EUROLYGA 2023

J. Kazlauskas jau žino, kas šeštadienį nežais rungtynių

Jonas Kazlauskas jau turi planą, ką nori pamatyti aikštėje per pirmąsias Lietuvos rinktinės draugiškas rungtynes. Šeštadienį Šiauliuose treneris akyliausiai seks įžaidėjų darbą. Šioje pozicijoje kandidatams teks rimtai paplušėti, nes J.Kazlauskas Mantui Kalniečiui leis pailsėti, atsakomybę užkraudamas Adui Juškevičiui ir Šarūnui Vasiliauskui ant pečių. Dar vienas įžaidėjas Žygimantas Janavičius gydosi traumą.

J.Kazlauskui prasideda vienas sunkiausių etapų.<br>P.Mantauto nuotr. iš archyvo
J.Kazlauskui prasideda vienas sunkiausių etapų.<br>P.Mantauto nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 25, 2014, 2:06 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 5:49 PM

Šeštadienį taip pat nežais šią savaitę prie rinktinės prisijungę Jonas Mačiulis ir Donatas Motiejūnas.

Šeštadienį 19 valandą Lietuvos rinktinė Šiauliuose žais su Latvijos ekipa.

- Baigiasi darbo Kaune savaitė. Ką akcentavote per šį periodą?

- Toliau šlifuojame puolimo ir gynybos taktiką, idėjas. Jeigu pačioje pradžioje supažindinome su pagrindiniais deriniais, tai dabar akcentuojama komandai prie kokios sudėties turėtume žaisti tam tikrus derinius. Vyksta sufleravimas, šlifavimas. Prisiminėme, kas buvo problematiška praėjusį sezoną. Tai tam tikros situacijos ginantis du prieš du.

Tiesiog vyksta normalus darbas. Esame patenkinti, kad prisijungė Jonas (Mačiulis, - Red.) su Donatu (Motiejūnu, - Red). Jie dar dirba ne pilna jėga, o individualiai.

Planuojame, kad pirmosiose rungtynėse – šeštadienį – tikrai nežais Jonas, Donatas ir Mantas (Kalnietis, - red.). Nežinau, kaip bus su kai kuriais kitais. O po tų rungtynių Jonas ir Donatas tikrai žais.

- Kokia situacija su mikrotraumą patyrusiu Simu Jasaičiu?

- Ketvirtadienį jis jau su mumis sportavo pilna jėga. Po vakarykščio krūvio jam ėmė skaudėti riešą, tad daktarai jį išsivedė patikrinti. Bet kol kas, kiek žinau iš daktarų, nėra ten didelės problemos.

- Treniruotę paliko M.Kalnietis. Kas nutiko?

- Truputį pėdoje pajuto kažką. Nuovargį ar ką ten. Mūsų daktarai yra labai kruopštūs, bet mes esame tuo patenkinti, juk iškart apsidraudžiame. Jis baigė treniruotę, bet prireikė dar vieno papildomo patikrinimo.

- Kada planuojate padėkoti keliems žaidėjams ir pasirinkti galutinį sąrašą?

- Skausmingas tai dalykas. Patys tai žinote, juolab, kad visi labai gerai dirba. Bet ateis tas momentas, kai reikės tą padaryti. Aš galvoju, kad paskutiniai akcentai bus sudėti prieš paskutinę kelionę į Slovėniją. Ko labai nenorėtume – neramumų, nes nėra ko skubėti.

Matote, kai pasirinkome neblogą krūvį, tai susiduriame su tuo, kad jei komandoje bus dvylika žaidėjų ir žaisime penki prieš penkis, turėsime vos po vieną keitimą. Žaidėjai tada gauna didelius krūvius, o to nesinori.

- Kokius uždavinius spręsite per rungtynes su Latvija?

- Nu, mes nežiūrime į tai, kad tai – draugiškos rungtynės. Mes stengsimės sužaisti kaip galima geriau ir laimėti, bet man pagrindinė užduotis – nusistatyti, kas yra kas.

Jau mačiau Deividą Gailių per treniruotes, bet pilno vaizdo, kaip jis žaidžia, neturiu. Norėčiau pamatyti, pajusti. Lygiai taip pat su kai kuriais kitais žaidėjais. Kad ir Antanas Kavaliauskas ar kiti, su kuriais neteko prisiliesti pernai.

- Ar Žygimanas Janavičius dar turi vilčių?

- Kaip čia tiksliau pasakyti. Viskas Dievo rankose. Bet žinote, trauma tokia. Atrodo situacija paprasta, bet gali taip sužaloti. Pirštas įstrigo marškinėliuose. Krepšinyje tai pasitaiko dažnai, bet taip jau atsitiko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.