EUROLYGA 2023

Mantui Kalniečiui jau ketvirtadienį bus atlikta operacija

Lietuvos rinktinės pasirengimas pasaulio čempionatui baigėsi skausmingai – ir ekipai, ir įžaidėjui Mantui Kalniečiui. Traumą patyręs 27 metų 195 cm ūgio krepšininkas buvo priverstas susikeisti su Adu Juškevičiumi, kai per draugiškas rungtynes susidūrė su kroatų aukštaūgiu Ante Tomičiumi.

M.Kalnietis trečiadienį sugrįžo į Lietuvą.<br>T.Bauro nuotr.
M.Kalnietis trečiadienį sugrįžo į Lietuvą.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

2014-08-27 16:43, atnaujinta 2018-01-21 09:39

Tą akimirką Jono Kazlausko galvoje išgaravo visi deriniai. Strategas prarado pagrindinį įžaidėją – patikimą įrankį visoms taktinėms gudrybėms vykdyti. Dabar Lietuvos rinktinės treneris kuria planą, kaip padalinti atsakomybę rengtiems M.Kalniečio dubleriams Šarūnui Vasiliauskui ir A.Juškevičiumi.

Tuo metu Lietuvoje netyla kalbos apie M.Kalniečio ateitį. Kokia ateitis laukia raktikaulį išsinarinusio Krasnodaro „Lokomotiv“ žaidėjo?

Trečiadienį krepšininką apžiūrėjo Kauno klinikų specialistai.

„Raktikaulis pilnai išniręs, trūkę raiščiai. Be operacijos čia nieko nepadarysi. Anksčiau tokias traumas patyrę sportininkai baigdavo savo karjerą. Dabar galimybės yra visai kitokios“, - trečiadienį po pietų Kauno klinikose surengtos spaudos konferencijos metu sakė Ortopedijos traumatologijos klinikos profesorius Rimtautas Gudas.

„Su Mantu aptarėme operacijos metodus. Senesnis metodas – kai raktikaulis fiksuojamos vielomis, tuomet reikia antros operacijos jas pašalinti. Mes darome endoskopiniu būdu“, - sakė Sporto traumų ir artroskopijos sektoriaus vadovas R.Gudas. Pasak mediko, trauma yra sudėtinga. Kiek laiko M.Kalnietis bus iškritęs iš rikiuotės – sunku pasakyti, nes operacijos metu reikės atkurti ne tik išnirusį raktikaulį, net ir raiščius.

„M.Kalnietis jaučiasi gerai bei darbingai. Tačiau jis žiūri į priekį. Laukia ilgoka reabilitacija, bus matyti operacijos metu“, - minėjo ortopedas – traumatologas.

Pasak gydytojo, operacijos metu bus naudojami implantai. Po operacijos kurį laiką sportininkas negalės pilnavertiškai valdyti rankos, dėl to sunyks raumenys. Kol krepšininkas atgaus jėgas, prireiks nuo trijų iki šešių mėnesių truksiančios reabilitacijos.

Žmonos ir mažametės dukters lydimas M.Kalnietis apie  14 val. 30 min. Krepšininkas buvo nekalbus, laukusiems žurnalistams jis sakė nenorintis komentuoti galimų patirtos traumos padarinių, kol jo neapžiūrėjo gydytojai.

Ortopedijos traumatologijos klinikoje M.Kalnietis užtruko apie pusvalandį. Jam buvo atlikta tyrimai, sužalota ranka peršviesta rentgenu.

„Važiuojame namo“, - išeidamas iš ligoninės dukrelei sakė M.Kalnietis.

Į Kauno klinikas traumą patyręs sportininkas grįš ketvirtadienio rytą. Jam ketinama atlikti operaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.