EUROLYGA 2023

Naujasis „Knicks“: degantis C. Anthony ir Ph. Jacksono įkvėpimas

Carmelo Anthony atsigavo. „New York Knicks“ žvaigždė pakilo iš nevilties požemio, kuriuo tapo 2013-2014 metų sezonas, ir tai aiškiai pademonstravo per NBA žiniasklaidos dieną. Pasikeitusios C.Anthony nuotaikos nepastebėti nebuvo galima, rašo nytimes.com.

C.Anthony sako, kad Niujorke dar turi nebaigtų reikalų.<br>AP nuotr.
C.Anthony sako, kad Niujorke dar turi nebaigtų reikalų.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 8, 2014, 11:48 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 2:05 AM

Jis šešiskart pavartojo žodį „jaudinantis“, keturiskart „linksmas“ ir kartą „atjaunėjęs“.

Tarsi po dvasinės kelionės

Kas taip užvedė 30 metų žvaigždę? Šviežia pradžia ir galimybė klubui atgimti su nauja sistema. C.Anthony nemažai kalbėjo puolimo trikampį, NBA žvaigždes Kobe Bryantą, Scottie Pippeną ir Michaelą Jordaną. Krepšininkas neslėpė, kad per vasarą patobulėjo ir atrado daug pasitikėjimo kolegomis, su kuriais laukia ilga kelionė.

C.Anthony jaučiasi lyg grįžęs iš ašramo.

„Viskas daug aiškiau, atsirado daugiau supratimo“, - sakė krepšininkas.

Žinoma, visa tai – didžiulė optimizmo dozė, nes mažai kas tikisi, jog „Knicks“ šį sezoną kėsinsis į NBA čempionų žiedus.

Bet svarbiausia, kad naujoji „Knicks“ ekipa nėra senoji ir net neketina tokia pat būti.

Nenori skausmo

Treniruočių stovyklos išvakarėse paprastai visi jaučiasi gerai. Netgi Imanas Shumpertas, kuriam praėjusį sezoną nepavyko gerai prisiderinti, o vėliau dar pateko į kalbas apie mainus, pavyko darbo dieną pradėti su šypsena.

Bet gal „Knicks“ iš tiesų keičiasi?

„Knicks“ praėjusį sezoną iškovojo 37 pergales ir patyrė 45 pralaimėjimus, bet C.Anthony nori tai pamiršti. Jis pabrėžia, kad spalio 28 dieną visi NBA klubai pradės ties įrašu 0:0.

„Nenorime vėl pajausti to skausmo, - sakė C.Anthony. - Aš mačiau, kiek mano komandos draugai daug darbo įdėjo treniruoklių salėje. Jie ne sezono metu dirbo su treneriais. Visi kartu. Manau, kad visi pasirengę žengti kitą žingsnį permainų link.“

Asmeniniai tikslai

Dalis visko, apie ką kalba C.Anthony, atkeliavo kartu su Philu Jacksonu, tapusiu „Knicks“ prezidentu. Ir naujuoju treneriu Dereku Fisheriu. C.Anthony pabrėžė, kad su naujais žmonėmis keičiasi ir „Knicks“ kultūra. Pozityvi energija užliejo klubą. Apie tai kalba kiekvienas ekipos krepšininkas.

Nepaisant perversmo, daug pokyčių personale nenutiko, tačiau pasikeitė pačių krepšininkų požiūris. Amar'e Stoudemire'as jau nusistatė sau tikslą – vėl patekti į Visų žvaigždžių komandą. J.R.Smithas trokšta priartėti prie lyderio.

Ir, žinoma, yra C.Anthony, pasiryžęs būti nepamainomu komandos žaidėju.

Į akrintamąsias

Tačiau kol kas visa tai – tik kalbos, privertusios Ph.Jacksoną spustelėti stabdžius. Dar praėjusį penktadienį jis kalbėjo apie tai, kad lyderiai turi susivaldyti ir nemesti kiekvieną kartą, kai paliečia kamuolį. Ph.Jacksonas pabrėžė, kad C.Anthoniui teks pasistengti, bet viskas – dėl komandos.

Ar C.Anthony dėl to nerimauja? Krepšininkas kol kas kalba apie esamus pokyčius. Daugiausia minučių NBA praėjusį sezoną žaidęs sportininkas pirmąjį žingsnį žengė vasarą, kai gerino fizinę būklę. Jis pakeitė dietą ir atsikratė riebalų. Nieko dramatiško, sakė jis, bet skirtumas atsirado.

„Taip nesijaučiau ilgą laiką. Bet svarbiausia – psichologinis aspektas. Dabar jaučiuosi labai gerai“, - sakė C.Anthony.

C.Anthony atskleidė, kad atskirai pluša tris savaites. Krepšininkas ne tik tvirtėja, bet ir mėgina tobulai perprasti naująją D.Fisherio sistemą. Didžiausias sistemos pokytis – trikampio puolimo strategija.

„Žinau, kad tai nenutiks per naktį, bet tikiu, kad galiausiai būsime ten“, - sakė C.Anthony, kalbėdamas apie NBA atkrintamąjį etapą.

Nebaigti reikalai

Praėjusį sezoną „Knicks“ drebino ne tik pralaimėjimai, bet ir C.Anthony ateities istorija. Žiniasklaida mirgėjo nuo pranešimų apie galimą krepšininko išvykimą, tačiau pats Carmelo tikina, kad kalbos jo iš vėžių neišmušė. Galiausiai C.Anthony su „Knicks“ liepos mėnesį pasirašė penkerių metų sutartį, kurios vertė – 125 mln. JAV dolerių.

Carmelo galėjo išvykti ir į „Chicago Bulls“.

„Imti ir išvykti nebūtų buvę teisinga. Iš krepšinio taško, tai gal būtų geriausias variantas, bet pats nebūčiau jautęsis gerai. Juk aš norėjau čia atvykti, kovojau, kad būčiau Niujorke. Čia dar turiu nebaigtų reikalų“, - sakė C.Anthony.

Tačiau dabar neaišku, kiek laiko C.Anthony turės viešėti Niujorke, kol tuos reikalus sutvarkys.

„Negaliu sakyti, kiek ilgai būsiu kantrus, bet ketinu toks būti“, - teigė C.Anthony.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.