EUROLYGA 2023

V. Šeškus patenkintas: „Komanda žaidė su ugnele akyse“

„Užsidegimas“, – keletą kartų kartojo Virginijus Šeškus, kai Vilniaus „Lietuvos ryto“ komanda sekmadienį Aleksandro Gomelskio turnyre Maskvoje užėmė trečiąją vietą. Mažajame finale „Lietuvos rytas“ 82:66 nugalėjo Eurolygos debiutantę Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“ ekipą.

V.Šeškui patiko, kad jo ekipa žaidė užsidegusi.<br>M.Patašiaus nuotr.
V.Šeškui patiko, kad jo ekipa žaidė užsidegusi.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Oct 5, 2014, 7:48 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 12:42 PM

„Tai buvo Eurolygos klubas ir mes laimėjome. Visas rungtynes, išskyrus pirmąjį kėlinį, buvome užsidegę. Pasiekėme gerą rezultatą. Visi krepšininkai pabuvo aikštėje. Manau, kad pavyko pasirodyti gerai“, – lrytas.lt sakė V.Šeškus.

Jo auklėtiniai šeštadienį pusfinalyje 70:87 nusileido Rusijos galiūnui Maskvos CSKA klubui. V.Šeškus sakė, kad kai kurie žaidėjai tuomet išėjo tinkamai nenusiteikę, o šįkart visi buvo pasirengę kovai.

„Po mačo su CSKA kalbėjome, kad žaidžiame su Eurolygos ekipomis, todėl reikia, kad akys žibėtų. Štai šeštadienį gal ir pritrūko tos ugnies. Mes tada į aikštę žengėme šiek tiek išsigandę, nors sužaidėme neblogai, jeigu išmesime paskutines keturias minutes, – sakė treneris. – Šįkart prisidėjo daugiau žaidėjų, Adas Juškevičius geriau vadovavo komandai.“

„Nižnij Novgorod“ komandai itin sunkiai sekėsi susitvarkyti su Antanu Kavaliausku. Aukštaūgis pelnė 17 taškų ir buvo rezultatyviausias „Lietuvos ryto“ ekipoje.

„Jis visada neblogai žaidžia. Nesvarbu, ar mažiau, ar daugiau taškų pelno. Bet jis yra mūsų pagrindinis „centras“, todėl Antanas turi žaisti taip, kaip šįkart“, – sakė V.Šeškus.

Treneris džiaugėsi ir Gedimino Oreliko pasirodymu. Pastarasis į CSKA krepšį įmetė 16 taškų, o šįkart pelnė 14. „Tai dar vienerios jo neblogos rungtynės“, – dar „Prienų“ klube treniruotą žaidėją gyrė treneris.

Gražių metimų pademonstravo Travisas Leslie. Legionierius pelnė 16 taškų ir buvo antras pagal rezultatyvumą, pradžiugindamas V.Šeškų. Treneris neslėpė, kad anksčiau buvo pasigedęs krepšininko indėlio.

„Esame kalbėję su Travisu. Jis ir gali, ir nori žaisti. Labai gerai sužaidė savo 25 minutes. Gal pabaigoje, kai jau buvo viskas aišku šiek tiek atsipalaidavo, bet žinote, visumoje pasirodė gerai, – kalbėjo V.Šeškus. – Gal Billy Baronas galėjo daugiau pridėti. Bet visi neblogai sužaidė. Vieni sužaidė geriau gynyboje, kiti puolime. Svarbu, kad buvo užsidegę.“

„Lietuvos ryto“ sirgaliai aikštėje išvydo ir Kyrylą Natiažko. Su antsvoriu kovojantis ukrainietis tik žengęs į aikštę pelnė du taškus, bet netrukus užsidirbo nesportinę pražangą. V.Šeškus jo ilgai aikštėje nelaikė. „Kai jis įėjo į aikštę, atkarpą pralaimėjome 0:7. Jam dar sunku. Kyrylas dirba individualiai, bet jam dar sunku“, – sakė V.Šeškus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.