EUROLYGA 2023

A.Gudaitis ir Š.Vasiliauskas po gero mačo padebesiais neskraido

„Ryte, kai stojome kartoti derinius, treneris pasakė, kad reikės rungtynes starto sudėtyje pradėti. Dar didesnis jaudulys buvo“, - prisiminė Šarūnas Vasiliauskas. 25 metų 188 cm ūgio įžaidėjas debiutinėse rungtynėse pelnė 6 taškus ir atliko net 9 rezultatyvius perdavimus, o Lietuvos rinktinė pirmosiose kontrolinėse rungtynėse šeštadienį 93:74 nugalėjo latvius.

Š.Vasiliauskas.<br>G.Šiupario nuotr.
Š.Vasiliauskas.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-07-27 01:47, atnaujinta 2018-02-11 17:11

Šiauliuose rinktinės lyderiai rungtynes stebėjo nuo atsarginių žaidėjų suolo, o treneris Jonas Kazlauskas suteikė šansą jaunimui. Ir nepasigailėjo.

„Dar ne ta stadija, kad apie pagyras galvotume. Dar daug dalykų mūsų laukia, daug ką turime tobulinti. Jei gerai čempionatas susiklostys, po jo kažkas pagyrų sulauks“, - kalbėjo Š.Vasiliauskas.

Šeštadienį rezultatyviausiai žaidė 21-erių 208 cm ūgio puolėjas Artūras Gudaitis. Jis pelnė 15 taškų ir atkovojo 8 kamuolius.

A.Gudaičio ir Š.Vasiliausko duetas ėmėsi iniciatyvos, kai įpusėjus ketvirtajam kėliniui latviai priartėjo iki 6 taškų.

„Pavyko neblogai įsijungti į žaidimą. Žinoma, tą padaryti padėjo komandos draugai. Šiek tiek jaudinausi, nes pirmas kartas rinktinėje. Natūralu.

Ketvirtajame kėlinyje mus kažkiek iš vėžių išmušė jų gynyba aikšte. Vėliau prisitaikėme ir vėl pavyko pabėgti. 40 minučių nė viena komanda nežaidžia idealiai, be duobių“, - trūktelėjo pečiais A.Gudaitis.

„Buvo sunkios rungtynės man asmeniškai. Ir komandai nelengvos. Nes latviai visada nori įkąsti broliams. Tai, žinoma, neatsispindi skirtume. Džiaugiamės, kad pirmąsias rungtynes laimėjome“, - apie sakė Š.Vasiliauskas.

Po puikaus debiuto A.Gudaitis padebesiais neskrajojo ir apie pagrindinį dvyliktuką anksčiau laiko nesvajojo.

„Lietuvoje visi mėgsta po vienų rungtynių žaidėjus iškelti. Nemanau, kad čia kažas tokio atsitiko. Reikia dirbti toliau ir stengtis.

Šiose rungtynėse buvo įvairių dalykų. Kai kur galėjau geriau apsiginti, kažką kita geriau padaryti. Buvo keli priekaištai ir iš trenerio, bet tai normalu, visada jų būna, idealiai niekas nežaidžia“, - aiškino A.Gudaitis.

Puolėjas praėjusį sezoną debiutavo pagrindinėje Kauno „Žalgirio“ komandoje. Čia jam teko žaisti su vienu geriausiu visų laikų Lietuvos krepšininku įžaidėju Šarunu Jasikevičiumi.

Paklaustas, su kuriuo Šarūnų - Jasikevičiumi ar Vasiliausku, žaisti geriau A.Gudaitis nusijuokė: „Abu jie geri“.

„Su tokiu žaidėju, kaip A.Gudaitis, nėra sunku. Jam tereikia perduoti kamuolį. Šiandien aš atsidūriau to kamuolių perduotojo vietoje“, - apie komandos draugą atsiliepė Š.Vasiliauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.