EUROLYGA 2023

Linas Kleiza: „Pasaulio čempionatą laimės Ispanija“

Vasarą be Lietuvos rinktinės leidžiantis ir traumas besigydantis Linas Kleiza atidžiai stebi, kaip nacionalinė komanda žygiuoja pasaulio čempionato link.

L. Kleiza dalyvavo savo vardo labdaros ir paramos fondo renginyje Vilniaus Antakalnio vaikų socialinės globos namuose.<br>R.Danisevičius
L. Kleiza dalyvavo savo vardo labdaros ir paramos fondo renginyje Vilniaus Antakalnio vaikų socialinės globos namuose.<br>R.Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 18, 2014, 3:43 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 7:02 PM

„Rinktinė kol kas žaidžia gerai. Dar daug laiko liko, todėl visko gali atsitikti. Bet tikrai eina gera linkme.

Reikia suprasti, kad visi jau kabina medalius, bet laukia sudėtingas čempionatas. Vyrai tikrai labai stengiasi, bet ne visada viskas nuo tavęs priklauso. Reikia, kad žvaigždės gerai sutartų", - kalbėjo 29 metų 203 cm ūgio L.Kleiza.

Paklaustas, kas yra pasaulio čempionato favoritai, Milano "Emporio Armani" naujokas ilgai negalvojo.

„Ispanai laimės čempionatą, o amerikiečiai žais finale. Serbijos rinktinė yra nenuspėjama. Gali nustebinti Kroatijos, Brazilijos rinktinės. Taip pat ir Argentina. O iš Europos daugiausia nuveikti gali Ispanija ir Lietuva", - vardijo L.Kleiza.

Lietuvos krepšininkas pirmadienį dalyvavo savo vardo labdaros ir paramos fondo renginyje Vilniaus Antakalnio vaikų socialinės globos namuose, o jau trečiadienį išskris į Italiją, kur pradės ruoštis naujam sezonui su Milano „Emporio Armani".

- Linai, teko atsisveikinti su Stambulu jūsų ar klubo iniciatyva?

Sezonas buvo nepasisekęs nei man, nei klubui. Normalus sprendimas, kad „Fenerbahce“ ieškojo išeičių. Manau, kad tai geriausia išeitis.  

- Milanas geriausia vieta reabilituotis?  

- Pasakysiu kitais metais (Šypsosi.). Vasarą taupiau sveikatą, jaučiuosi gerai, esu pasiilgęs krepšinio. Niekada negali žinoti, kokie bus metai, bet pasiruošęs turėti gerus.  

- Ar esate pasiruošęs perimti Milano ekipos lyderio vaidmenį?  

- Aš visada pasiruošęs. Jei viskas bus gerai, neturėtų kilti problemų. Komanda gera, turi gerą sudėtį, žaidimo braižą. Man Milanas – geriausias pasirinkimas.  

- Ar sekate rinktinės žaidimą?  

- Rinktinė žaidžia gerai. Aišku, dar liko daug laiko, visko gali nutikti. Bet komanda eina gera linkme. Visi kabina rinktinei medalius, bet čempionatas yra labai sudėtingas dalykas. Vyrai labai stengsis, tačiau ne visada viskas nuo to priklauso. Vis dėlto komanda žaidžia gerai. Aišku, teisėjai daro meškos paslaugą – švilpia už Lietuvą, ko per daug neturėtų daryti (Juokiasi.). Pasaulio čempionate yra nemažai pavojingų komandų. Kai viskas priklauso nuo vieno mačo, visko gali būti. Bet matau Lietuvą tarp pretendentų kovoti dėl medalių. Kiekviename čempionate užsidėdamas Lietuvos marškinėlius turi kovoti dėl medalių. Bet komanda yra pajėgi, žaidžia gerai, turi gerą trenerį, todėl nematau, kodėl mūsiškiai to padaryti negalėtų. Bet dėl čempionato dinamikos dar reikia, kad viskas gerai susišviestų.

- Kas turėtų pataikyti lemiamus metimus, kuriuos anksčiau atlikdavote jūs?  

- Neišmesdavau aš jų, čia kažkokie gandai (Juokiasi.). Reikia išsiaiškinti. Yra, kas gali išmesti ir manau, kad nebus jokių problemų.

- Kaip vertinate J.Valančiūno žaidimą?  

- Jonas gerai baigė sezoną, yra sustiprėjęs. Jis žaidžia gerai. Jam labiausiai trūko poros judesių ir grįsti puolimą ne tik jėga. Bet matau, kad žaidimas pasikeitęs, Jonas pridėjo naujų judesių. J.Valančiūnas gali būti nesustabdomas.  

- Kas jūsų favoritai pasaulio čempionate?  

- Favoritas yra aiškus. Aš sakau, kad ispanai laimės čempionatą. Amerikiečiai turbūt žais finale. Nenuspėjama Serbijos rinktinė. Nuo geriausių laikų jie nieko gero neparodė, bet yra naujas treneris, visko gali būti. Kroatija – viena rinktinių, kuri gali nustebinti daug ką. Taip pat – ir Brazilija. Argentina dar gali kažką parodyti. Iš Europos daugiau nieko nebematau. Lietuva ir Ispanija.  

- Amerikiečiais suabejojote dėl jų netekčių?  

- Manau, kad ispanai tikrai nugalės. Jie turi labai galingą komandą. JAV nebus tokie galingi, todėl Ispanija turi gerą šansą nugalėti. Bet, žinoma, niekada negali nieko žinoti. Nors mano favoritai ispanai.  

- Ar dar žaisite Lietuvos rinktinėje?

- Priklausys nuo mano sezono, sveikatos ir rinktinės norų. Niekada durų neuždariau ir neuždarysiu. Žaidžiau rinktinėje nuo keturiolikos, atidaviau visas vasaras. Atėjo laikas, kai turėjau susitvarkyti sveikatą, visus dalykus, kad turėčiau gerą sezoną, o ne sezono metu viską tvarkyti ir visus vytis. Sprendimas nebuvo lengvas. Norėjau žaisti, visada smagu rungtyniauti rinktinėje. Negali palyginti to su klubiniu krepšiniu. Tai kažkas ypatingo. Robertas Javtokas sakė tą patį. Bet dar anksti kalbėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.