EUROLYGA 2023

„Lietuvos rytas“ atsisakė žaisti Jungtinėje lygoje

Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubas kitą sezoną Jungtinėje lygoje nežais. Šiame čempionate „Lietuvos rytas“ dalyvavo nuo 2010-2011 metų sezono. Iš Jungtinės lygos turėtų pasitraukti ir Klaipėdos „Neptūno“ klubas. Šioje lygoje šiemet taip pat dalyvauti galvojo Alytaus „Dzūkijos“, Kėdainių „Nevėžio“ bei Panevėžio „Lietkabelio“ ekipos. Ar jie irgi pasitrauks - kol kas neaišku.

Sostinės klubas nutarė nežaisti Jungtinėje lygoje.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
Sostinės klubas nutarė nežaisti Jungtinėje lygoje.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 25, 2014, 3:57 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 5:45 PM

„Atsižvelgdami į geopolitinę situaciją, o taip pat į šio turnyro sportinius principus nusprendėme šį sezoną nežaisti Jungtinėje lygoje, - lrytas.lt sakė „Lietuvos ryto“ atstovas Remigijus Kazilionis. - Šios varžybos tampa panašesnės į atvirąjį Rusijos čempionatą, nes tik šios šalies komandos per Jungtinę lygą dalijasi kelialapius į Europos turnyrus.

Sprendimą smarkiai lėmė ir tai, kad LKL bus žaidžiama keturių ratų sistema, todėl fiziškai neįmanoma į kalendorių įterpti bent 20 rungtynių.“

Penktadienį įvyko LKL valdybos posėdis, per kurį buvo nuspręsta, kad čempionatas vyks keturiais ratais ir atsisakyta išimčių. Tai reiškia, kad kiekvienas Lietuvos klubas šalies pirmenybių reguliariajame sezone sužais po 40 rungtynių.

Jungtinės lygos turnyras kiekvienam klubui prideda dar bent po 20 rungtynių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.