EUROLYGA 2023

Sudėtinga situacija „Žalgirio“ ambicijų nemenkina

„Jei per paskutiniuosius penkerius metus mums yra pavykę pasiekti kitą Eurolygos etapą, tai labai norėtųsi tai pakartoti ir kitą sezoną“, - artėjančio Eurolygos sezono tikslais dalijosi Kauno „Žalgirio“ treneris Gintaras Krapikas.

Žalgiriečių treniruotė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Žalgiriečių treniruotė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-09-23 15:19, atnaujinta 2018-01-29 23:53

Nepaisant to, kad klubas susiduria su rimtomis finansinėmis problemomis, strategas įsitikinęs, kad komanda gali tai pasiekti.

„Manau, kad galimybių tam turime, tai rodo komandos komplektacija“, - įsitikinęs G.Krapikas.

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionai negali registruoti rungtynėms naujų legionierių Maaliko Waynso ir Jameso Andersono kol virš Kauno klubo kybo FIBA draudimas.

„Kad ir kokioje komandoje ar lygoje bučiau – noriu žaisti. Bet šitie dalykai priklauso ne nuo manęs, o nuo klubo. Esu čia tam, kad žaisčiau“, - sakė  legionierius J.Andersonas.

„Žalgirio“ rankos tapo surištomis, kai buvę žalgiriečiai Marko Popovičius ir Milovanas Rakovičius padavė klubą į teismą dėl nesumokėtų atlyginimų. Skolos siekė apie 660 tūkst. eurų.

- Ar negąsdina situacija dėl legionierių?

- Aš galiu rūpintis tik tais dalykais, kuriems pats galiu daryti įtaką, tai – treniruočių procesas, poilsio dienos. O dėl dalykų, kurių negaliu kontroliuoti, stengiuosi nesigadinti nervų ir apie tai negalvoti. Tai yra žmonių, kurie tai sprendžia, reikalas. Aš dirbu savo darbą.

- Bet ar jūsų planų tokia situacija nesujauks?

- Žinoma, tai nėra standartinė situacija ir pats treniruočių procesas dėl to truputį keičiasi. Vien žais, o treniruotis reikia visiems. Šiek tiek nepatogumų yra, bet nesinori nei skųstis, nei priekabių ieškoti. Dirbame, ruošiamės ir, manau, kad viskas išsispręs.

- Kol buvote su Lietuvos rinktine pasaulio čempionate Šarūnas Jasikevičius treniravo „Žalgirį“. Ar esate patenkintas jo darbu?

- Išvykstant į pasaulio čempionatą ne kartą su Šarūnu ir fizinio rengimo treneriu buvome susėdę, numatėme pasiruošimo plano gaires. Ta linkme vyrai ir dirbo. Turiu pasakyti, kad darbą jie atliko gerai. Komanda šiuo metu atrodo neblogai. Nors LKL sezonas jau prasideda, bet, kaip ir kitos komandos, dar nesame pasiekę aukščiausios formos. Ją įgysime žaisdami oficialias rungtynes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.