EUROLYGA 2023

Dvylika didžiausių LKL sezono netekčių

Kai kurie iš šių krepšininkų Lietuvos komandų sirgalius džiugino daug metų, kiti mūsų šalies ekipoms atstovavo vos vieną sezoną. Tačiau naujasis Lietuvos krepšinio lygos sezonas prasideda be jų. Vasarą krepšininko karjerą baigė Šarūnas Jasikevičius ir Gintaras Kadžiulis, į kitas šalis išvyko Renaldas Seibutis ir Martynas Pocius, Justinas Dentmonas ir Juanas Palaciosas, būrys kitų ryškų pėdsaką LKL varžybose palikusių žaidėjų.

J.Dentmonas.<br>P.Mantauto nuotr.
J.Dentmonas.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Sep 24, 2014, 12:24 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 9:09 PM

Šeši lietuviai, kurių labiausiai pasigesime šį LKL sezoną

Renaldas Seibutis (29 metai, 196 cm, „Lietuvos rytas“)

Vienas Lietuvos rinktinės lyderių tris sezonus buvo ir vienas svarbiausių „Lietuvos ryto“ žaidėjų. Tiesa, praėjęs sezonas R.Seibučiui, visai negavusiam atokvėpio po puikaus 2013 metų Europos čempionato, buvo blankesnis negu du pirmieji, tačiau net lėtokai įsibėgėjęs jis LKL čempionate pelnydavo 10,9 taško ir atlikdavo 3,4 rezultatyvaus perdavimo, o Europos taurės varžybose buvo dar naudingesnis ir įmesdavo 14,8 taško. Šiais metais R.Seibučio karjeros maršrutas pakrypo į Turkiją. Jis pasirinko į pirmąją lygą po pertraukos grįžusį Stambulo „Darussafaka“ klubą.

Martynas Pocius (28 metai, 196 cm, „Žalgiris“)

Į didžiausią Turkijos miestą Stambulą iškeliavo dar vienas Lietuvos rinktinės žaidėjas M.Pocius. Jis apsivilko Eurolygoje rungtyniaujančio „Galatasaray“ klubo aprangą. M.Pocius aplinką pakeitė po gana banguoto sezono, per kurį kartais ryškiai blykstelėdavo, bet neretai sulaukdavo priekaištų už ilgas netaiklių metimų serijas. LKL čempionate „Žalgirio“ gynėjas pelnydavo 9,6 taško.

Šarūnas Jasikevičius (38 metai, 193 cm, „Žalgiris“)

Vienas labiausiai tituluotų nepriklausomos Lietuvos krepšininkų niekur neišvyko ne tik iš LKL, bet ir iš „Žalgirio“, tačiau šį sezoną jį matome naujame vaidmenyje. Ilgametis Lietuvos rinktinės įžaidėjas pakabino ant vinies sportinę aprangą ir tapo trenerio padėjėju. Nors Š.Jasikevičius praėjusį sezoną nebuvo Kauno komandos lyderis (pelnydavo 7,6 taško ir atlikdavo 3,2 rezultatyvaus perdavimo), jo patirtis ir žaidimo išmanymas bet kuriai komandai neabejotinai vis dar praverstų ir aikštėje.

Marius Runkauskas (28 metai, 189 cm, „Neptūnas“)

M.Runkausko išvykimas buvo viena didžiausių, o gal ir pati didžiausia vasaros staigmena. Klaipėdietis praėjusiame LKL čempionate pelnydavo 10,3 taško, per vieną Vieningos lygos mačą atseikėjo varžovams net 10 tritaškių ir 40 taškų, svariai prisidėjo prie istorinio „Neptūno“ pasiekimo, bet pasibaigus puikiam sezonui atsisveikino su gimtuoju miestu ir išvyko į europiniais mastais kuklų Ploješčio „Asesoft“ klubą iš Rumunijos.

Gintaras Kadžiulis (34 metai, 193 cm, „Prienai“)

Prieš 17 metų LKL debiutavęs G.Kadžiulis – dar vienas Lietuvos krepšinio veteranas, nusprendęs padėti tašką profesionalo karjeroje. Be šio gynėjo sunku įsivazduoti pastarųjų metų „Prienų“ ekipos pergales, o dar praėjusį sezoną G.Kadžiulis pelnydavo 12,6 taško ir atlikdavo 3,3 rezultatyvaus perdavimo. G.Kadžiulis, kaip ir Š.Jasikevičius, iš LKL nepasitraukė. Jis grįžo į gimtąjį Panevėžį ir tapo „Lietkabelio“ trenerio padėjėju.

Steponas Babrauskas (30 metų, 196 cm, „Lietuvos rytas“)

S.Babrauskas niekada nebuvo rezultatyviausias „Lietuvos ryto“ krepšininkas, bet žaidėjo svarba matuojama ne vien taškais (jų Vilniaus ekipos senbuvis LKL čempionate rinkdavo vidutiniškai 8). S.Babrauskas buvo komandos kapitonas ir jos dvasinis lyderis, galėjęs įkvėpti kitus žaidėjus net sunkiausiomis akimirkomis. Nuo šiol geriausius karjeros metus „Lietuvos ryte“ praleidęs gynėjas išsikovoti autoritetą bandys Turkijos lygoje debiutuojančioje „Istanbul“ ekipoje.

