EUROLYGA 2023

Jungtinė lyga skelbia praradusi visus Lietuvos klubus

Jungtinė lyga oficialioje čempionato svetainėje skelbia, kad kitą sezoną turnyre nežais Vilniaus „Lietuvos ryto“, Klaipėdos „Neptūno“, Alytaus „Dzūkijos“, Kėdainių „Nevėžio“ ir Panevėžio „Lietabelio“ klubai.

„Neptūnas“ taip pat žada trauktis iš Jungtinės lygos.<br>G.Šiupario nuotr. iš archyvo
„Neptūnas“ taip pat žada trauktis iš Jungtinės lygos.<br>G.Šiupario nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 25, 2014, 8:59 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 5:39 PM

Lyga skelbia, kad tokį sprendimą lietuviai priėmė dėl pasikeitusio Lietuvos krepšinio lygos (LKL) formato. Kitą sezoną LKL klubai rungtyniaus keturių ratų sistema, lyga dėl tarptautinių turnyrų nesirengia nuolaidžiauti niekam.

Tiesa, kol kas oficialiai apie pasitraukimą iš Jungtinės lygos paskelbė tik „Lietuvos rytas“. Neabejojama, kad turnyrą paliks ir „Neptūnas“. Kiti klubai savo sprendimo dar nepranešė.

„Paskutiniame lygos posėdyje nusprendėme priimti daugiau Lietuvos klubų – penkis. Tačiau šios dienos LKL sprendimas neleis šioms komandoms rungtyniauti Jungtinėje lygoje. Mums gaila, tačiau turime tai priimti. Lietuvos klubai – svarbi Jungtinės lygos dalis ir tikimės, galėsią bendradarbiauti ateityje“, - sakė lygos prezidentas Sergejus Kuščenka.

„Lauksime oficialių Lietuvos klubų sprendimų, tuomet pranešime apie turnyro formatą. Jokios tragedijos neįvyko. Priešingai, galėsime čempionatą padaryti dar patrauklesniu. Taip pat noriu pasakyti, kad Jungtinės lygos durys yra atviros visiems Rytų Europos klubams“, - sakė Jungtinės lygos generalinis direktorius Andrejus Širokovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.