EUROLYGA 2023

D. Lavrinovičius: „Tegu varžovai gerbia mane, arčiau prieina“

„Darjušas grąžino mus į žaidimą“, - apie rinktinės veteraną kalbėjo Jonas Kazlauskas. Iš tiesų, 34 metų 212 cm ūgio puolėjo dėka Lietuvos rinktinė antrajame kėlinyje persvėrė rezultatą.

D.Lavrinovičius (kairėje) džiaugėsi brolio žaidimu.<br>G.Šiupario nuotr.
D.Lavrinovičius (kairėje) džiaugėsi brolio žaidimu.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 9, 2014, 10:24 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:56 PM

D.Lavrinovičius iš viso pasaulio čempionato ketvirtfinalyje pelnė 11 taškų (3/4 tritaškiai), atkovojo 11 kamuolių, o Lietuvos rinktinė 73:61 nugalėjo turkus ir žengė į ketvirtfinalį.

Ryškiausią epizodą D.Lavrinovičius sužaidė antrojo kėlinio pradžioje, kuomet smeigęs tris iš eilės tritaškius pradėjo lietuvių spurtą.

„Tai tegu gerbia mane varžovai, tegu arčiau prieina (juokiasi). Mečiau, pasisekė, pataikiau“, - pakraipė galvą brolis. Pro šalį praeidamas J.Kazlauskas paplekšnojo aukštaūgiui per petį: „Baik juokus, tu visada pataikai.“

D.Lavrinovičius gyrė visus rinktinės žaidėjus, o labiausiai Martyną Pocių ir Renaldą Seibutį, kurie atitinkamai pelnė 13 ir 19 taškų.

„Džiugu, kad atsilikę buvome rungtynių pradžioje, turėjome laiko pakoreguoti žaidimą tiek gynyboje, tiek puolime. Atlaikėme tempą ir užtikrintai laimėjome.

Nėra žodžių, koks krūvis teko Renaldui ir Martynui. Bet šiandien visi buvo šaunuoliai. Net tie, kurie išėjo minutei, dviem, trim, visi didelį darbą padarė. O brolis kaip šiandien žaidė! Kokius metimus blokavo, kokius stogus darė. Kaip jaunystėje, pasaka!“ - džiaugėsi Darjušas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.