EUROLYGA 2023

Darjušas Lavrinovičius atsiprašė varžovo ir teisėjo

Trečiosiose draugiškose Lietuvos rinktinės rungtynėse blykstelėjo Darjušas Lavrinovičius. Rinktinės senbuvis į Gruzijos komandos krepšį sumetė 17 taškų, o lietuviai varžovus nugalėjo 81:54.

D.Lavrinovičius pelnė 17 taškų.<br>M.Kulbio nuotr.
D.Lavrinovičius pelnė 17 taškų.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Jul 30, 2014, 11:44 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 3:18 PM

Vis dėlto, pats krepšininkas ne visais savo žaidimo epizodais džiaugėsi. 34 metų 212 cm ūgio puolėjas rungtynių metu atsiprašė Gruzijos komandos lyderio Zazos Pačulijos.

Trečiajame kėlinyje sportininkai susistumdė, o lietuvis buvo nubaustas nesportine pražanga.

„Paprasčiausiai buvo toks momentas. Aš supykau ant teisėjo, o Zaza supyko ant manęs. Kai nori laimėti, kartais šiek tiek nekontroliuoji savęs. Bet aš jo atsiprašiau ir teisėjo atsiprašiau, žinau, kad taip negalima elgtis, kaip aš pasielgiau. Bet tuo metu nesuvaldžiau savęs. Svarbu, kad jis suprato“, - sakė D.Lavrinovičius.

- Sezonas senai baigėsi, o jūsų forma – puiki. Kaip ją išlaikote?

- Nėra traumų. Svarbiausia, kad gerai jaučiuosi. Treneriai ir komanda mane gerai išnaudoja, pasitiki manimi ir taip išeina. Čia ne mano dėka. Gal ir juokingai skambės, bet komanda, žaidėjai ir treneriai tikrai daug prideda.

- Atvykus Jonui Valančiūnui turėsite rimtą konkurentą vidurio puolėjo pozicijoje?

- Duok Dieve, kad jis būtų geros formos ir kuo daugiau mums padėtų. Jeigu jis gerai žais, tai man nereikės vargti (juokiasi).

- Šiose rungtynėse gavote daugiau krūvio. Ar gerai jaučiatės?

- Gerai. Bet šias dvi savaites tikrai daug dirbome ir krūvio buvo daug. Tačiau, manau, kad ateityje dar geriau jausimės, nes krūviai sumažės. Teko kalbėti su žaidėjais, jie šiek tiek pavargę, kažkam kažką skauda. Po poilsio didelį krūvį gavus ne visi puikiai jaučiasi. Svarbiausia, kad per čempionatą visi 100 proc. gerai jaustųsi ir būtų geros formos.

- Žaidėte su latviais, su gruzinais. Gal jau laikas rimtesniems varžovams?

- Ateis laikas. Yra suplanuotas grafikas. Mes, kaip kareiviai – reikia žaisti ir einame. Yra žmonių, kurie planuoja ir sprendžia su kuo geriau rungtyniauti.

- Ar jau apsisprendėte kuriame klube žaisite kitą sezoną? (krepšininką vilioja Krasnodaro „Lokomotiv“ iš Rusijos ir Emilijos Redžo „Grissin Bon“ iš Italijos, - red.)

- Dar nežinau. Jau artimiausiu metu turėsiu apsispręsti kur geriau ir kaip.

- Ar kalbėjote su italų klube žaidžiančiu Rimantu Kaukėnu?

- Su visais kalbėjau. Jau nežinau su kuo daugiau kalbėti (juokiasi).

- Kuo Italijos klubas pranašesnis ir labiau jus traukia?

- Viskas traukia – ir gyvenimas, ir tikslai, ir sąlygos. Bet viską reikia apsvarstyti, susidėlioti pliusus. Viską pamatysime artimiausiu metu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.