EUROLYGA 2023

Įspūdingame LKL sezono atidaryme – naujo čempiono laukimas

LKL prieš 2014-2015 metų sezoną neslepia ambicijų. Šalies čempionato vadovų užmojus atspindėjo prabangios 22-ojo sezono atidarymo iškilmės, kokių Lietuvos krepšinis seniai nebuvo regėjęs.

LKL sezono atidarymo ceremonija.<br>T.Bauro nuotr.
LKL sezono atidarymo ceremonija.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Sep 22, 2014, 10:14 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 2:04 AM

„Prieš iškilmes LKL prezidentas R.Milašius manęs klausė, ar pamenu, kada buvo tokios iškilmės. Galiu pasakyti, kad ne“, – šypsojosi Lietuvos Seimo pirmininko pavaduotojas Vydas Gedvilas.

Čempionai. LKL prezidentas Remigijus Milašius susirinkusiems sakė: „Manau, kad šis čempionatas išsiskirs labai aršia kova. Lentelės viršūnė, kurioje tradiciškai buvo „Žalgiris“ – „Lietuvos rytas“, „Lietuvos rytas“ – „Žalgiris“, keičiasi. Tai rodo praėjusio sezono rezultatai. Sveikiname „Neptūną“ patekus į Eurolygą. Linkiu jiems sėkmės. Tikiuosi, kad jie, kaip LKL nariai, mūsų nepaves. Taip pat tikiuosi, kad šių metų čempionatas turės naują čempioną. Pats to noriu.“ Pakilimas. LR Seimo pirmininko pavaduotojas Vydas Gedvilas džiaugėsi kylančiu čempionato lygiu: „Viskas gerėja. Rezultatai taip pat geri. Nepamenu tokių įtemptų rungtynių. Anksčiau buvo viskas aišku, o dabar yra kitų komandų – iš Prienų, Klaipėdos, Panevėžio, Kėdainių. Krepšinio geografija didėja ir krepšinis įgauna vis didesnę reikšmę. Linkiu, kad salės būtų pilnos žiūrovų, teisingų teisėjų sprendimų, gero komandų žaidimo, kūrybingų darbščių trenerių. Lietuviai laukia šių krepšinio batalijų.“

Rinktinė. LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas vylėsi, kad LKL paruoš ir būsimos olimpinės rinktinės žaidėjų: „Norime pasidžiaugti šiuo gražiu sezonu. Įrankius – infrastruktūrą, turite. Belieka sukruti konkurencingą produktą. O mums svarbiausia, kad iš tų komandų žaidėjai papildytų rinktinę olimpiadoje. Mažiau traumų, garbingos kovos, tegul laimi stipriausi.“

Pavydas. LKL įkūrėjas ir pirmasis lygos prezidentas Šarūnas Marčiulionis dėkojo R.Milašiui už įdėtą darbą: „Pavydu, kad Remigijaus nebuvo prieš 20 metų. Pradžia labai nuostabi. Prilinkėta kovos, sveikatos, rezultatų, gerų žaidėjų. Bet norėčiau, kad LKL nepamirštų Moksleivių krepšinio lygos ir ateityje priglaustų ją po savo sparnu. Gero visiems sezono.“

Klausimas. Renginio vedėjas Robertas Petrauskas per komandų pristatymą ant scenos kvietė klubų atstovus, kurie atsiėmė vėliavą su ekipos simbolika. Ekranuose pasirodžius Vilniaus „Lietuvos ryto“ logotipui, R.Petrauskas ranką spaudė „Lietuvos ryto“ prezidentui Gedvydui Vainauskui ir naujajam treneriui Virginijui Šeškui.

– Kuo Prienai skiriasi nuo Vilniaus? – linksmai V.Šeškaus klausė R.Petrauskas.

„Dydžiu. Labai didelis miestas, – juokavo treneris. – Dabar dvigubai daugiau treniruočių, didesnė atsakomybė. Nebegaliu daryti, ką noriu.“

Renginio svečiai V.Šeškaus žodžius palydėjo juokais. Beje, ant scenos lipęs naujasis „Prienų“ treneris Tadas Stankevičius turėjo ką pridurti V.Šeškui.

„Žinau, kuo Prienai skiriasi nuo Vilniaus. Prienuose – tik vienas šviesoforas“, – juokavo T.Stankevičius.

Ambicijos. Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ direktorius R.Petrauską ir susirinkusiuosius nustebino drąsa: „Pasvalys taikosi į Eurolygą. Geras miestas, turime neblogą salę. Kodėl ne?“

R.Petrauskas liko stovėti netekęs žado.

Vedėjas apie ambicijas klausė ir Klaipėdos „Neptūno“ direktoriaus Osvaldo Kurausko.

