EUROLYGA 2023

Eurolygos senbuvių neįveikė, o naujokams įkrėtė košės

Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai savaitgalį Maskvoje kovingai žaidė keturių komandų turnyre dėl Aleksandro Gomelskio taurės. Vilniečiai metė iššūkį favoritei CSKA ekipai ir patiesė „Nižnij Novgorod“, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.   

G.Orelikas (kairėje) už žaidimą turnyre Maskvoje sulaukė trenerių pagyrų.<br>„Cskabasket.com“ nuotr.
G.Orelikas (kairėje) už žaidimą turnyre Maskvoje sulaukė trenerių pagyrų.<br>„Cskabasket.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 7, 2014, 8:52 AM, atnaujinta Jan 28, 2018, 8:06 AM

Europos taurės varžybose šį sezoną kovosiantis „Lietuvos rytas“ solidžiai atrodė trijų Eurolygos komandų kompanijoje.

CSKA įveikė vilniečius šeštadienį pusfinalyje tik per paskutines minutes – 87:70, o praėjusį sezoną Jungtinėje lygoje „Lietuvos rytui“ koją pakišusi Žemutinio Naugardo komanda sekmadienį buvo bejėgė – 66:82.

Ugnelė. „Tai buvo rungtynės su Eurolygos klubu ir mes jas laimėjome, – po mačo dėl trečiosios vietos lrytas.lt sakė vilniečių treneris Virginijus Šeškus. – Visas rungtynes, išskyrus pirmąjį kėlinį, buvome užsidegę ir pasiekėme gerą rezultatą.

Visi krepšininkai pasirodė aikštėje ir sužaidė gerai.“

V.Šeškaus nuomone, mače su CSKA kai kurie žaidėjai nebuvo tinkamai nusiteikę.

„Po mačo su CSKA kalbėjome, kad žaidžiame su Eurolygos ekipomis, todėl reikia, kad akys žibėtų. Šeštadienį į aikštę žengėme šiek tiek išsigandę, nors sužaidėme neblogai, jeigu išmesime paskutines keturias minutes, – sakė treneris. – Šįkart naudingai kovojo daugiau žaidėjų, o Adas Juškevičius geriau vadovavo komandai.“

Lyderiai. „Nižnij Novgorod“ komandai itin sunkiai sekėsi susitvarkyti su Antanu Kavaliausku. Aukštaūgis pelnė 17 taškų ir buvo rezultatyviausias „Lietuvos ryto“ ekipoje.

„Jis visada neblogai žaidžia. Nesvarbu, ar mažiau, ar daugiau taškų pelno. Bet dabar jis yra mūsų pagrindinis „centras“, todėl Antanas turi žaisti taip, kaip šįkart“, – sakė V.Šeškus. Treneris džiaugėsi ir Gedimino Oreliko pasirodymu. Jis į CSKA krepšį įmetė 16 taškų, o šį kartą pelnė 14.

„Tai buvo dar vienos jo neblogos rungtynės“, – dar „Prienų“ klube treniruotą žaidėją gyrė treneris.

Travisas Leslie pelnė 16 taškų ir taip pat pradžiugino V.Šeškų. „Rimtai kalbėjomės su Travisu. Jis ir gali, ir nori žaisti.

Šįkart jis labai gerai sužaidė savo 25 minutes. Gal tik pabaigoje, kai jau buvo viskas aišku, šiek tiek atsipalaidavo“, – kalbėjo V.Šeškus.

Spraga. Rungtynių žiūrovai aikštėje trumpam išvydo ir Kyrylą Natiažką. Su antsvoriu kovojantis ukrainietis tik žengęs į aikštę pelnė du taškus, bet netrukus užsidirbo nesportinę pražangą, ir V.Šeškus iškart pasodino jį ant suolo.

„Jam esant aikštėje atkarpą pralaimėjome 0:7. Kyrylas dirba individualiai, bet jam pritapti dar sunku“, – sakė V.Šeškus.

Duobė. Pusfinalio rungtynėse su CSKA likus žaisti 4 min. rezultatas dar buvo lygus 68:68. Bet pabaigą vilniečiai pralaimėjo 2:17.

„Nepataikėme laisvi lemiamais momentais, padarėme klaidų. Kol rezultatas buvo lygus, nesinorėjo improvizuoti, nes tikėjomės laimėti. Galbūt svarbiausi žaidėjai pavargo. Galėjome atlikti daugiau keitimų, bet prieš tai keisdami žaidėjus buvome atsilikę“, – sakė V.Šeškus.

Nepaisant pralaimėjimo, treneris džiaugėsi, kad komanda turėjo progą pasivaržyti su vienais Eurolygos favoritų. „Susidūrėme su gynyba, kuri bus panaši ir mums žaidžiant Europos taurės turnyre. Mače su tokiu varžovu atsiskleidė mūsų spragos“, – sakė V.Šeškus. (LR)

A.Gomelskio taurė

Pusfinalis. CSKA – „Lietuvos rytas“ 87:70 (22:11, 23:30, 19:18, 23:11). V.Fridzonas 14, K.Hinesas 13, M.Teodosičius ir A.Voroncevičius po 11/G.Orelikas 16, M.Gecevičius 11, A.Juškevičius 10, T.Leslie 9, A.Kavaliauskas ir A.Valeika po 8.

Atėnų „Panathinaikos“ – „Nižnij Novgorod“ 63:55.

Finalas. CSKA – „Panathinaikos“ 75:46.

Dėl 3-iosios vietos. „Lietuvos rytas“ – „Nižnij Novgorod“ 82:66 (25:19, 20:16, 24:15, 13:16). A.Kavaliauskas 17, T.Leslie 16, G.Orelikas 14, A.Juškevičius 12, M.Gecevičius 7, M.Moseris 5 (9 atk. kam.)/ T.Thompkinsas 19, T.Kinsey 8, A.Parachauskis 7.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.