EUROLYGA 2023

Naujo įžaidėjo ieškantis „Žalgiris“ pamatys, ko vertas jaunimas

Kauno „Žalgirio“ komanda už nugaros paliko dėl legionierių registravimo kilusią įtampą, atsisveikinimą su amerikiečiu Maaliku Waynsu, sensacingą pralaimėjimą Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate ir savo žvilgsnį nukreipė į prestižinį Senojo žemyno klubų turnyrą Eurolygą.

„Žalgirio“ treniruotė.<br>P.Mantauto nuotr.
„Žalgirio“ treniruotė.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-15 13:47, atnaujinta 2018-01-27 05:51

Penktadienį „Žalgiris“ žengs pirmąjį žingsnį šio sezono Eurolygoje, kai 20 val. 30 min. Ispanijoje mes iššūkį vicečempionei Madrido „Real“ komandai, kurios marškinėlius vilki Jonas Mačiulis.

„Visi sveiki, visi pasirengę. Sezoną pradėsime su pilna komanda“, - apie būsimą Eurolygos dvikovą kalbėjo „Žalgirio“ treneris Gintaras Krapikas. Apie rungtynių lūkesčius jis daug nekalbėjo, bet neslėpė, kad nori greitai pažiūrėti, kokiame lygyje Europoje yra „Žalgiris“.

Turės praktinį pranašumą

Eurolygoje „Žalgiris“ rungtyniauja A grupėje, kur turės susitikti ir su Kazanės „Uniks“, Stambulo „Anadolu Efes“, Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“ bei Sasario „Banco di Sardegna“ komandomis.

„Pirminis tikslas – įveikti pirmąjį etapą ir patekti tarp šešiolikos geriausių. To ir sieksime, - sakė G. Krapikas. - Džiaugiamės, kad jau prasideda Eurolygos sezonas ir mes kartą per savaitę galėsime pasilyginti su stipriausiomis Europos komandomis. Pamatysime, kaip mes atrodome.“

LKL čempionate „Žalgiris“ jau spėjo patirti pralaimėjimą, kai sensacingai krito prieš Utenos „Juventus“ komandą, tačiau kitus penkis mačus baigė pergalėmis. G.Krapikas džiaugiasi, kad į Eurolygą jo krepšininkai žengė apšilę kojas.

„Turėjome galimybę sužaisti keletą oficialių rungtynių. Tai yra kitaip nei po pasirengimo mačų, - sakė G.Krapikas. - „Real“ sužaidė porą oficialių mačų, o mes – šešis. Galvoju, kad čia turime praktinį pranašumą.“

Praradimo nejaučia

„Žalgirio“ strategui kartu su asistentu Šarūnu Jasikevičiumi likus keletai dienų iki mačo su „Real“ teko perbraižyti planą, kai ekipą paliko įžaidėjas M.Waynsas. Kauno klubas pranešė, kad traumą patyręs 24 metų krepšininkas grįžo į JAV pas gimdyti turinčią draugę ir nusprendė operuoti kelį.

„Visuomet sakiau ir sakysiu, kad jokiu būdu negalime priklausyti nuo vieno žaidėjo, koks tik jis būtų. Praktiškai visus pasirengimo, o vėliau LKL sezono mačus žaidėme tokios sudėties, kokią turėsime penktadienį. Tad niekas nepasikeitė.

Jeigu būtume turėję pagrindinį įžaidėją, kuris būtų mus vedęs į pergales, praradimas būtų sunkus, bet jo nebuvo. Dirbome su tuo, ką turime ir džiaugiamės, kad jaunimas atsiduoda ir stengiasi. Matėme, kaip vaikinai gali žaisti Lietuvoje, o dabar pažiūrėsime, ar jiems pavyks tą žaidimą perkelti į Eurolygą“, - optimistiškai žiūrėjo G.Krapikas.

Ieško įžaidėjo

Tačiau treneris neslėpė, kad „Žalgiris“ ieško naujo įžaidėjo. Lrytas.lt jau anksčiau skelbė, kad vienas realiausių kandidatų – Vilniaus „Lietuvos ryte“ rungtyniavęs Omaras Cookas.

„Yra daug tų pavardžių ir spekuliacijų, bet nenoriu nieko minėti. Nėra nieko oficialaus. Kasdien galima kažką minėti, o tada keisti. Tam nėra tikslo. Neužsiimsime. Žaisime su tokia komanda, kokią turime“, - sakė G.Krapikas.

„Žalgirio“ strategas nemažai vilčių deda į jaunuosius Luką Lekavičių ir Vaidą Kariniauską.

„Kitų neturime. Žais tie, kurie yra, - sakė G.Krapikas, bet dėl starto įžaidėjo jis dar nėra apsisprendęs dar nėra. - Dar pažiūrėsime. Bandome įvairius variantus. Norime pažiūrėti, kad krepšininkai atitiktų varžovo žaidėjus. Pažiūrėsime, ką pradžioje naudoja „Real“. Apsispręsime prieš rungtynes, nors minčių yra.“

Į derbį – be treniruotės

Sekmadienį „Žalgirio“ laukia dar vienos įtemptos rungtynės – Lietuvos derbis. 16 val. 15 min. Žalgiriečiai sostinėje stos į mūšį su Vilniaus „Lietuvos ryto“ komanda.

„Tai bus vėliau. Dabar galvojame apie penktadienį. Visos jėgos ir visos treniruotės skirtos kovai su „Real“, - sakė G.Krapikas.

Treneris neslėpė, kad visuomet didelį ažiotažą sukeliančioms rungtynėms specialiai parengti taktikų nespės.

„Nebus galimybės treniruotis, tad vėliau apie tai ir galvosime“, - sakė G.Krapikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.