EUROLYGA 2023

Kauno „Žalgirį“ rems ir įmonė „Kapinių priežiūra“

Kauniečių amžinojo poilsio vietas prižiūrinti įmonė turės pagalvoti ir apie pagalbą „Žalgiriui“.<br>Lrytas.lt asociatyvi nuotr.
Kauniečių amžinojo poilsio vietas prižiūrinti įmonė turės pagalvoti ir apie pagalbą „Žalgiriui“.<br>Lrytas.lt asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 2, 2014, 8:36 AM, atnaujinta Jan 28, 2018, 10:13 PM

Kauno savivaldybės bendrovės įpareigotos per tris dienas „Žalgirio“ krepšinio klubui paskolinti iš viso 2,35 mln. litų, rašo „Kauno diena“.

Rugsėjo 30-ąją į miesto savivaldybę ir jos kontroliuojamas įmones kreipėsi „Žalgirio“ klubo direktorius Paulius Motiejūnas. Pasak jo, Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) yra uždraudusi registruoti naujus krepšininkus dėl skolų buvusiems komandos žaidėjams.

Krepšininkų gelbėtoja taps ir savivaldybės įmonė „Kapinių priežiūra". „Mes šiek tiek pasitaupysime ir teks padėti komandai. Padėti tai reikia", – atsargiai žodžius kalbėdamas su „Kauno diena" rinko savivaldybės įmonės „Kapinių priežiūra" direktoriaus pavaduotojas Valdemaras Olšauskas, šiuo metu pavaduojantis atostogaujantį vadovą Algirdą Verbicką.

V.Olšauskas prisipažino, kad įmonė „Žalgiriui" paskolins apie 50 tūkst. litų, kuriuos krepšinio klubas žada grąžinti per dvejus metus.

Paklausus, ar Kauno vadovai davė nurodymą skirti būtent tokią pinigų sumą klubui, V.Olšauskas sutriko. „Praktiškai savivaldybė pritaria irgi, bet aš nelabai noriu ta tema kalbėti – paskui gausiu per galvą. Yra kaip yra", – bandė išsisukti „Kapinių priežiūros" direktoriaus pavaduotojas.

Neoficialiais duomenimis, buvo nurodytos ir konkrečios sumos, kiek kuri bendrovė turėtų surasti pinigų iki penktadienio: „Kauno vandenys", „Kauno autobusai", „Kauno švara", „Kauno energija" – po 500 tūkst. litų, Laboratorinių bandymų centras, „Kauno gatvių apšvietimas" ir Komunalinis ir butų ūkis – po 100 tūkst. litų, „Kapinių priežiūra" – 50 tūkst. litų.

Iki spalio 3-osios darbo dienos pabaigos, „Žalgiris“ privalo pateikti registracijos dokumentus Eurolygai, jei nori, kad komandos naujokai galėtų rungtyniauti stipriausioje Europos krepšinio lygoje.

Kauno miesto savivaldybės direktorius Dainius Ratkelis patvirtino, kad kreiptasi į savivaldybės įmones. Pasak jo, kiekviena įmonė priims sprendimą pagal galimybes, vienos teiks paramą, kitos – skolins.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.