EUROLYGA 2023

Dvylika svarbiausių perėjimų tarp LKL klubų

D.Songaila daug metų žaidė ir NBA lygoje, ir stipriuose Europos klubuose, o karjerai priartėjus prie saulėlydžio pabandė LKL krepšinio.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
D.Songaila daug metų žaidė ir NBA lygoje, ir stipriuose Europos klubuose, o karjerai priartėjus prie saulėlydžio pabandė LKL krepšinio.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Sep 25, 2014, 7:15 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 3:45 PM

Nemažai Lietuvos krepšinio lygos komandų per vasaros pertrauką atsinaujino daugiau nei perpus, kai kuriose iš pernykštės sudėties liko vos du ar trys žaidėjai. Pamainos išvykusiems klubai ieškojo ir užsienyje, ir žemesnėse Lietuvos lygose, tačiau didžioji dalis komandų naujokų yra atvykėliai iš kitų LKL ekipų.

Svarbiausi perėjimai tarp LKL klubų

Darius Songaila (36 metai, 206 cm, iš „Lietuvos ryto“ į „Žalgirį“)

D.Songaila daug metų žaidė ir NBA lygoje, ir stipriuose Europos klubuose, o karjerai priartėjus prie saulėlydžio pabandė LKL krepšinio. Pernai buvęs Europos čempionas apsivilko „Lietuvos ryto“ aprangą, o šiais metais persikėlė į pagrindinio varžovo „Žalgirio“ stovyklą. Parako veteranas dar turi – praėjusį sezoną jis pelnydavo 12 taškų, tad Kauno komandos priekinė linija sulaukė solidaus pastiprinimo.

Mindaugas Lukauskis (35 metai, 198 cm, iš „Prienų“ į „Lietuvos rytą“)

Šių metų pavasarį M.Lukauskis tapo „Lietuvos ryto“ budeliu lemiamoje LKF taurės dvikovoje, po kurios buvo išrinktas naudingiausiu finalo ketverto krepšininku. O sezonui pasibaigus buvo vėl pakviestas į komandą, kurioje praleido geriausius karjeros metus. Galbūt M.Lukauskis nebėra toks greitas ir ištvermingas kaip prieš keletą metų, tačiau vis dar žino, kaip žaidžiamas krepšinis. Praėjusį sezoną tuometinis „Prienų“ puolėjas pelnydavo 14,8 taško ir rezultatyviausių žaidėjų sąraše užėmė antrąją vietą.

Travisas Leslie (24 metai, 193 cm, iš „Šiaulių“ į „Lietuvos rytą“)

T.Leslie tapo pirmuoju užsieniečiu, į „Lietuvos rytą“ perėjusiu iš kitos LKL komandos. Vilniaus klubo vadovų dėmesio amerikietis sulaukė po puikaus sezono „Šiauliuose“, kuriems atstovaudamas pelnydavo 15,2 taško ir atkovodavo 6,5 kamuolio. T.Leslie buvo rezultatyviausias praėjusio LKL čempionato krepšininkas.

Gintaras Leonavičius (30 metų, 194 cm, iš „Nevėžio“ į „Šiaulius“)

Vienas veržliausių ir šokliausių Lietuvos krepšininkų beveik visą karjerą žaidė gana silpnose ekipose ir tik praėjusį sezoną perėjo į tuo metu didelių ambicijų turėjusį „Nevėžį“. Kėdainių ekipos planai subliuško, bet G.Leonavičius liko joje iki čempionato pabaigos, pelnydavo 14,7 taško ir vos netapo rezultatyviausiu LKL žaidėju. Šiais metais nauja jo karjeros stotele tapo „Šiauliai“.

Paulius Dambrauskas (22 metai, 191 cm, iš „Dzūkijos“ į „Lietuvos rytą“)

Į Vilniaus komandą vasarą persikraustė net trys krepšininkai, praėjusį sezoną patekę į LKL rezultatyviausių dešimtuką. Tiesa, P.Dambrausko istorija kiek kitokia nei M.Lukauskio ir T.Leslie – jaunasis gynėjas ir anksčiau priklausė „Lietuvos rytui“, bet buvo paskolintas „Dzūkijai“. Žaisdamas joje P.Dambrauskas pelnydavo 13,7 taško ir atlikdavo 3,5 rezultatyvaus perdavimo. Įsitvirtinti „Lietuvos ryte“ P.Dambrauskas bandys ne pirmą kartą, bet šįsyk sąlygos daug palankesnės negu anksčiau.

