EUROLYGA 2023

J. Kazlauskas nepuolė girti, norėtų geresnio žaidimo po krepšiu

„Skirtumas didelis, bet aikštėje nebuvo taip lengva“, - po antrųjų kontrolinių rungtynių sakė Jonas Kazlauskas. Jo treniruojama Lietuvos rinktinė Panevėžyje 82:51 sutriuškino Gruzijos komandą. Tai buvo antroji Lietuvos rinktinės pergalė. Pirmosiose rungtynėse šeštadienį lietuviai nugalėjo latvius.

J.Kazlauskas žaidėjų girti neskubėjo.<br>G.Šiupario nuotr.
J.Kazlauskas žaidėjų girti neskubėjo.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 28, 2014, 10:37 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 4:30 PM

„Šiandien buvo visai kitokie varžovai, nei latviai. Buvo daug kontakto, stipresnė priekinė linija. Nepasakyčiau, kad nuo rungtynių pradžių dominavime. Gal po pirmųjų rungtynių šiek tiek pervertinome save. Šiandien nepavyko komandinis žaidimas, bandėme žaisti individualiai ten, kur nebuvo palankių situacijų. Antroje rungtynių pusėje, kai visa tai susitvarkė, kai mūsų nuolatinis spaudimas gynyboje davė savo jie pradėjo daugiau klysti, todėl pavyko laimėti dideliu skirtumu.

Neblogai pataikėme tritaškius (66 proc., varžovai – 25 proc., - red.), bet norėtųsi galingesnio žaidimo po krepšiu, nes žaisime su dar stipresniais varžovais“, - po rungtynių sakė J.Kazlauskas.

Šiose rungtynėse aikštėje pasirodė pirmąsias rungtynes praleidęs Donatas Motiejūnas. „Houston Rockets“ aukštaūgis žaidė NBA vasaros lygoje, todėl prie rinktinės prisijungė tik praėjusią savaitę.

Jis per 20 minučių pelnė 13 taškų ir atkovojo 6 kamuolius.

„Jam nėra taip lengva įsilieti, juk tai visai kitoks krepšinis. Bet toks ir yra mūsų darbas. Jis trykšta energija, yra geras žaidėjas, turintis didelę reikšmę mums. Jis yra labai svarbus mūsų sistemoje, labai reikalingas“, - apie 23 metų 213 cm ūgio puolėją kalbėjo treneris.

Antrąsias rungtynes nuo atsarginių žaidėjų suolo vėl stebėjo lyderiai – Jonas Mačiulis, Kšištofas Lavrinovičius, nerungtyniavo ir registruotas Mantas Kalnietis. J.Kazlauskas, kaip ir pirmosiose rungtynėse stengėsi išbandyti jaunus žaidėjus.

„Toks yra mūsų pasiruošimo planas. Mes turime 14 rungtynių ir jei neišsiaiškinsiu kas yra kas, būsiu neteisus. Dabar mes visi matome. Aš matau krepšininkus ne tik treniruotėse, bet ir rungtynėse. Vaizdas yra įvairus ir taip mums yra labai svarbu. Nuvažiavus į čempionatą nebus kada bandyti. Kai rungtynių skaičius liks mažesnis, žaisime su pagrindiniais žaidėjais, kad jie būtų geros formos“, - aiškino treneris.

Šiose rungtynėse ir vėl nežaidė Simas Jasaitis. Puolėjui atsinaujino riešo sausgyslės uždegimas. Treneris jau po pirmųjų rungtynių išreiškė nerimą dėl krepšininko. Pirmadienį jis nebuvo sumažėjęs.

„Nekokia. Jis daktarų rankose“, - paklaustas kokia S.Jasaičio situacija, nedaugžodžiavo J.Kazlauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar perrinktas G. Nausėda turėtų galių pakeisti Vyriausybę?