EUROLYGA 2023

Kevinas Love – be rinktinės ir aiškumo

Kol kas vienintelis aiškus dalykas Kevino Love karjeroje tas, kad jis nežais pasaulio čempionate Ispanijoje. Besibaigiant liepai dauguma NBA laisvųjų agentų jau pasirašė kontraktus, tačiau 25 metų 208 cm ūgio K.Love nežinomybė tęsiasi.

K.Love dar nežino kur žais kitą sezoną.<br>AFP/Scanpix nuotr.
K.Love dar nežino kur žais kitą sezoną.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 28, 2014, 7:20 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 4:33 PM

Minnesota Timberwolves“ žvaigždė su šiuo klubu turi dar metus galiojantį kontraktą, tačiau mažai kas tiki, kad krepšininką ir kitą sezoną išvysime vilkintį „vilkų“ marškinėliais. Jį vilioja ne vienas lygos klubas, o ir pats K.Love nedega noru likti Minesotoje.

„Timberwolves“ toliau svarsto mainų galimybes, tuo tarpu K.Love dėl neaiškios savo padėties nusprendė praleisti pasaulio čempionatą. Jo vietą rinktinėje turėtų užimti Paulas Millsapas iš „Atlanta Hawks“ ekipos.

Nesinori nuvertinti P.Millsapo, tačiau K.Love patenka į geriausių NBA krepšininkų penkioliktuką. Net ir tokiai talentingai komandai, kaip JAV rinktinė, K.Love praradimas – skaudi netektis. Ypač tuomet, kai sunkiojo krašto puolėjo pozicija nėra stipriausia rinktinės pusė.

Oficiali K.Love pasitraukimo iš rinktinės priežastis – dabartinė situacija. Tai miglota frazė. Kaip ir situacija. Niekas nežino, kokia ji iš tiesų yra. Net ir pats krepšininkas. Vienintelis aiškus dalykas yra tas, kad K.Love laikas „Timberwolves“ ekipoje, kuri jį pašaukė 2008-ųjų naujokų biržoje, baigiasi.

K.Love tapo pirmuoju krepšininku NBA istorijoje per vieną sezoną pelniusiu 2000 taškų, atkovojusiu 900 kamuolių ir pataikiusių 100 tritaškių.

Nežinojote? Tai dar viena priežastis kodėl jis nori palikti Minesotą. Sunku sulauki dėmesio komandoje, kuri nepriskiriama prie laimėtojų.

Problema ta, kad K.Love vertė yra tokia didelė, jog vos keli klubai turi vietos algų kepurėje, finansinį lankstumą ir mainų galimybes, kad jį įsigytų. Iš šių komandų realiausia stotele K.Love būtų „Cleveland Cavaliers“ klubas.

„Cavaliers“ jau numatė vietą puolėjui. Jis sudarytų didįjį trejetą su geriausiu pasaulio žaidėju LeBronu Jamesu ir NBA žvaigždžių dienos naudingiausiu žaidėju Kyrie Irvingu. Už K.Love „Timberwolves“ ekipai „Cavaliers“ yra pasiruošusi atiduoti šių metų NBA naujokų biržos pirmąjį šaukimą Andrew Wigginsą.

Kaip bebūtų, su šiuo krepšininku „Cavaliers“ oficialiai sutartį pasirašė tik liepos 24 dieną, todėl išmainyti jį galės tik nuo rugpjūčio 23 dienos. Tai suteikia galimybių kitiems klubams pakovoti dėl K.Love.

Dar viena reali pretendentė į puolėją - „Golden State Warriors“ komanda. Ji – pagrindinė „Cavaliers“ konkurentė. K.Love domėjosi ir „Chicago Bulls“ klubas. Tačiau tam prieštarauja net komandos sirgaliai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.