EUROLYGA 2023

Jonas Mačiulis: „Toks krepšinis – Lietuvos vizitinė kortelė“

Manto Kalniečio trauma, nežinomybė dėl įžaidėjo pozicijos ir sunkūs mūšiai grupės varžybose. Visa tai pamirškite, nes Lietuva – pasaulio čempionato pusfinalyje!

J.Mačiulis nugalėtojams pelnė 9 taškus.<br>G.Šiupario nuotr.
J.Mačiulis nugalėtojams pelnė 9 taškus.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas, specialiai lrytas.lt, Barselona

Sep 9, 2014, 10:42 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:56 PM

Lietuvos krepšinio rinktinė ketvirtfinalyje 62:51 palaužė Turkijos rinktinę ir kovos dėl planetos pirmenybių medalių.

Antrame pasaulio čempionate iš eilės mūsiškiai patenka tarp keturių stipriausiųjų. Prieš ketverius metus Turkijoje Lietuvos rinktinė iškovojo bronzą.

Kuo visa ši kelionė baigsis Ispanijoje? Kantrybės. Čempionato išvakarėse praradus pagrindinį įžaidėją Mantą Kalnietį, dabar tiesiog atsikvėpkime ir mėgaukimės.

„Buvau pasiilgęs tokio žaidimo, kokį rodėme ketvirtajame kėlinyje: kaip mes vienas kitam padėjome, komandiškai gynėmės, puolime dalijomės kamuoliu. Tai yra mūsų vizitinė kortelė, kuri yra komandinio lietuviško krepšinio pavyzdys“, – po rungtynių džiūgavo J.Mačiulis.

Devynis taškus nugalėtojams pelnęs puolėjas sakė, kad pergalę pasiekė visi dvylika žaidėjų: „Visus čia galima šiandien girti. Visi nusipelnėme pergalės. Laimėjo komanda, ne vienas žmogus.“

Paklaustas, kas nutiko trečiajame kėlinyje, kai turkai ėmė lipti mūsiškiams ant kulnų, J.Mačiulis teigė: „Galbūt turėdami 8 taškų persvarą atsipalaidavome. Galbūt patikėjome lengva pergale. Bet turkai nėra tie, kurie pergales atiduoda. Tačiau susikaupėme, atžaidėme ir komandiniu žaidimu sugrįžome.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.