Egidijus Dimša (29 metai, 205 cm, iš „Pieno Žvaigždžių“ į „Neptūną“)

E.Dimša jau kelis sezonus pateko į rezultatyviausių LKL krepšininkų dešimtuką, tačiau iki šiol žaidė tik komandose, kurios nekovojo dėl prizinių vietų. Taip buvo ir praėjusį sezoną, kai šis aukštaūgis žaisdamas „Pieno Žvaigždžių“ ekipoje rinko po 13,6 taško ir 6,6 atkovoto kamuolio. Naują galimybę palypėti į aukštesnį lygį E.Dimšai šiais metais suteikė „Neptūnas“.

Aidas Viskontas (28 metai, 185 cm, iš „Juventus“ į „Pieno Žvaigždes“)

Vienas didžiausių LKL klajoklių per praėjusius aštuonis sezonus žaidė septyniose komandose. Šią vasarą eilė atėjo aštuntajai, ir A.Viskontas iš Utenos persikėlė į Pasvalį. „Pieno Žvaigždės“ gavo vieną geriausių lygos viduriniojo sluoksnio įžaidėjų, kuris praėjusį sezoną pelnydavo 10,1 taško, atlikdavo 4,4 rezultatyvaus perdavimo ir dažnai džiugindavo „Juventus“ gerbėjus efektingais epizodais.

Artūras Valeika (29 metai, 207 cm, iš „Prienų“ į „Lietuvos rytą“)

Treneris Virginijus Šeškus „Lietuvos ryte“ subūrė nemenką buvusių prieniškių koloniją. Tarp atvykusiųjų iš „Prienų“ – ir A.Valeika, praėjusį sezoną LKF taurės laimėtojų komandoje pelnydavęs 11,5 taško ir atkovodavęs 5,9 kamuolio.

Tauras Jogėla (21 metai, 202 cm, iš „Nevėžio“ į „Pieno Žvaigždes“)

Nors prieš keletą metų „Žalgiriui“ priklausantis T.Jogėla buvo laikomas gabiausiu savo kartos krepšininku, jis ir šį sezoną neturės galimybės atstovauti Kauno komandai. Pernai „Žalgiris“ skolino T.Jogėlą „Nevėžiui“, o šiais metais išsiuntė jį stažuotis į „Pieno Žvaigždes“. Atstovaudamas Kėdainių ekipai T.Jogėla praėjusį sezoną pelnydavo 13,7 taško ir atkovodavo 6,9 kamuolio.

Edgaras Ulanovas (22 metai, 200 cm, iš „Neptūno“ į „Žalgirį“)

E.Ulanovas kelis sezonus irgi buvo skolinamas kitoms LKL komandoms, bet šiais metais savo valandos sulaukė. „Žalgiris“ susigrąžino šį puolėją iš „Neptūno“, kuriame žaisdamas E.Ulanovas praėjusį sezoną pelnydavo vidutiniškai 8 taškus.

Tautvydas Lydeka (30 metų, 208 cm, iš „Lietuvos ryto“ į „Lietkabelį“)

Daug Europos pamatęs T.Lydeka LKL debiutavo tik prieš pusantro sezono, kai atvyko į „Lietuvos rytą“. Vilniaus komandoje vidurio puolėjo vaidmuo vis mažėjo ir praėjusį sezoną jis pelnydavo tik 5,3 taško. Nekeista, kad vasarą T.Lydekai teko ieškoti kitos darbo vietos ir jis atsidūrė kuklesniame klube „Lietkabelyje“, kuriame gali tapti pagrindiniu priekinės linijos ramsčiu.

Tomas Urbonas (22 metai, 215 cm, iš „LSU-Atleto“ į „Prienus“)

Praėjusį sezoną T.Urbonas užėmė pirmąją vietą LKL pagal blokuotus metimus (2,3) ir buvo tarp geriausių pagal atkovotus kamuolius (8,2). Tačiau norėdamas likti stipriausioje šalies lygoje jis privalėjo keisti komandą, nes žaidė iš LKL iškritusiame „LSU-Atlete“. Praėjusį sezoną 10,8 taško pelnydavęs vidurio puolėjas pasirinko „Prienus“, kuriems atstovaus dar du buvę „LSU-Atleto“ lyderiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.