EUROLYGA 2023

Kurių šalių klubuose ieškoti Lietuvos krepšininkų?

Du į Šiaurės Ameriką, du į Ispaniją, du į Turkiją, vienas į Italiją, vienas į Lenkiją. Šiais maršrutais pasibaigus pasaulio čempionatui išsivažinėjo sutartis su užsienio klubais turintys Lietuvos rinktinės krepšininkai. Daug kitų žaidėjų klubuose treniruojasi jau kelias savaites ir rugsėjo pabaigoje arba spalio pradžioje pradės oficialų sezoną.

J.Mačiulis kitą sezoną žais Madrido „Real“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
J.Mačiulis kitą sezoną žais Madrido „Real“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Sep 18, 2014, 3:04 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 1:42 PM

Ispanija. Du Lietuvos rinktinės krepšininkai Mindaugas Kuzminskas ir Jonas Mačiulis net neužsukdami namo išskubėjo į Ispaniją. Jiedu atstovaus stipriausios nacionalinės Europos lygos ACB klubams.

M.Kuzminskas tęs karjerą Malagos „Unicaja“ ekipoje, o Jonas Mačiulis debiutuos Madrido „Real“ komandoje, į kurią persikėlė iš Atėnų „Panathinaikos“.

ACB lygoje žais dar vienas lietuvis. Praėjusį sezoną Ispanijos antrosios pakopos Ueskos „Penas“ klube sėkmingai rungtyniavęs 20-metis Marius Grigonis sulaukė Manresos „Bruixa d‘Or“ kvietimo.

J.Mačiuliui oficialus sezonas prasidės rugsėjo 26 d., kai „Real“ žais šalies supertaurės pusfinalio rungtynes. Pirmojo ACB lygos turo mačai bus žaidžiami spalio 4-5 d.

Italija. Darjušas Lavrinovičius yra žaidęs keturių užsienio šalių klubuose, o prieš 35-ąjį gimtadienį debiutuos Italijos lygoje. Praėjusį sezoną Kijevo „Budivelnyk“ aprangą vilkėjęs puolėjas priėmė Emilijos Redžo „Grissin Bon“ komandos kvietimą ir joje rungtyniaus kartu su Rimantu Kaukėnu.

R.Kaukėnas anksčiau ne vieną sezoną praleido su kitu Kšištofu Lavrinovičiumi, tačiau yra žaidęs ir su Darjušu. Jiedu prieš penkerius metus kartu atstovavo Madrido „Real“.

„Grissin Bon“ lietuvių duetui Italijoje teks kovoti su kitais dviem mūsų šalies krepšininkais, į „Serie A“ atvykusiais iš Turkijos komandų. Linas Kleiza šiais metais Stambulo „Fenerbahce“ komandą iškeitė į Milano „Emporio Armani“, o Deividas Dulkys iš Bursos „Tofas“ perėjo į Venecijos „Umana“. Italijos čempionatas prasidės spalio 12 d., bet „Emporio Armani“ iki tol (spalio 4-5 d.) kovos šalies supertaurės turnyre.

Turkija. Nors visi praėjusį sezoną Turkijos klubuose žaidę lietuviai nutarė karjerą tęsti kitose šalyse, TBL varžybose mūsų tautiečių vėl netrūks. Į tris Stambulo klubus atvyko trys LKL ekipose žaidę krepšininkai.

Buvęs Kauno „Žalgirio“ gynėjas Martynas Pocius sudarė sutartį su Turkijos vicečempionu „Galatasaray“, o du buvę Vilniaus „Lietuvos ryto“ gynėjai sustiprino du pirmosios lygos naujokus: Renaldas Seibutis – po keturių sezonų pertraukos į stipriausiųjų gretas grįžusį „Darussafaka“, Steponas Babrauskas – pirmą kartą į elitą prasibrovusį „Istanbul“.

Vokietija. Šiais metais padidėjo lietuvių legionas Vokietijos lygoje. Bonos „Telekom“ klube liko Benas Veikalas, Tryro TBB – Laurynas Samėnas, o prie jų prisidėjo dar trys Lietuvos krepšininkai.

Į Boną patraukė ir kartu su B.Veikalu žais buvęs ilgametis „Žalgirio“ puolėjas Tadas Klimavičius, Vaisenfelso „Mitteldeutscher“ aprangą apsivilko Simonas Serapinas, o prieš kelias dienas sutartį su daugkartiniu Vokietijos čempionu Bambergo „Brose“ sudarė Mindaugas Katelynas.

Jie oficialų sezoną pradės kito mėnesio pradžioje – pirmasis bundeslygos turas vyks spalio 2-3 d.

Lenkija. Lenkijos čempionatui, kuriame komandų skaičius šiais metais buvo padidintas nuo 12 iki 16) irgi rengiasi penki Lietuvos krepšininkai. Anksčiausiai oficialų sezoną pradės Lenkijos pilietybę turintis Mantas Česnauskis. Jo naujoji ekipa Vroclavo „Sląsk“ spalio 1 d. žais supertaurės rungtynes.

PLK varžybas komandos pradės spalio 3-5 d. Prie starto linijos be „Sląsk“ stos dar trys mūsų šalies atstovų turinčios komandos: Gdynės „Asseco“ su Ovidijumi Galdiku, Vloclaveko „Anwil“ su Arvydu Eitutavičiumi bei Dariaus Maskoliūno treniruojama Sopoto „Trefl“ su Šarūnu Vasiliausku ir Eimantu Bendžiumi. Iš šios Lietuvos krepšininkų ketveriukės tik Š.Vasiliauskas liko toje pačioje ekipoje, kurioje žaidė praėjusį sezoną.

Baltijos šalys. Be Lietuvos krepšininkų neišsiverčia Tartu „Rock“. Estijos vicečempionų komandoje po praėjusio sezono liko Augustas Pečiukevičius, o jam į pagalbą atvyksta Karolis Petrukonis.

Čempiono titulą ginsiančiame Talino „Kalev/Cramo“ klube žais kitas lietuvis Mindaugas Kupšas.

Estijos lygoje taip pat rungtyniaus Robertas Grabauskas, perėjęs į Talino „TLU/Kalev“ ekipą.

Latvijos čempionate rungtyniaujančioje „Liepaja“ komandoje prie senbuvio Andriaus Mažučio prisidėjo Edgaras Želionis.

Rusija. Iš Lietuvos krepšininkų migracijos žemėlapio dingsta Rusija. Galiojančią sutartį su Vieningoje lygoje žaidžiančiu Rusijos klubu šį sezoną turi tik vienas lietuvis – Krasnodaro „Lokomotiv“ atstovaujantis, bet dėl sunkios traumos kelis mėnesius rungtyniauti negalėsiantis Mantas Kalnietis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.