EUROLYGA 2023

Dėl traumos klubą praradusį Ž. Janavičių vargina nežinia

Traumą per Lietuvos krepšinio rinktinės treniruotę patyręs Žygimantas Janavičius tapo nereikalingas Vokietijos klubui, tačiau kol kas dar negali pasirašyti sutarties ir su kitomis komandomis.

Dėl traumos Ž.Janavičius (dešinėje) pateko į sudėtingą situaciją.<br>G.Šiupario nuotr.
Dėl traumos Ž.Janavičius (dešinėje) pateko į sudėtingą situaciją.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus

Aug 27, 2014, 10:36 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 2:20 PM

Ši vasara turėjo būti ypatinga Ž.Janavičiui, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“. 

Buvęs Kauno „Žalgirio“ ir „Prienų“ krepšininkas rengėsi pradėti legionieriaus karjerą, pasirašęs sutartį su Vokietijos klubu „New Yorker Phantoms“.

25 metų alytiškis buvo tarp pretendentų į Lietuvos rinktinę ir turėjo viltį žaisti pasaulio čempionate Ispanijoje.

Tačiau per rinktinės pratybas skilęs delnakaulis suskaldė ir 192 cm ūgio krepšininko planus.

„Norėjau apsivilkti Lietuvos rinktinės aprangą – tai buvo mano svajonė. Paskui norėjau paragauti legionieriaus duonos – tai buvo mano tikslas, kuris irgi nutolo.

Dabar reikia grįžti du žingsnius atgal ir vėl pradėti iš pradžių“, – sakė Ž.Janavičius.

Vokiečiai staiga persigalvojo

Viskas vyko pagal planą iki nelemtos traumos liepos 21-ąją, kai susidūrus su kitu Lietuvos rinktinės krepšininku Ž.Janavičiui lūžo kairysis delnakaulis.

Jau po dviejų dienų jis lankėsi Vokietijoje, kur vietos medikai ištyrė ranką ir patvirtino Lietuvos gydytojų prognozes – delnas sugis per 6–8 savaites.

Buvo vasaros vidurys, tad Braunšveigo komandos vadovų trauma neišgąsdino ir jie pasiūlė pasirašyti lietuviui sutartį. Ž.Janavičius tai ir padarė.

„Man tikrai patiko Vokietijoje. Džiaugiausi galimybe žaisti šios šalies lygoje, iš kurios ateityje būtų lengviau pakilti kur nors aukščiau nei iš LKL“, – sakė Ž.Janavičius, kuris praėjusį sezoną buvo vienas Prienų ekipos lyderių.

Tačiau kai įpusėjus rugpjūčiui Ž.Janavičius dar kartą nuvyko į Vokietiją, „New Yorker Phantoms“ klubo pozicija pasikeitė.

„Galbūt jie išsigando, kad nespėsiu atsigauti iki sezono pradžios. Juk aš turėjau būti pagrindinis komandos įžaidėjas, – svarstė Ž.Janavičius. – Man pasakė, kad ranka dar nesugijo ir prireiks operacijos.

Kilo konfliktas, nes jie pasakė, kad nutrauks sutartį. Tačiau sutartis yra pasirašyta.

Nežinau, kaip išsispręs šie neaiškumai.“

Gydytojų nuomonės nesutapo

Kurį laiką ieškojęs įžaidėjo pasirašyti trumpalaikę sutartį Braunšveigo klubas sudarė sutartį iki sezono pabaigos su amerikiečiu Dry Jayce’u.

„Sprendimas nebuvo lengvas, bet mūsų daktarų tyrimai parodė, kad Lietuvos rinktinėje patirta trauma per keturias savaites negijo taip greitai, kaip tikėtasi, – apie Ž.Janavičių sakė Vokietijos klubo sporto direktorius ir treneris Raoulis Korneris. – Tyrimai rodo, kad jis turės dėl traumos praleisti daugiau laiko, o mes negalime rizikuoti tokioje svarbioje komandai pozicijoje.“

Vokietijos medikai rekomendavo krepšininkui Lietuvoje atlikti operaciją, bet jos neprireikė.

Šią savaitę dar kartą patikrinęs krepšininko delną Lietuvos rinktinės gydytojas profesorius Rimtautas Gudas patikino, kad ranka gyja gerai – operacijos nereikės ir po poros savaičių Ž.Janavičius vėl galės laisvai žaisti krepšinį. Vienintelė bėda – nežinia kur.

Praėjusį sezoną LKL varžybose po 11,3 taško pelniusiu ir po 4,5 rezultatyvaus perdavimo atlikusiu Ž.Janavičiumi domisi keli klubai, tačiau oficialiai jis vis dar priklauso Braunšveigo ekipai.

„Iš pradžių jie manęs labai norėjo, kalbėjo apie sutartį dar ir kitam sezonui.

Todėl liko daug neaiškumų – dabar agentai turi tartis su klubu“, – kalbėjo Ž.Janavičius.

Tikisi sugrįžti į rinktinę

Kol agentas derasi su Braunšveigo klubu ir derina draudimo detales su Lietuvos krepšinio federacija, Ž.Janavičius iš šalies stebi, kaip be jo rungtyniauja Lietuvos rinktinė.

Dalį kontrolinių rungtynių jis sekė nuo atsarginių suolo, bet liko Lietuvoje, kai Jono Kazlausko rinktinė persikėlė į Slovėniją ir Kroatiją – Zagrebe antradienį vėlai vakare mūsų šalies krepšininkai sužaidė paskutines kontrolines rungtynes prieš pasaulio čempionatą, kuris prasidės šį šeštadienį.

„Rinktinė parodė, kad moka susikaupti, kai reikia, ir gerai sužaisti rungtynių pabaigą. Tai rodo tvirtą komandinę dvasią, – pabrėžė Ž.Janavičius. – Tikiuosi, kad pasaulio čempionate komanda žengs toli. Bent jau iki stipriausiųjų ketverto tai tikrai.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.