EUROLYGA 2023

Prezidentą pakeitusioje Jungtinėje lygoje žais penki LKL klubai

Jungtinės lygos taryba sekmadienį Maskvoje vykusiame posėdyje patvirtino 2014-2015 m. turnyro formatą ir dalyvių sąrašą.

Jungtinės lygos vykdančiojo direktoriaus T.Pačėso norai išsipildė - 2014-2015 m. varžybose dalyvaus 5 Lietuvos klubai.<br>M.Kulbio nuotr.
Jungtinės lygos vykdančiojo direktoriaus T.Pačėso norai išsipildė - 2014-2015 m. varžybose dalyvaus 5 Lietuvos klubai.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 20, 2014, 2:35 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 8:44 PM

Reguliariajame lygos sezone dalyvaus 22 komandos, kurios tarpusavyje varžysis dviejų ratų sistema (padalintos į dvi grupes).

Posėdyje paaiškėjo, kad 2014-2015 m. sezone nedalyvausiančius „Spartak“ (Rusija), „Turow“ (Lenkija), „Doneck“, „Azovmaš“ (abu – Ukraina) klubus pakeis penkios naujos ekipos – Loimos „Bisons“ (Suomija), Saratovo „Avtodor“ (Rusija), Alytaus „Dzūkija“, Panevėžio „Lietkabelis“ ir Kėdainių „Nevėžis“.

Dar vienam klubui lyga kiek vėliau įteks vardinį kvietimą.

Be to, Rusijos komanda „Triumph“ iš Liubercų persikelia į Sankt Peterburgą ir nuo šiol vadinsis „Zenit“.

Ištraukus burtus paaiškėjo, jog A grupėje žais Klaipėdos „Neptūnas“, Alytaus „Dzūkija“, Maskvos CSKA, Krasnodaro „Lokomotiv“, Krasnojarsko „Jenisej“, Volgogrado „Krasnyj Oktiabr“, Sankt Peterburgo „Zenit“, Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“, Talino „Kalev“, Nymburko ČEZ  ir vardinį kvietimą gausiantis klubas.

B grupėje rungtyniaus Vilniaus „Lietuvos rytas“, Panevėžio „Lietkabelis“, Kėdainių „Nevėžis“, Kazanės „Uniks“, „Chimki“,  Samaros „Krasnyje Krylja“, Saratovo „Avtodor“, „Astana“, Rygos VEF, Minsko „Tsmoki“, Loimos „Bisons“.

Turnyro formatas nesikeis. Reguliarusis Jungtinės lygos sezonas startuos 2014 m. spalį ir baigsis 2015 m. balandį. Dvi pirmąsias vietas grupėse užėmusios ekipos pateks tiesiai į ketvirtfinalį, o komandos, užėmusios 3-iąją, 4-ąją, 5-ąją ir 6-ąją vietas kovas atkrintamosiose varžybose pradės nuo aštuntfinalio.

Atkrintamosios varžybos vyks 2015 m. balandžio-birželio mėnesiais.

Maskvoje įvykusiame lygos tarybos posėdyje taip pat buvo priimti sprendimai dėl pasikeitimų Jungtinės lygos vadovybėje.

Sergejus Ivanovas paskelbė apie savo pasitraukimą iš prezidento posto, tačiau lygos jis nepalieka. Sergejų Ivanovą lygos taryba vienbalsiai išrinko garbės prezidentu (ir išsaugojo jam balso teisę taryboje).

„Aš nepalieku Jungtinės lygos, tai mano kūdikis, – pažymėjo S.Ivanovas. – Tačiau, tuo pačiu metu dėl didelio užimtumo dirbti pagal buvusį grafiką nebegalėsiu“.

Jungtinės lygos prezidentu buvo išrinktas Sergejus Kuščenka. Lietuvoje gerai žinomas sporto funkcionierius pastaraisiais metais vadovavo Rusijos biatlono sąjungai, o anksčiau buvo Rusijos klubų Permės „Ural-Great“ ir Maskvos CSKA prezidentu.

„Esu pasirengęs užimti šį svarbų postą, pasistengsiu pareigas atlikti kuo geriau, – sakė S.Kuščenka. – Esu labai motyvuotas. Seku įvykius krepšinio pasaulyje, nesu nuo jo atitrūkęs. Lygą turiu su kuo palyginti – su didžiulėmis federacijomis ir tarptautinėmis organizacijomis. Dabartinė lygos taryba – tai atvira diskusija, demokratija ir kiekvienas jos dalyvis mąsto tik apie tolesnę plėtrą ir žingsnius pirmyn. Lygos vadovybė dirba puikiai ir tai atspindi faktas, kad visi svarbiausi čempionato dokumentai yra labai tvarkingi“.

Dabartinis CSKA prezidentas Andrejus Vatutinas atsistatydino iš lygos viceprezidento pareigų. Pasiūlius S.Ivanovui, Jungtinės lygos viceprezidentu buvo išrinktas pagrindinio lygos rėmėjo VTB banko viceprezidentas Vasilijus Titovas.

„Kartu su naujuoju prezidentu pasistengsime padėti lygai toliau plėstis, – sakė V.Titovas. – Puiku, kad Sergejus Borisovičius liko garbės prezidento poste. Iš savo pusės mes tikrai padarysime viską, kad čempionatas toliau tobulėtų“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.