EUROLYGA 2023

Po finalo – baltas A. Džordževičiaus pavydas lietuviams

Serbijos krepšininkai pasaulio čempionato finale JAV nacionalinei komandai priešinosi vos penkias minutes, bet treneris Aleksandras Džordževičius liko patenkintas savo auklėtiniais.

Serbai finale prieš JAV buvo visiškai bejėgiai.<br>G.Šiupario nuotr.
Serbai finale prieš JAV buvo visiškai bejėgiai.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas, specialiai lrytas.lt, Madridas

Sep 15, 2014, 2:19 AM, atnaujinta Feb 2, 2018, 12:38 PM

Galutinis rezultatas net badė akis - 129:92 amerikiečių naudai.

„Labai didžiuojuosi savo auklėtiniais. Man didžiulė garbė juos treniruoti. Noriu viešai jiems padėkoti už visas pastangas, profesionalumą. Jie dėl savo šalies atidavė visas širdis. Sukūrėme tokią įspūdingą atmosferą, komandą. Labai daug iš jų pasimokiau. Sidabras mums kaip auksas. Niekas iš mūsų to nesitikėjo. Mes tik augome ir augome. Galbūt rezultatas nuvilia, nes esame kovotojai, bet turime pasveikinti amerikiečius, kurie buvo geriausi ir nusipelnė pirmosios vietos“, – spaudos konferencijoje sakė A.Džordževičius.

Po finalo A.Džordževičius prabilo ir apie lietuvius. Serbas kaip būtinų varžybų su amerikiečiais patirtį pateikė Lietuvos pavyzdį.

„Paskutinį kartą su JAV žaidėme prieš 12 metų. Pavyzdžiui, lietuviai su amerikiečiais rungtyniavo daug kartų. Kai tik žaidžiame prieš JAV, mes augame. Mums reikia daugiau tokių kovų. Turime suprasti, ką tobulinti, kad galėtume pasiekti maksimalų meistriškumą. Mums tai buvo puikus mačas, iš kurio labai pasimokysime“, – pridūrė serbas.

– Kodėl prieš amerikiečius nesigynėte zona?

– Mūsų prekinis ženklas – individuali gynyba. Visas pasaulis prieš JAV ginasi zona. Tai ne mano ir ne Serbijos rinktinės narių charakteriui. Čempionato metu gynyba buvo stipriausias mūsų ginklas. Bet nesirūpinkite taktika. Prieš taip žaidžiančią komandą nesuveiktų jokia taktika.

– Ar šios susilpnėjusios JAV rinktinės pergalė įrodė, kad skirtumas tarp NBA ir Europos krepšinio padidėjo?

– Serbijos komanda turi tik vieną NBA žaidžiantį M.Raduljicą. M.Teodosičius, N.Bjelica, N.Krstičius, B.Bogdanovičius žaidžia geriausiuose Europos klubuose. Taip, amerikiečiai neturėjo L.Jameso ar K.Duranto, bet šie krepšininkai dabar yra geriausi žaidėjai JAV. Mums buvo labai sunku. Gal mes ne to lygio, bet skirtumas nėra svarbiausias. Labai didžiuojamės, kaip priešinomės. Būsime geresni. Mes grįšime ir bandysime patekti į 2016-ųjų olimpines žaidynes ir ten susitikti su JAV. Mes turime laiko užaugti. Per du metus žaidėjai subręs. Mes to ir laukiame. Toks mūsų tikslas. Viskas gerai. Parsivežame namo sidabrą. Patikėkite, mes labai laimingi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.