EUROLYGA 2023

J. Kazlauskas: „Tai atlygis už darbą, už kančias, už Mantą“

Jonas Kazlauskas gali atsipūsti. Du čempionatus iš eilės Lietuvos rinktinė sunkiai įsibėgėjo, bet dar sykį patvirtino meistriškos maratonininkės vardą.

J.Kazlausko auklėtiniai ištvėrė ketvirtfinalio pragarą.<br>G.Šiupario nuotr.
J.Kazlausko auklėtiniai ištvėrė ketvirtfinalio pragarą.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 9, 2014, 10:25 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:56 PM

Europos vicečempionai - ir tarp keturių stipriausių pasaulio komandų. Planetos pirmenybių ketvirtfinalyje lietuviai 73:61 įveikė Turkiją ir kovos dėl pasaulio čempionato medalių.

„Ta vieta, kur dabar esame – atlygis už atliktą darbą, už kančias, už Mantą (Kalnietį, - red.). Aš tikrai didžiuojuosi žaidėjais.

Mums buvo labai sunku surasti tą žaidimą, jo ieškoti reikėjo labai greitai, praktiškai nuo pirmųjų rungtynių. Didelę dalį laiko žaidėme su dviem atakuojančiais gynėjais vietoje įžaidėjo. Tai, žinoma, apsunkino darbą, didino klaidų skaičių, mažino manevringumą. Tačiau labai džiaugiuosi už vyrus““, - sakė treneris J.Kazlauskas.

- Broliai Lavrinovičiai sakė, kad šiandien pagrindinis veiksnys, lėmęs pergalę, buvo gynyba.

- O kas mums beliko praradus tokį Mantą, kuris buvo mūsų smegenys, mūsų aštrintojas, kuris kai kuriose rungtynėse po 10 rezultatyvių perdavimų padarydavo ir pats taškų primesdavo.

Mums reikėjo suktis iš tos situacijos. Gerai, kad turime ilgą suolelį, kad galime leisti įvairius žaidėjus. Gerai, kad išeina brolis sunkiu metu ir neprameta. Nors buvo pasigirdę visokių kalbų... aj dabar tik apie gerą.

- Kaip vertinate komandinį žaidimą?

- Mums buvo labai sunku žaisti. Abu įžaidėjai – Šarūnas Vasiliauskas ir Adas Juškevičius – įmesti į ugnį. Jiems net nebuvo tokie vaidmenys keliami, jie niekada nėra žaidę tokiame lygyje, net klubiniame krepšinyje.

Visi turkų žaidėjai, jeigu ne už rinktinę, tai klubiniuose čempionatuose žaidė labai svarbiose rungtynėse, jie yra apšaudyto, jie yra patyrę. Mūsų situacija yra visai kitokia. Gerai, kad traukia taip žaisdami Renaldas Seibutis ir Martynas Pocius, susitvarkydami su šiuo vaidmeniu. Ne viskas blizga, bet tai yra normalu.

- Tie trys iš eilės Darjušo tritaškiai...

- Grąžino mus atgal į rungtynes. Pradžia buvo labai sunki, labai nervinga. Vieną įžaidėją pastačiau, kitą. Matėsi, kad jie truputį nepasitiki savimi. Tačiau per tokius dalykus ateina pasitikėjimas ir, tikėkimės, ateityje bus lengviau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.