– Jeigu dabar kas nors pasiūlytų antrąją vietą, imtumėte? – klausė R.Petrauskas.

„Jamam“ – šypsojosi LKL vicečempionų vadovas.

Tuo tarpu titulą ginsiąs Kauno „Žalgirio“ kariaunos vadas Gintaras Krapikas taip pat nepraleido progos pajuokauti: „Yra daug lygių komandų ir nusimato permainingas čempionatas. Tik man norisi, kad sezonas baigtųsi kaip praėjęs.“

Lietuviškiausi. R.Petrauskas „Prienų“ klubą gyrė už lietuviškumą. LKF taurės savininkai sezoną pasitinka be legionierių.

Pasveikinęs prieniškius, R.Petrauskas linksmai įgėlė Kauno „Žalgiriui“, kuris dėl FIBA draudimo negali registruoti amerikiečių Jameso Andersono ir Maaliko Waynso.

„Jei viskas taip toliau, tai ir „Žalgiris“ bus lietuviškiausias“, - juokavo R.Petrauskas

LKL valdybos posėdyje „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas vylėsi, kad visas problemas pavyks išspręsti per artimiausias savaites.

Taurė. LKL sezono atidarymo ceremoniją vainikavo įspūdinga taurė. Meninė kompozicija su pagrindiniu akcentu – kamuoliu, pranoksta net ir pasaulio čempionei JAV rinktinei įteiktą taurę.

Ji tokia didinga, kad sudarytas slaptas reglamentas, pagal kurį plikomis rankomis taurės negali liesti niekas kitas, tik būsimi čempionai. Tiesa, ant scenos plačiai šypsodamosios trofėjų rankomis lietė šokėjos, ją bučiavo ir D.Montvydas.

„Pradedame kovą dėl šios taurės!“ – su R.Brazausku iškėlęs trofėjų į viršų sušuko R.Milašius.

LKL prezidento žodžius palydėjo legendinė „Queens“ daina „We Are the Champions“ ir įspūdingas fejerverkų lietus.

Linksmybės. Po komandų pristatymo atidarymo ceremonijos dalyvius ir svečius linksmino LKL klubų apsuptyje dainavęs Donatas Montvydas.

Svečiai. „IDW Esperanza Resort“ poilsio komplekse sveikinosi komandų vadovai, krepšininkai, treneriai, funkcionieriai, kiti žymūs žmonės. Linksmai šnekučiavosi Virginijus Šeškus, Martynas Gecevičius, Gintaras Krapikas, Paulius Motiejūnas, Dainius Šalenga, Mindaugas Budzinauskas, Virginijus Sirvydis, Gediminas Petrauskas. Lietuvos krepšinio grietinėlėje sukosi ir Valdemaras Chomičius, buvęs LKL direktorius Linas Gilys, Daina Gudzinevičiūtė, Kauno meras Andrius Kupčinskas, krepšinio legenda Šarūnas Marčiulionis, Kęstutis Pilipauskas, LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas, LKL rėmėjų atstovai ir kiti.

Ženkleliai. Ceremonijos pradžioje R.Milašius ir LKL direktorius Romualdas Brazauskas aukso ženkleliais už darbus ir nuopelnus lygai apdovanojo buvusius LKL vadovus – prezidentą Šarūną Kliokį ir generalinį direktorių Liną Gilį.

Susimaišė. R.Pertrauskas sumaišė Dzūkijos trenerį Andrejų Urlepą su „Dzūkijos“ vadovu. Išgirdęs anglų kalba nuskambėjusį klausimą apie Slovėnijos rinktinę, „Dzūkijos“ atstovas tik nusišypsojo ir atsakė: „Ačiū, gerai.“

Lietus. LKL organizatorių planus jaukė lyg iš kibiro pliaupęs lietus. Gamtos išdaiga vertė atidarymo dalyvius susigūžti improvizuotoje krepšinio aikštelėje po palapine.

Formatas. 2014-2015 metų sezone LKL rungtyniaus 11 komandų: Kauno „Žalgiris“, Klaipėdos „Neptūnas“, Vilniaus „Lietuvos rytas“, „Prienai“, „Šiauliai“, Pasvalio „Pieno žvaigždės“, Utenos „Juventus“, Kėdainių „Nevėžis“, Panevėžio „Lietkabelis“, „Mažeikiai“ ir Alytaus „Dzūkija“. Čempionatas vyks keturių ratų sistema. Reguliariajame sezone ekipos sužais 220 rungtynių.

Jubiliejai. Šie metai – jubiliejų metai. Kauno „Žalgiris“ švenčia 70-uosius gyvavimo metus, Klaipėdos „Neptūnas“ ir Panevėžio „Lietkabelis“ – 50-metį, „Šiauliai“ – 20-metį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.