sabonio nuomonę.<br>V.Balkūno nuotr.
Po rungtynių D.Sabonis išklausė tėvo A.Sabonio nuomonę.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 18, 2014, 10:20 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 9:19 PM

Per 19 minučių Arvydo Sabonio sūnus, stebint tėvui ir Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyriausiajam treneriui Jonui Kazlauskui, spėjo įmesti 18 taškų, atkovoti 14 kamuolių ir surinkti 29 naudingumo balus.

Lietuviai 4 taškais be atsako pradėjo rungtynes, tačiau varžovai neleido įsismaginti šeimininkams ir po tolimo metimo išsiveržė į priekį (7:6). Tačiau latviai pirmavo neilgai, lietuviai iš karto atsakė keliomis sėkmingomis atakomis ir po minutės jau turėjo 6 taškų persvarą (13:7). Iki ketvirčio pabaigos žaidimas išsilygino, tačiau pranašumą išlaikė Lietuvos komanda (17:15). Didžiąją laiko dalį pirmajame kėlinyje lietuviai žaidė be savo lyderio D.Sabonio.

Antrajame ketvirtyje vyko lygi kova ir S.Štombergas vėl į aikštę išleido D.Sabonį. Po šio 210 cm ūgio krepšininko dėjimo šeimininkai pirmavo 24:17 (5min.). D.Sabonio vedini lietuviai iki didžiosios pertraukos perėmė iniciatyvą ir sukaupė dviženklę persvarą (37:25).

Aktyviai ir puolę, ir gynęsi lietuviai trečiajame kėlinyje sužaidus 5 minutes neleido varžovams priartėti (44:30). Šeimininkai gerai kovojo dėl atšokusių kamuolių ir išnaudojo savo progas atakuojant, o latviai sunkiai rinko taškus. Vienu metu Lietuvos komanda turėjo 18 taškų persvarą ir tik baigiantis ketvirčiui svečiams pavyko kiek sušvelninti skirtumą (52:37).

Paskutiniame ketvirtyje lietuviai kontroliavo padėtį didžiąją laiko dalį, tačiau baigiantis mačui kiek atsipalaidavo ir tuo pasinaudoję latviai atkūrė intrigą. Likus žaisti 27 sekundes ekipas skyrė tik 6 taškai. Tačiau per likusį laiką šeimininkai pergalės iš rankų nepaleido.

D.Sabonis buvo vienintelis Lietuvos krepšininkas, kuris pelnė dviženklį taškų skaičių. Martynas Varnas ir Jokūnas Švambaris surinko po 7 taškus. Gintaro Einikio sūnus Aidas, kaip ir kito krepšininko Sigito Biručio atžala Laurynas, pelnė 4 taškus.

Iš latvių taip pat tik vienam krepšininkui pavyko įmesti dviženklį taškų skaičių – 14 taškų pelnė Ervinas Mežniekas.

Turkijoje vyksiantį Europos čempionatą Lietuvos U18 vaikinų rinktinė pradės liepos 24 d. rungtynėmis su Prancūzija. Be jos B grupėje lietuviams teks kautis su Anglijos ir Kroatijos bendraamžiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.