EUROLYGA 2023

Jordi Bertomeu pristatė revoliucinį Eurolygos modelį

Eurolyga keisis. Prestižinio Europos klubų turnyro vadovas Jordi Bertomeu oficialiai lygos internetinei svetainei atskleidė Eurolygos viziją.

Eurolygos vadovas J.Bertomeu nubraižė lygos ateities kontūrus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Eurolygos vadovas J.Bertomeu nubraižė lygos ateities kontūrus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 15, 2014, 6:32 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 4:22 AM

Pasak Jordi Bertomeu, naujoji turnyro koncepcija bus be licencijų, aiškesnė ir stabilesnė.

„Formuojame Europos krepšinio piramidę. Jos viršūnėje bus Eurolyga, žemiau – Europos taurės ir nacionaliniai čempionatai. Šią grandinę jungs komandų patekimas ir iškritimas į kitus divizionus. Tai bus klasikinis modelis, kuris naudojamas daugelyje sporto šakų“, – pristatydamas būsimas permainas Eurolygoje sakė J.Bertomeu.

Ispano teigimu, oficialiai savo veidą Eurolyga pakeis dar negreitai. Permainos įvyks tik tada, kai „visi pritars ir bus pasiruošę“.

Lrytas.lt esmines Eurolygos permainas pateikia per J.Bertomeu žodžius:

Permainos

1. Licencijų panaikinimas. „Eurolygai nebereiks licencijų. Geriausios Europos taurės komandos pateks į Eurolygą, o prasčiausios Eurolygos ekipos iškris į Europos taurę. Analogiška kaita vyks tarp Europos taurės ir nacionalinių čempionatų.

Tiesa, kad sistema veiktų teisingai, reikia suvienodinti nacionalinių čempionatų taisykles. Kitaip konkurencija bus neteisinga – klubai varžysis ne vienodomis sąlygomis.“

2. Panaikintas reitingas. „Pirmiausia panaikinsime šalių reitingą. Nustatysime skaičių lygų, kurių komandos turės galimybę patekti į Eurolygą. Tokiu atveju klubai baigę pasirodymą nacionaliniame čempionate žinos savo likimą Eurolygoje nepriklausomai nuo kitų šalių pirmenybių.“

Skirtumai

1. Aiškumas. „Manome, kad dabartinė sistema buvo pernelyg sudėtinga sirgaliams. Kartais – ir problematiška patiems klubams. Šios sistemos privalumas buvo suteikti kuo daugiau šalių patekti į Eurolygą. Tačiau kai kurių komandų likimas paaiškėdavo kituose nacionaliniuose čempionatuose, todėl tai buvo labai komplikuota. Nusprendėme rasti sprendimą, kuris viską supaprastino.“

2. Stabilumas. „Kiekvieno klubo patekimas į elitą priklausys nuo rezultato ir gero vadovų darbo. Pastaraisiais metais turėjome situacijų, kai žlugo didelių ambicijų neslėpusių komandų viltys. O pagal šį modelį komandos galės investuoti progresyviai – bus stabilesnės ir brandesnės.“

Kada?

„Toks pasikeitimas negali įvykti tarp birželio ir spalio. Reikia nušlifuoti paskutinius štrichus. Šį sezoną mūsų laukia daug darbo ir pokalbių. Turime bendradarbiauti su nacionaliniais čempionais ir garantuoti teisingą konkurenciją. Galbūt 2015-aisiais jau bus galima matyti keletą naujojo modelio bruožų. Permainos – sudėtingos, todėl radikaliai jų imsimės tik tada, kai visi sutars ir bus pasiruošę“, – sakė J.Bertomeu.

Pagal dabartinį Eurolygos modelį, nuo kito sezono turnyre žaistų tik vienas Lietuvos klubas – Kauno „Žalgiris“. Kita Lietuvos komanda į Eurolygą gali patekti tik laimėjusi Europos taurę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.