EUROLYGA 2023

Prieš pat pasaulio čempionatą – rinktinės tragedija Zagrebe

Geriau šių draugiškų rungtynių nebūtų buvę. Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė keturioliktame kontroliniame susitikime 80:94 (12:25, 26:22, 23:28, 19:19) bejėgiškai nusileido Kroatijos nacionalinei komandai, bet ne tai buvo baisiausia. Mantas Kalnietis dėl trečiąją minutę patirtos traumos nevyks į pasaulio čempionatą. Lietuva verkia, nors turnyras, kuriam Jonas Kazlauskas taip kruopščiai rengėsi, dar nė neprasidėjo. 

Trečiąją minutę M.Kalnietis susižeidė petį ir buvo pakeistas.<br>M.Kulbio nuotr.
Trečiąją minutę M.Kalnietis susižeidė petį ir buvo pakeistas.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 26, 2014, 8:56 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 9:39 AM

Šokas. Trečiąją rungtynių minutę verždamasis pro užtvarą M.Kalnietis rėžėsi į kroatų aukštaūgį A.Tomičių ir suklupo ant parketo. Pagrindinis rinktinės įžaidėjas susiėmė už rankos.  Prie M.Kalniečio prišoko nacionalinės komandos gydytojai. Į pagalbą šoko ir arenoje budėję medikai.

M.Kalnietis buvo išvestas iš aikštės, jo ranka sutvarstyta ir įtvirtinta specialiu įtvaru. Gydytojai nustatė krepšininkui stiprų raktikaulio išnirimą. Pasaulio čempionate vienas rinktinės lyderių nežais.

Statistika. Lietuva: J.Mačiulis 20, J.Valančiūnas 16, D.Lavrinovičius ir Š.Vasiliauskas 15, D.Motiejūnas 6, M.Pocius, M.Kuzminskas, S.Jasaitis ir P.Jankūnas po 2.  

Kroatija: B.Bogdanovičius 24, D.Šaričius 16, L.Žoričius ir K.Simonas (7 rez. perd.) po 12, D.Rudežas 10. 

Sprendimas. Prieš rungtynes J.Kazlauskas paskelbė galutinį nacionalinės komandos dvyliktuką. Už rinktinės borto liko aukštaūgis Artūras Gudaitis ir gynėjas Adas Juškevičius. M.Kalniečio trauma pakeitė planus.

Pergalės. Per keturiolika draugiškų rungtynių Lietuvos krepšininkai suklupo du kartus.

Čempionatas. Planetos pirmenybės vyks rugpjūčio 30–rugsėjo 14 dienomis. Lietuviai žais D grupėje su Slovėnija, Australija, Meksika, Angola ir Pietų Korėja.

Tvarkaraštis. Pasaulio pirmenybes Lietuvos rinktinė pradės susitikimu su Meksika (rugpjūčio 30 d. 21 val.). Vėliau mūsiškiai žais su Angola (rugpjūčio 31 d. 21 val.), Australija (rugsėjo 2 d. 18 val. 30 min.), Pietų Korėja (rugsėjo 3 d. 21 val.) ir Slovėnija (rugsėjo 4 d. 22 val. 30 min.).

Rungtynių eiga:

Lietuvos rinktinės starto penketas: M.Kalnietis, S.Jasaitis, M.Kuzminskas, D.Motiejūnas, J.Valančiūnas.

1 min. Kroatams prireikė vos keturių sekundžių, kad B.Bogdanovičius dėjimu atidarytų šeimininkų sąskaitą. Netrukus D.Šaričius padidino skirtumą 4:0.

2 min. J.Valančiūnas pataikė vieną baudą iš dviejų, bet kolegos klaidą ištaisė kamuolį puldamas atkovojęs D.Motiejūnas – 3:4.

3 min. M.Kalnietis įsirėžė į A.Tomičių ir stipriai susitrenkė petį. Gydytojai prišoko prie įžaidėjo šaldyti sumuštos vietos. Lietuvos rinktinės žaidėjų veiduose matėsi nerimas. Tuo tarpu kroatai tolo 8:3.

6 min. M.Kalniečio netekę lietuviai neatsitiesė – kroatai po eilinio perimto kamuolio dėjimu išsiveržė į priekį 18:5.

10 min. Lietuviai be savo vedlio nerado priešnuodžių galingam kroatų žaidimui ir sutrikę stebėjo, kaip varžovai laimi pirmąjį kėlinį 25:12.

12 min. K.Lavrinovičius pataikė pirmąjį rinktinės tritaškį, bet kroatams jis nebuvo pernelyg skaudus – 17:29.

14 min. M.Pocius taip pat susižeidė ir turėjo palikti aikštelę. Tiesa, jo susidūrimas nebuvo toks skausmingas. Vis dėlto kroatai ėmė pavojingai tolti – 20:36.

15 min. Kai kroatai buvo perėmę jau net 7 kamuolius, galiausiai pirmąjį kamuolį pavogė ir lietuviai. Greitoje atakoje J.Mačiulis netvirtai įrideno du taškus iš po krepšio - 24:38.

18 min. Lietuvius į priekį tempė 12 taškų pelnęs J.Valančiūnas. Tiesa, jam trūko komandos draugų pagalbos – kroatai vis dar pirmavo dviženkliu skirtumu (43:31).

20 min. Po dviejų kėlinių Lietuvos rinktinė nuo kroatų atsiliko 38:47.

23 min. Trauma suvienijo Lietuvos rinktinę. Po D.Motiejūno taiklaus metimo skirtumas ištirpo iki šešių taškų – 46:52.

26 min. Kai lietuviai buvo ranka pasiekiami, į mūsiškių krepšį smigo net keturi tolimi metimai iš eilės, kurie vėl leido šeimininkams atsipūsti – 66:50.

30 min. Kroatai pranoko lietuvius visa galva. Prieš ketvirtąjį kėlinį Kroatija užtikrintai pirmavo 75:61.

32 min. Du J.Mačiulio tritaškiai suteikė rinktinei vilties – 69:77.

40 min. Lietuvos rinktinės bandymus atkurti intrigą kroatai atmušė taikliais metimais. Pasismaginę dėjimais mačo pabaigoje, kroatai šventė pergalę 94:80.

* * *

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.