EUROLYGA 2023

E. Preldžičius: „Jei O. Ašikas įveiks J. Valančiūną – laimėsime“

Emiras Preldžičius – naudingiausias, rezultatyviausias ir daugiausia rezultatyvių perdavimų atliekantis Turkijos rinktinės žaidėjas pasaulio čempionate. Turnyro ketvirtfinalyje būtent jis sulauks didžiausio Lietuvos gynybos dėmesio.

E.Preldžičius - naudingiausias Turkijos rinktinės žaidėjas.<br>G.Šiupario nuotr.
E.Preldžičius - naudingiausias Turkijos rinktinės žaidėjas.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas, specialiai lrytas.lt, Barselona

Sep 9, 2014, 8:18 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 5:10 PM

Vidutiniškai 12,5 taško, 5,3 atkovoto kamuolio, 3,8 rezultatyvaus perdavimo ir 13,7 naudingumo balo renkantis 27 metų krepšininkas prie to jau priprato.

Turkų varžovai žino, kas yra pagrindinė Ergino Atamano kariaunos jėga, bet ne tik Turkijos, tačiau ir Slovėnijos bei Bosnijos ir Hercegovinos pilietybes turintis žaidėjas vis tiek groja pirmuoju smuiku.

Tiesa, turkai pasaulio čempionate nežiba. Grupės varžybose jie iškovojo tris pergales, bet sunkiai skynėsi kelią į priekį. Aštuntfinalyje jie išsigelbėjo tik iki mačo pabaigos likus žaisti 5 sekundėms.

Būtent 206 cm ūgio E.Preldžičiaus tritaškis palaidojo Australijos rinktinę 65:64.

Turkiją už ausų traukia kovingumas. Nuožmų mūšį ir begalines turkų pastangas laimėti E.Preldžičius žada ir prieš akistatą su Lietuva.

„Laukia sunkios, kietos rungtynės. Lietuva yra aukšta ir fiziškai stipri komanda. Turėsime prisitaikyti ir žaisti savo krepšinį. Turime vilčių laimėti. Gerai pažįstame lietuvių žaidėjus. Manau, kad smulkmenos lems nugalėtoją – tritaškių pataikymas, kova dėl kamuolių“, – pasakojo E.Preldžičius.

– Emirai, kokie pagrindiniai turkų ginklai? – „Lietuvos rytas“ paklausė turkų lyderio.

– Neturime daug stiprybių, bet pasakysiu viena puikų dalyką apie šią komandą – mes kaunamės. Mes niekada nepasiduodame. Tai yra mūsų stiprybė. Visose rungtynėse, kurias laimėjome, mes turėjome vytis varžovus. Visose iki vieno (Juokiasi.). Bet pabaigoje mes išsikovodavome pergalę. Manau, kad jei rytoj žaisime bent šiek tiek geriau nei su Australija, galime nugalėti Lietuvą.

– Kuri komanda yra mačo favoritė?

– Sakykime taip – 50 ant 50 (Šypsosi.). Noriu laimėti, bet manau, kad jėgos lygios.

– Jonas Valančiūnas – pagrindinė Lietuvos rinktinės jėga puolime. Ar galima sakyti, kad jei Omeras Ašikas sustabdys lietuvį, pusė kelio iki pergalės jau būtų nueita?

– Tai bus svarbiausia mikrodvikova. Kuris „centras“ žais geriau, ta komanda ir laimės. J.Valančiūnas yra svarbiausias Lietuvos, O.Ašikas – Turkijos rinktinės žaidėjas. Tiesa, O.Ašikas yra labiau gynybinio plano krepšininkas. Bet manau, kad tai tik į naudą.

– Esi komandos lyderis. Turbūt nė nereikia klausti, ar sulauksi daugiausia Lietuvos rinktinės dėmesio?

– Be abejo. Lietuviai turi keletą gerų mano pozicijos besiginančių žaidėjų. Neabejoju, kad sulauksiu gynėjų dėmesio. Iki ketvirtfinalio buvo tas pats. Šiame čempionate tai mano kasdienybė. Tiesiog kaskart turiu būti tam pasiruošęs.

– Kaip pavyksta vesti rinktinę į pergalę nepaisant didžiausio dėmesio gynyboje?

– Yra deriniai, kurie atveda į atakos smaigalį ir viskas priklauso nuo tavęs. Tada galiu arba mesti, arba atlikti rezultatyvų perdavimą.

– Turkijos rinktinėje praeityje žaidė tokios žvaigždės kaip Hidayetas Turkoglu, Ersanas Ilyasova, Mehmetas Okuras, Ibrahimas Kutluay‘us, Serkanas Erdoganas. Dabar likote tik jūs ir O.Ašikas, tačiau turkai žengė į ketvirtfinalį.

– Turime daugybę naujų žaidėjų. Likę be žvaigždžių mes kaunamės. Nesakau, kad anksčiau nesikaudavome. Tačiau bandome kapstytis kaudamiesi iš visų jėgų.

– Ar Turkija labai supyks, jei ketvirtfinalyje neįveiksite Lietuvos?

– Nemanau, kad tai bus labai didelis nusivylimas. Jie supranta, kad komanda dar tiks statosi. Tai pirmieji šios komandos metai. Mes dar tik augame. Aišku, jei pralaimėsime, turkai pyks 2-3 dienas, bet po to viską greitai pamirš ir atleis.

– Todėl neturite ko prarasti?

– Be abejo. Būsime atsipalaidavę ir darysime viską, kad laimėtume.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.