Šeši užsieniečiai, kurių labiausiai pasigesime šį LKL sezoną

Justinas Dentmonas (29 metai, 183 cm, „Žalgiris“)

Per rungtynes su silpnesniais varžovais „Žalgirio“ treneriai J.Dentmono nevargindavo, todėl amerikiečio statistika LKL čempionate (14,2 taško ir 3,8 rezultatyvaus perdavimo) buvo prastesnė negu Eurolygoje, kurioje kauniečių gynėjas pelnydavo 16,8 taško ir užėmė antrąją vietą pagal rezultatyvumą. Tačiau J.Dentmonas buvo neabejotinai geriausias praėjusio sezono Lietuvos klubų krepšininkas. Deja, geriausieji mūsų šalyje ilgai neužsibūna, ir J.Dentmonas netapo išimtimi – nuo šio rudens jis džiugins „Quingdao DoubleStar“ gerbėjus Kinijos lygoje.

Juanas Palaciosas (29 metai, 203 cm, „Lietuvos rytas“)

Dėl pilietybės skiltyje įrašytos šalies prieš metus į J.Palaciosą buvo žvelgiama kreivai. Tačiau per sezoną lietuviai sužinojo, kad žaisti krepšinį moka ir Kolumbijoje. Šoklusis kolumbietis tapo kone maloniausiu praėjusio čempionato atradimu, rungtyniavo ir efektyviai, ir efektingai, ir užėmė pirmąją vietą lygoje pagal naudingumo balus. LKL čempionate J.Palaciosas pelnydavo 14,4 taško ir atkovodavo 6,7 kamuolio, o atsisveikinęs su „Lietuvos rytu“ persikėlė į Izmyro „Karsiyaka“ klubą ir žais Turkijos lygoje.

Derekas Needhamas (23 metai, 180 cm, „Šiauliai“)

Iš „Šiaulių“ amerikiečių būrelio daugiausia dėmėsio praėjusį sezoną sulaukdavo rezultatyviausiu lygos krepšininku tapęs puolėjas Travisas Leslie. Tačiau komandos žaidimui dar svarbesnis buvo įžaidėjas D.Needhamas. Jis perkeldavo į aikštę trenerio sumanymus, dirigavo komandos draugų veiksmams ir puikiai žinojo, kada privalo imtis iniciatyvos pats, o kada ją perleisti T.Leslie ar kitam šiauliečių žaidėjui. LKL čempionate D.Needhamas pelnydavo 11,7 taško ir atlikdavo 3,6 rezultatyvaus perdavimo, o šiam sezonui rengėsi Južno „Chimik“ gretose.

Omaras Cookas (32 metai, 186 cm, „Lietuvos rytas“)

O.Cookas padarė ne viską, ko iš jo tikėjosi „Lietuvos ryto“ sirgaliai, atskleidė ne visas geriausias savo savybes, ko gero per retai žiūrėdavo į varžovų krepšį ir LKL čempionate pelnydavo tik 5,7 taško. Kita vertus, tokių kūrybingų žaidėjų Lietuvoje rungtyniavo nedaug. Per vienintelį sezoną mūsų šalies lygoje O.Cookas atlikdavo 6,2 rezultatyvaus perdavimo ir šioje statistikos kategorijoje įtikinamai užėmė pirmąją vietą.

Tyrone’as Brazeltonas (28 metai, 183 cm, „Nevėžis“, „Neptūnas“)

T.Brazeltoną spėjo pamėgti dviejų LKL klubų aistruoliai. Sezono pradžioje amerikietis buvo „Nevėžio“ žaidimo variklis, bet išvyko iš Kėdainių dėl klubo finansinių problemų. Pavasarį grįžti į Lietuvą T.Brazeltoną pakvietė „Neptūnas“. Tačiau Klaipėdos ekipoje jo žaidimas jau nebuvo toks įspūdingas. Vilkėdamas „Nevėžio“ aprangą amerikietis pelnydavo 16,8 taško ir atlikdavo 4,5 rezultatyvaus perdavimo, atstovaudamas „Neptūnui“ įmesdavo 7,9 taško ir atlikdavo 2,8 rezultatyvaus perdavimo. Šį sezoną T.Brazeltonas diriguoja Havo „St.Thomas“ klubo žaidimui.

Stevanas Jelovacas (25 metai, 208 cm, „Lietuvos rytas“)

Kad būtų naudingesnis, S.Jelovacui turbūt labiausiai trūko „Lietuvos ryto“ trenerių pasitikėjimo. Praėjusio sezono pradžioje jis parodė, kad gali ir pataikyti iš toli, ir kovoti baudos aikštelėse, bet varžybų maratonui įsibėgėjus vis daugiau laiko praleisdavo ant atsarginių suolo. Nepaisant to, LKL čempionate S.Jelovaco rezultatyvumo vidurkis nebuvo prastas – 8,5 taško. O kad yra vertas daugiau minučių, serbas šį rudenį sėkmingai įrodinėja per Saragosos CAI ikisezonines rungtynes.

Verta paminėti

Zabianas Dowdellas („Lietuvos rytas“, 5,2 tšk., 3,6 rez.perd.) išvyko į Šarlerua „Spirou“.

Darius Gvezdauskas („Dzūkija“, 10,7 tšk.) išvyko į „Mulhouse“.

Jokūbas Gintvainis („Lietkabelis“, 6,4 tšk., 4,1 rez.perd.) išvyko į Jėnos „Science City“.

Vis dar bedarbiai

Žygimantas Janavičius („Prienai“, 11,3 tšk., 4,5 rez.perd.)

Artūras Jomantas („Pieno Žvaigždės“, 12 tšk., 6,3 atk.kam.)

Rolandas Alijevas („Pieno Žvaigždės“, 8,7 tšk., 4,6 rez.perd.)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?