EUROLYGA 2023

Laukiamiausi skambučiai K. Lavrinovičiui – iš brolio ir agento

Kšyštofas Lavrinovičius per karjerą yra rungtyniavęs septyniuose klubuose, pakeitęs ne vieną šalį, bet šio krepšinio sezono pradžia jam neįprasta. Ruduo jau įsibėgėjo, o 209 cm ūgio puolėjas dar nerado klubo, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Brolius po rinktinės užklupo bėdos.<br>G.Šiupario nuotr.
Brolius po rinktinės užklupo bėdos.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Sep 26, 2014, 1:09 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 1:28 PM

„Vis dar esu bedarbis. Eisiu į darbo biržą“, – nusijuokė netrukus 35-ąjį gimtadienį švęsiantis K.Lavrinovičius.

Pasaulio čempionate Ispanijoje ketvirtąją vietą užėmusios rinktinės vyrai po iškilmingo sutikimo Vilniuje daug poilsio neturėjo ir pasuko skirtingais keliais – į savo atstovaujamus klubus, bet K.Lavrinovičius liko su šeima Lietuvoje.

Atsipūtęs po darbingos vasaros krepšininkas jau kurį laiką individualiai treniruojasi Vilniuje. Ir laukia agento skambučio.

Pasiūlymai – iš dviejų klubų

„Agentas kalbasi su klubais, bet kol kas nieko konkretaus negaliu pasakyti. Jau nesu toks, koks buvau anksčiau, todėl ir nesu labai reikalingas. Metai nebe tie, o ir traumų praeityje daug turėjau. Gal klubai nenori rizikuoti, juk karjera jau artėja prie pabaigos“, – sakė K.Lavrinovičius.

„Lietuvos ryto“ kalbintas brolių Lavrinovičų agentas Mateuszas Jodlowskis buvo konkretus, tačiau visų kortų neatskleidė.

„Turime aiškius pasiūlymus iš dviejų klubų. Viskas paaiškės šeštadienį“, – pareiškė agentas.

Jis neatskleidė, kurių šalių klubai siūlo K.Lavrinovičiui sutartį, tačiau pats krepšininkas atskleidė, kad Lietuvoje šį sezoną greičiausiai neliks.

„Tokia galimybė visada yra, bet šiuo atveju ji labai maža“, – patikino puolėjas, praėjusį sezoną pradėjęs Kauno „Žalgiryje“, o jam įpusėjus persikėlęs į „Valencia“ .

Nors dauguma Europos klubų jau surikiavo gretas ir baigia pasirengimą naujajam sezonui, o anksčiau krepšinio rinkoje didelę vertę turėjęs Kšyštofas jau nesulaukia gausybės pasiūlymų, pats žaidėjas dėl to panikos nekelia.

„Nebaisu, yra kaip yra. Toks gyvenimas. Reikės baigti karjerą, tai ir baigsiu, – ramiai užsitęsusias klubo paieškas vertino K.Lavrinovičius. – Apie tai jau galvojau dar prieš penkerius metus. Kai turi rimtų traumų, vis pagalvoji, kad galbūt šie metai paskutiniai. Toks krepšininko gyvenimas – šiandien viskas gerai, o jau rytoj viskas gali baigtis.“

Krepšininkas jau išmoko neplanuoti ir nežarstyti pažadų.

Jis pastaraisiais metais atsargiai kalba ir apie būsimas vasaras su rinktine, o galutinį žodį taria iki stovyklos likus vos kelioms savaitėms.

Rinktinėje karjera baigta?

O kaip bus dėl rinktinės? Atsakymą į šį klausimą gal žino K.Lavrinovičiaus žmona Tatjana, kuri prieš mėnesį sakė iš vyro išgirdusi pažadą, kad ši vasara rinktinėje – greičiausiai paskutinė.

„Čia gal ji susapnavo? – nusijuokė krepšininkas. – Konkrečiai apie tai, kad paskutinė vasara su rinktine, nekalbėjome. Be to, aš esu toks žmogus, kuris taip toli neplanuoja. Nesu planuotojas. Mūsų legendinis Gintaras Krapikas mėgsta sakyti: „Mes planuojame, o Dievas juokiasi.“

Sulauksime to momento, kai vėl reikės apsispręsti dėl rinktinės, tada ir žiūrėsime. Viskas priklauso nuo labai daug aplinkybių – kaip susiklostys sezonas, ar nebus traumų, ar būsiu reikalingas rinktinės treneriams.“

Tačiau dar kartą paklaustas, ar tikrai nežadėjo žmonai, kad jo karjera rinktinėje jau baigta, K.Lavrinovičius mįslingai šyptelėjo: „Gal ir žadėjau, bet dabar neatsimenu.“

Ne vieną traumą patyręs aukštaūgis neslepia, kad bėgantys metai, krūvių nualintas kūnas ir dar labiau didėjanti traumų rizika primena, jog vasaros su rinktine – brangus malonumas.

„Be abejo, brolio trauma priverčia apie tai pagalvoti. Bet jūs mus žinote – mes visada pasiruošę padėti Lietuvos rinktinei. Tokių nemalonumų atsitinka, bet toks gyvenimas, ir niekas nuo to neapdraustas“, – sakė puolėjas.

Brolis nežais du mėnesius

Kšyštofas pastarosiomis dienomis laukia naujienų ne tik iš savo agento, bet ir brolio dvynio Darjušo.

Po pasaulio čempionato į Italiją, Emilijos Redžo „Grissin Bon“ klubą, išvykęs 212 cm ūgio vidurio puolėjas nespėjo apšilti kojų naujoje komandoje, kai jį pasivijo dar pasaulio pirmenybėse patirtos bėdos.

Vos keletą rungtynių Italijos komandoje sužaidęs Darjušas priverstas daryti pertrauką ir išsigydyti rankos traumą.

Paaiškėjo, kad pasaulio čempionato pusfinalyje su JAV rinktine ranką susižeidusiam D.Lavrinovičiui vienintelė išeitis – operacija ir ilga reabilitacija.

„Ką tik kalbėjau su broliu, Romoje jam atliko operaciją. Du mėnesius jis nerungtyniaus, o vėliau kurį laiką turės žaisti su specialiu rankos įtvaru“, – informavo Kšyštofas.

Nors sezonas Darjušui prasidėjo nesėkmingai, žinia apie traumą nesutrikdė nei jo, nei Kšyštofo.

„Ar brolis kada nors būna nusiminęs? Jūs ką, juokaujate? Reikia priimti gyvenimą tokį, koks jis yra. Juk gyvenime būna blogesnių dalykų nei išnarintas pirštas", - numojo ranka K.Lavrinovičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.