EUROLYGA 2023

Penki į Jungtinę lygą besibeldžiantys klubai LKL negąsdina

Sekmadienį Jungtinės lygos būstinės koridoriuose Maskvoje bus karšta. Rusijos sostinėje numatyta 2014–2015 m. turnyro burtų ceremonija, nors lygos vadovai dar patys tiksliai nežino, kurių komandų pavadinimai atsidurs plastikiniuose kamuoliukuose.

Jungtinės lygos direktorius T.Pačėsas tiki, kad turnyre dalyvaus 5 LKL klubai.<br>M.Kulbio nuotr.
Jungtinės lygos direktorius T.Pačėsas tiki, kad turnyre dalyvaus 5 LKL klubai.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Jul 20, 2014, 9:45 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 8:47 PM

Gali nutikti taip, kad su Lietuvos vėliava kitą sezoną turnyre kovos bent penkios mūsų šalies komandos, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“. 

Paraiškas dalyvauti Jungtinėje lygoje padavė Vilniaus „Lietuvos rytas“, Klaipėdos „Neptūnas“, Kėdainių „Nevėžis“, Alytaus „Dzūkija“ ir Panevėžio „Lietkabelis“.

Tiesa, „Lietuvos rytas“ dar nėra pasirašęs sutarties su Jungtine lyga kitam sezonui. Prieš pat burtų traukimo ceremoniją Jungtinės lygos posėdyje bus sprendžiami esminiai klausimai – finansinių injekcijų dydis, dalyvių, užsienio komandų skaičius.

„Nesakome Jungtinei lygai ne, bet mums reikia išsamesnės informacijos“, – sakė „Lietuvos ryto“ krepšinio klubo atstovas Remigijus Kazilionis.

Lietuvius vilioja pinigai

Jungtinės lygos vykdomasis direktorius Tomas Pačėsas „Lietuvos rytui“ sakė, kad piniginės premijos komandoms bus dar didesnės nei praėjusį sezoną.

Kai LKL čempionatas prarado savo įtaką Eurolygoje ir neteko teisės į B licenciją, Jungtinės lygos pinigai tapo didžiule paskata Lietuvos klubams.

Lenkai išėjo į Eurolygą

Daugiau lietuviškų pavadinimų Jungtinėje lygoje gali atsirasti todėl, kad iš Rusijos valdžios globojamo turnyro dėl politinių motyvų pasitraukė Ukrainos klubai.

Be to, iki šiol dar neaišku, ar varžybose dalyvaus ir naujas Lenkijos klubas, kuris turėtų pakeisti Eurolygoje žaisiančius Zgoželeco „Turow“ krepšininkus.

2013–2014 m. Jungtinės lygos žemėlapis apėmė Lietuvos, Rusijos, Lenkijos, Čekijos, Ukrainos, Estijos, Kazachstano, Latvijos ir Baltarusijos klubus.

Į po sezono atsiradusias 3 laisvas vietas pretenduoja ne tik „Dzūkija“, „Lietkabelis“ ir „Nevėžis“, bet ir Loimos „Bisons“ (Suomija) bei Saratovo „Avtodor“ (Rusija).

„Lietuvos klubai atitinka reikalavimus, todėl visi jie turi neblogų galimybių patekti į turnyrą“, – neslėpė T.Pačėsas.

Kokia bus LKL pozicija?

Po 2013–2014 m. sezono LKL vadovai mosikavo kumščiais ir teigė, kad daugiau nebešoks pagal Jungtinės lygos dūdelę.

Jie planavo padidinti Lietuvos čempionato rungtynių skaičių ir taip LKL klubams natūraliai apsunkinti dalią Jungtinėje lygoje.

Bet LKL vadovai netrukus gali susidurti su pačių komandų pasipriešinimu. Finansiškai patraukliame turnyre pageidauja varžytis beveik pusė LKL klubų, kurie gali nepritarti nepakeliamam šalies čempionato tvarkaraščiui.

LKL generalinis direktorius Romualdas Brazauskas siūlė palaukti sekmadienio, kai galutinai paaiškės, kiek Lietuvos komandų bus priimta į Jungtinę lygą.

„Realiausia, kad LKL bus trijų ratų reguliarusis sezonas, – vakar teigė R.Brazauskas. – Dalyvavimas kituose Europos turnyruose priklausys nuo klubų noro.“

Turnyrui nepaliko langų

R.Brazauskas patvirtino, kad kitą sezoną LKL reguliariojo sezono mačus planuojama rengti tik šeštadieniais ir sekmadieniais, o išimtys bus padarytos tik toms ekipoms, kurios žais Eurolygoje arba Europos taurės varžybose.

Jungtinės lygos vadovai savo turnyro mačus planavo rengti sekmadieniais ir pirmadieniais.

Susikirsti gali ne tik reguliariojo sezono, bet ir atkrintamųjų varžybų tvarkaraštis. LKL vadovai jau turi parengę lemiamų sezono kovų projektą, jį tik liko patvirtinti lygos posėdyje liepos 25-ąją.

„Visos kitos lygos turi baigti sezoną vėliausiai balandį, kad netrukdytų šalies čempionatų atkrintamosioms varžyboms. Nuo gegužės iki birželio pradžios nenumatyta jokių langų, todėl nematau galimybės, kaip LKL klubai tuo metu galėtų žaisti Jungtinėje lygoje. Ji turi baigtis balandį“, – pareiškė R.Brazauskas.

Jungtinės lygos finalo serija šįmet baigėsi birželio 13-ąją. Pusfinalyje žaidę vilniečiai iš turnyro pasitraukė birželio 2-ąją.

2013–2014 m. LKL turėjo nusilenkti Jungtinei lygai, todėl beveik trimis savaitėmis užsitęsė LKL mažojo finalo serija. Kas kam nusileis artėjantį sezoną?

Vadovas keliaus į Maskvą

T.Pačėsas neabejoja, kad kompromisą rasti pavyks, o tvarkaraštis turi būti sudėliotas atsižvelgiant į komandų interesus.

„Smagu, kad R.Brazauskas nori ir stengiasi, bet yra LKL klubų interesai, todėl reikia viską suderinti. Tvarkaraštis negali būti savavališkai primestas.

Bet tikiu, kad viskas suderinama“, – aiškino T.Pačėsas.

Jis tvirtino, kad R.Brazauskas sekmadienį dalyvaus Jungtinės lygos posėdyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.