EUROLYGA 2023

Kelyje namo D. Motiejūnas dar kartą pasidžiaugė vokiečių pergale

„Esu Pavargęs. Kelionė buvo ilga“, - atsiduso Donatas Motiejūnas. Trečiadienio popietę po 18 valandų trukusios kelionės jis grįžo į Lietuvą. Kartu su krepšininko atvyko ir draugė.

D.Motiejūnas grįžo į Lietuvą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
D.Motiejūnas grįžo į Lietuvą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 23, 2014, 4:39 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 7:01 PM

Ši vasara lietuviui įtempta. Beveik dvi savaites „Houston Rockets“ ekipos aukštaūgis liejo prakaitą NBA vasaros lygoje.

„Jo namų darbai vasaros lygoje buvo gynyba baudos aikštelėje ir kova dėl kamuolių“, - sakė „Rockets“ vasaros lygos treneris Chrisas Finchas ir pridūrė, kad lietuvis užduotis atliko.

Ch.Finchas patikino, kad kitą sezoną puolėjas gali tikėtis svarbesnio vaidmens komandoje. Jo galimybės išaugo ir dėl to, kad „Rockets“ išmainė turką Omerą Ašiką.

23 metų 213 cm ūgio lietuvis buvo vienas geriausių „Rockets“ žaidėjų NBA vasaros lygoje. Jis vidutiniškai per rungtynes rinko po 16,8 taško, atkovodavo po 8,1 kamuolio.

Vis dėlto, D.Motiejūno rezultatyvumo neužteko laimėti turnyrą. Finale „Rockets“ 68:77 nusileido „Sacramento Kings“ komandai.

Po finalo rungtynių lietuvis skubėjo į oro uostą. Naktį iš Las Vegaso jis skrido namo į Hjustoną, o vėliau vakare – į Vilnių.

Lietuvis skrido per Frankfurtą. Oro uoste jis peržiūrėjo Vokietijos spaudą, kurioje mirgėjo Vokietijos futbolo rinktinės triumfo akimirkos pasaulio čempionate. Krepšininkas – didelis šios ekipos gerbėjas.

„Manau, kai kas yra laimingas, laikydamas pasaulio čempionų taurę“, - socialiniame tinkle rašė D.Motiejūnas.

Į Vilnių grįžęs krepšininkas jau rytoj prisijungs prie Kaune plušančios Lietuvos rinktinės. Pasaulio čempionatui besirengianti nacionalinė komanda treniruotis pradėjo liepos 7-ąją.

Kiek anksčiau krepšininkas sakė vasaros lygoje norintis įgyti tinkamą formą rinktinei.

„Pirmą kartą (2012-aisiais, - red.) į vasaros lygą vykau norėdamas įrodyti, kad nesu paprastas vaikinas iš Europos, kad nesu tipinis, kad galiu kautis ir žaisti. Šiemet atvykau čia norėdamas įgyti gerą formą prieš Lietuvos rinktinę“, - patikino lietuvis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.