EUROLYGA 2023

Su JAV triumfavęs A. Karnišovas: „Jaučiuosi pasaulio čempionas!“

Artūro Karnišovo skrydis krepšinio aikštėje buvo įspūdingas, bet jis niekada nebuvo pakilęs iki planetos pirmenybių viršūnės. Sekmadienio vakarą ant auksiniu konfeti nusėto Madrido arenos parketo lietuvis nedvejodamas ištarė: „Jaučiuosi pasaulio čempionas!“.

A.Karnišovas taip pat šokinėjo iš laimės aikštės viduryje.<br>G.Šiupario nuotr.
A.Karnišovas taip pat šokinėjo iš laimės aikštės viduryje.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Remigijus Kazilionis Specialiai lrytas.lt, Madridas

Sep 15, 2014, 1:48 AM, atnaujinta Feb 2, 2018, 12:38 PM

Rezultatyviausias visų laikų Lietuvos rinktinės krepšininkas, karjerą baigęs daugiau kaip prieš dešimtmetį, lipo ant garbės pakylos su JAV rinktine.

„Prisidėjau maža dalimi, bet tikrai jaučiuosi čempionas“, – sakė 43-ejų lietuvis, stipriausioje planetos rinktinėje dirbęs skautu.

JAV varžovų žaidimą analizuojantis A.Karnišovas prisipažino netikėjęs, kad finale amerikiečiai taip dominuos. Tai nebuvo iš NBA megažvaigždžių sudaryta komanda, bet nė vienas priešininkas Ispanijoje nebuvo net arti to, kad išvengtų sutriuškinimo.

„Tie rezultatai, ir ypač finalas, viską pasako apie mūsų krepšininkus: kokio lygio jie yra ir ką gali atiduoti aikštėje“, – JAV ekipą gyrė lietuvis.

Per finalą, kaip paprastai būdavo ir kitose rungtynėse Ispanijoje, A.Karnišovas su skautų štabo nariais sėdėjo ne ant rinktinės suolo, o tribūnoje netoliese. Jau pirmajame kėlinyje buvo matyti, kaip mėlynais marškinėliais su užrašu „USA Basketball“ vilkinčių vyrų būrelyje rūpestį veiduose pakeitė šypsenos.

„Neįmanoma suplanuoti, kad taip pataikysime“, – neslėpė lietuvis, kai JAV krepšininkai per pirmąsias dešimt minučių sumetė visus 5 tritaškius ir pabėgo 35:21. Iki didžiosios pertraukos įkrito 11 iš 16 tolimų metimų, o rezultatas tapo nepadorus finalui – 67:41.

Kada A.Karnišovas patikėjo, kad JAV laimės?

„Ketvirtojo kėlinio pabaigoje“, – pajuokavo lietuvis, o surimtėjęs pridūrė: „Jau trečiajame kėlinyje neabejojau“.

Kaip JAV rinktinė švęs pergalę, iškart po finalo A.Karnišovas nežinojo: „Yra žmonės, kurie viską suorganizuos“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.