EUROLYGA 2023

Patarimas D. Motiejūnui: kas vyksta Las Vegase, neturi ten likti

Donatas Motiejūnas žiba NBA vasaros lygoje Las Vegase. 23 metų 213 cm ūgio lietuvis jau trečiose rungtynėse iš eilės pelnė dvigubą dviženklį, o jo atstovaujama „Houston Rockets“ komanda pateko į finalą.

D.Motiejūnas vasaros lygoje - vienas geriausių Hjustono ekipos žaidėjų.<br>AP nuotr. iš archyvo
D.Motiejūnas vasaros lygoje - vienas geriausių Hjustono ekipos žaidėjų.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 21, 2014, 11:17 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 8:24 PM

Vis dėlto, NBA apžvalgininkas Langas Whitakeris po tokio pasirodymo lietuvio į aukštumas nekelia.

Paskutines rungtynes su „Charlotte Hornets“ ekipa jis baigė savo sąskaitoje turėdamas 18 taškų ir 13 atkovotų kamuolių. Prieš dvejus metus D.Motiejūnas vasaros lygoje debiutavo pelnydamas 25 taškus ir atkovodamas 9 kamuolius. Tuomet NBA televizijos apžvalgininkas Chrisas Webberis sakė: „Aš atvykau į Las Vegasą ir įsimylėjau“.

Tačiau per dvejus, NBA praleistus metus D.Motiejūnas negavo nei tiek žaidimo laiko, nei demonstravo tokį produktyvumą. Taigi, kaip Las Vegasas sugeba pažadinti geriausias puolėjo savybes?

„Nežinau, sunku pasakyti. Ar tau patinka Las Vegasas? - šypsodamasis paklausė D-Mo. - Pirmą kartą atvykau čia norėdamas įrodyti, kad nesu paprastas vaikinas iš Europos, kad nesu tipinis, kad galiu kautis ir žaisti. Šiemet atvykau čia norėdamas įgyti gerą formą prieš Lietuvos rinktinę, nes vaikinai treniruojasi jau nuo liepos 7-osios. Klubas taip pat labiau norėjo, kad likčiau ir sužaisčiau keletą rungtynių čia. Mes pralaimėjome dvejas rungtynes iš eilės, o tada pradėjome laimėti.“

Pergalių serija lėmė tai, kad D.Motiejūnui ir „Rockets“ vasaros lyga tęsis iki pabaigos. Pirmadienį finale „Rockets“ žais su „Sacramento Kings“. Po rungtynių D.Motiejūnas naktį išvyks į Hjustoną, susipakuos daiktus ir skris į Lietuvą, kur prisijungs prie rinktinės.

„Intensyvu, bet esu laimingas. Džiaugiuosi mūsų vaikinais. Per pastarąsias kelias savaites jie atliko puikų darbą. Atskiri žaidėjai tapo komanda. Tai nėra lengva“, - sakė lietuvis.

D.Motiejūnas kartu su Isaiah Canaanu yra geriausi „Rockets“ žaidėjai vasaros lygoje. Lietuvis per rungtynes vidutiniškai renka po 17,7 taško ir atkovoja po 7,7 kamuolio. Po to, kai „Rockets“ išmainė Omerą Ašiką ir kai nepavyko prisivilioti Chriso Bosho, galimybės gali sulaukti D.Motiejūnas.

„Jo namų darbai vasaros lygoje buvo gynyba baudos aikštelėje ir kova dėl kamuolių. Aš manau, jis atliko abu šiuos elementus. Jis yra įgudęs puolime. Jis gali pelnyti taškus baudos aikštelėje, be to, kaip aukštaūgis, jis gerai varosi kamuolį ir gali įmesti po driblingo. Tai dalykai, kuriuos galime išnaudoti puolime pagrindinėje komandoje ir skirti jam svarbesnį vaidmenį. Gynyba ir kova dėl kamuolių jo galimybes sustiprina. Jis atliko puikų darbą praėjusį sezoną ir auga kaip žaidėjas“, - sakė vasaros lygoje žaidžiančios „Rockets“ komandos treneris Chrisas Finchas.

Kitais žodžiais tariant, D.Motiejūnas turės kovoti ir įrodyti savo kietumą, kad nusipelnytų žaidimo laiko. Jis patikino, kad to nebijo.

„Aš stengiuosi parodyti kietumą! - jis nusijuokė. - Nežinau kaip man sekasi. Ar tai geriau?“

„D-Mo yra kietas. Jis kovotojas. Jis sunkiai dirba. Nerasi vaikino, kuris dirbtų sunkiau už jį. Jis turi išmokti žaisti fiziškai, tačiau išvengti pražangų, išlaikyti poziciją. Panašių dalykų. Todėl mes jo prašėme, kad šiemet gynyboje daugiau dirbtų fiziškai“, - sakė Ch.Finchas.

Kitas žingsnis – D.Motiejūnas turėtų savo pasirodymą vasaros lygoje perkelti į reguliariojo sezono rungtynes. Jis turi surasti būdą, kaip sezono metu žaisti taip, kaip vasarą.

Kas nutiko Las Vegase, neturi likti Las Vegase – tai būdas eiti į priekį, išeisiantis į naudą ir D.Motiejūnui ir „Rockets“ komandai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.