EUROLYGA 2023

„Neptūnas“ vieną rebusą įveikė, kitą – dar sprendžia

Iki Eurolygos debiuto Klaipėdos Neptūnui liko vos kelios savaitės, tačiau uostamiesčio klubo vadovams ir treneriams tenka spręsti rebusus dėl priekinės linijos žaidėjų.

Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Oct 2, 2014, 11:20 AM, atnaujinta Jan 28, 2018, 9:50 PM

Bėdos prasidėjo po to, kai į komandą taip ir neatvyko pastaruosius penkerius metus Ukrainoje, Kijevo „Budivelnyk" ekipoje, žaidęs Michailas Anisimovas.

Ukrainoje - asmeninės problemos

Lietuvos ir Ukrainos pilietybę turintis 29 metų 216 cm ūgio krepšininkas „Neptūno" vadovus informavo, kad į Lietuvą atvykti negali dėl asmeninių problemų - reanimacijoje gydoma jo mama.

Aukštaūgis greičiausiai liks Ukrainos sostinėje, o kur tęs karjerą, kol kas nežinoma.

Portalo lrytas.lt kalbinti Kijevo „Budivelnyk" klubo atstovai teigė, kad pastaruoju metu su M.Anisimovu nebendravo ir tikino net neturintys dabartinių krepšininko kontaktų. Paskutinį kartą Kijevo ekipos atstovai su krepšininku buvo susisiekę prieš keletą mėnesių.

Rugpjūčio pradžioje kontraktą su M.Anisimovu sudarę „Neptūno" vadovai šią savaitę, po mėnesį užsitęsusios nežinomybės ir intensyvių darbų, išsprendė kiek neįprastą situaciją ir nutraukė kontraktą su ekipoje sezono taip ir nepradėjusiu žaidėju.

„Kontraktas su M.Anisimovu nutrauktas ir jis pas mus tikrai negrįš", - trečiadienį patikino Klaipėdos komandos treneris Kazys Maksvytis.

Kandidatų sąraše - ir garsus kroatas

Išsprendus vieną problemą, Klaipėdos komandos vadovams liko dar vienas rebusas – surasti tinkamą aukštaūgį tokiu sezono metu jau išgraibstytoje krepšinio rinkoje.

„Neptūno" radare - kandidatai tik iš užsienio valstybių.

„Lietuvos krepšininkai tokiu metu jau užimti, nėra iš ko rinktis, - portalui lrytas.lt sakė „Neptūno" komandos direktorius Osvaldas Kurauskas. - Eurolygos išvakarėse atsidūrėme sudėtingoje situacijoje, tačiau tikimės, kad kuo greičiau pavyks viską išspręsti."

Eurolygoje debiutuojančiam klubui didžiausias galvos skausmas yra būtent aptrupėjusi priekinė linija.  Rungtyniauti gali tik 28 metų 203 cm ūgio Simas Galdikas. 29 metų 205 cm ūgio Egidijus Dimša sveiksta po čiurnos traumos, o 32 metų 204 cm ūgio Vytautas Šarakauskas po traumos atsigaus tik kitų metų pradžioje.

Spaudoje pasirodė informacija, kad Klaipėdos komandos priekinę liniją gali sustiprinti NBA ir Eurolygos patirties turintis, buvęs Kroatijos rinktinės aukštaūgis Mario Kasunas.

34 metų 216 cm ūgio krepšininkas, kurio kūnas išmargintas 30 tatuiruočių, yra ragavęs NBA duonos (žaidė „Orlando Magic"), vėliau atstovavęs garsiems Europos klubams - „Barcelona", Stambulo „Efes Pilsen", Sienos „Montepaschi". Praėjusį sezoną M.Kasunas rungtyniavo Saudo Arabijoje - Dubajaus „Al Wasi“ ekipoje.

K.Maksvytis patvirtino, kad klubas domėjosi Kroatijos krepšininku, tačiau galimybių, jog jis rungtyniaus Lietuvoje nėra.

„Šis krepšininkas buvo išplėstiniame kandidatų sąraše, tačiau derybos su juo net nebuvo pradėtos. Nėra jokių kontaktų - jis mums ir per brangus, ir abejojome, ar būtų pritapęs komandoje", - dėstė K.Maksvytis.

Eurolygos debiutantų strategas atskleidė, kad pretendentų užpildyti žiojėjančią skylę priekinėje komandos linijoje ratas gerokai susiaurėjo - šiuo metu konkrečios derybos vedamos su vienu krepšininku.

„Kandidatų buvo daug, bet situacija tokia - dauguma jų arba neatitinka „Neptūno" lygio, arba yra mums per brangūs. Dabar bandome tartis su vienu žaidėju.

Labai tikiuosi, kad jau šią savaitę viskas paaiškės, ne iki Eurolygos starto liko nedaug laiko - norisi, kad naujokas atvyktų kuo anksčiau ir apsiprastų komandoje", - pasakojo K.Maksvytis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.