EUROLYGA 2023

V. Šeškus: „Negalime pralaimėti mačo pabaigos 2:17“

Vilniaus „Lietuvos ryto“ treneris Virginijus Šeškus pralaimėjimą Maskvos CSKA klubui 70:87 įvertino kaip naudingą pamoką.

Vilniaus "Lietuvos ryto" treneris V.Šeškus liko nepatenkintas, kaip jo vyrai sužaidė rungtynių su Maskvos CSKA pabaigą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vilniaus "Lietuvos ryto" treneris V.Šeškus liko nepatenkintas, kaip jo vyrai sužaidė rungtynių su Maskvos CSKA pabaigą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus

Oct 4, 2014, 10:43 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 2:15 PM

Vilniaus krepšininkams nepavyko išplaukti banguotose rungtynėse Aleksandro Gomelskio taurės turnyro pusfinalyje.

Rungtynių pradžioje atsilikę 14 taškų, vilniečiai buvo paviję varžovus, o ketvirtajame kėlinyje laikėsi lygiai iki 35 minutės.

Tačiau mačo pabaiga priklausė žvaigždėtam CSKA klubui, kuris paskutines minutes savo aikštėje dominavo ir tvirtais žingsniais iškopė į turnyro finalą.

„Į aikštę įžengėme truputį išsigandę. Prametėme paprastus metimus. Tačiau gerai, kad atsitiesėme ir iki ketvirto kėlinio vidurio kovėmės, – rungtynes komentavo „Lietuvos ryto“ treneris V.Šeškus. – Neramina, kad paskutines keturias minutes pralaimėjome 2:17.

Nepataikėme laisvi lemiamais momentais, padarėme klaidų. Galbūt pasijautė nuovargis. Kol rezultatas buvo lygus, nesinorėjo improvizuoti, nes tikėjomės laimėti.

Galbūt svarbiausi žaidėjai pavargo. Galėjome atlikti daugiau keitimų, bet prieš tai keisdami žaidėjus buvome nuėję į minusą.“

Nepaisant pralaimėjimo V.Šeškus džiaugėsi, kad komanda turėjo progą pasivaržyti su vienais Eurolygos favoritų.

„Susidūrėme su gynyba, kuri bus panaši ir mums žaidžiant Europos taurės turnyre. CSKA tikrai gerai žaidė ir gynyboje, ir puolime. Prie varžovų atsiskleidė mūsų spragos“, – sakė V.Šeškus.

„Lietuvos ryto“ gretose rezultatyviausiai žaidė 16 taškų pelnęs Gediminas Orelikas. Būtent jo taškų serija padėjo vilniečiams laimėti antrą kėlinį 30:23 ir pavyti varžovus.

„G.Orelikas sužaidė neprastas rungtynes, – puolėju liko patenkintas V.Šeškus. – Martynas Gecevičius šįkart nebuvo toks rezultatyvus, nes varžovai ėmė jį tikrai gerai dengti“.

Kitose A.Gomelskio taurės turnyro Maskvoje pusfinalio rungtynėse Atėnų „Panathinaikos“ 63:55 pranoko „Nižnij Novgorod“.

Su šia Ainaro Bagatskio treniruojama Rusijos komanda, kuri praėjusį sezoną Jungtinėje lygoje užėmė antrąją vietą ir iškovojo teisę žaisti Eurolygoje, „Lietuvos rytas“ sekmadienį popiet žais dėl trečiosios vietos.

„Manau, kad sekmadienį leisime daugiau pažaisti ir kitiems krepšininkams, kurie su CSKA žaidė mažiau. Lyderiams teko krūvis ir po 30 minučių, tad šįkart aikštėje išvysime visus žaidėjus“, – planavo V.Šeškus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.