EUROLYGA 2023

Turkai dėkojo pralaimėjusiai rinktinei

Turkijos sportas antradienį patyrė du smūgius. Šios šalies krepšinio rinktinė pasaulio pirmenybių ketvirtfinalyje nusileido Lietuvos komandai, o Turkijos futbolininkai Europos čempionato atrankos turnyrą pradėjo triuškinamu pralaimėjimu Islandijoje. Turkams skaudesnė buvo futbolo komandos nesėkmė. Jų krepšininkai, turkų manymu, pakankamai daug nuveikė vien patekę į planetos geriausiųjų aštuonetą.

Turkijos žiniasklaida.
Turkijos žiniasklaida.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Sep 10, 2014, 2:12 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:48 PM

Du krepšinio ir futbolo arenose patirti pralaimėjimai Turkijai tapo vienu dideliu nusivylimu.

Vienas įtakingiausių šalies dienraščių „Milliyet“ dvi nuotraukas su turkų krepšinio ir futbolo žvaigždėmis pirmajame puslapyje sujungė bendra antrašte „Dvigubas liūdesys“. Taip pat pasielgė ir kitas turkų žiniasklaidos lyderis „Hurriyet“, sporto antradienį apibūdinęs dviem žodžiais „Nusivylimų vakaras“.

„Sabah“ atskyrė du žaidimus. „Dideles viltis pabaigė Lietuva“, - pirmajame puslapyje apie krepšininkų nesėkmę pranešė šis dienraštis.

Didžiausias Turkijos sporto leidinys „Fanatik“ pirmajame puslapyje iš pasaulio čempionato arenos pasitraukiančių krepšininkų nuotrauką palydėjo užrašu „Verksmingas atsisveikinimas“.

Vis dėlto po pralaimėjimo Lietuvos rinktinei turkų žiniasklaida ašarų upių neliejo ir savo komandos rezultatą pasaulio čempionate vertino teigiamai.

Tai buvo galima suprasti vien pamačius pirmąją reakciją. „Milliyet“ ir „Fanatik“ interneto svetainės vos pasibaigus rungtynėms paskelbtus straipsnius apie ketvirtfinalio mūšį pavadino vienu trumpu, bet labai iškalbingu žodžiu „Ačiū“.

„Dėkojame milžinams už jų širdį“, - daugiau žodžių nepagailėjo, bet tą patį pasakė interneto sporto svetainė ajansspor.com.

Krepšininkams padėkojo ne tik žiniasklaida, bet ir į Barseloną atvykęs Turkijos jaunimo ir sporto ministras Akifas Cagatay Kilicas. „Dabar mums visiems labai liūdna, bet mes didžiuojamės mūsų vyrais“, - ministrą citavo svarbiausi Turkijos leidiniai.

Svarstydami apie nesėkmės priežastis turkų žurnalistai minėjo gerą Lietuvos komandos gynybą, bet pirmiausiai pabrėžė pačių Turkijos krepšininkų prastą tritaškių taiklumą. „Tritaškių taiklumas pasiekė dugną“, - rašė „Milliyet“.

Pralaimėjusiems nedidele paguoda tapo tai, kad du rezultatyviausiai Lietuvos rinktinėje žaidę krepšininkai Renaldas Seibutis ir Martynas Pocius po pasaulio čempionato dažnai džiugins Turkijos krepšinio aistruolius. Šiedu lietuviai vasarą pasirašė sutartis su Stambulo klubais.

Atsisveikindami su pasaulio čempionatu dauguma turkų leidinių priminė, kad jų komanda aštuntfinalyje stebuklingai išsigelbėjo paskutinę minutę atsilikdama 5 taškais ir laimėjo net trejas rungtynes, kuriose turėjo dviženklį deficitą. Tačiau tai, kas pavyko žaidžiant su Naujosios Zelandijos, Suomijos ir Australijos krepšininkais, buvo per sudėtinga kovojant su stipresne Lietuvos rinktine.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.