EUROLYGA 2023

Du lietuviai krepšinio aikštėje išvydo tragišką stebuklą

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-16 11:31, atnaujinta 2018-01-27 02:26

Startas Europos taurėje: devyniolika sekundžių ir Beno Veikalo bei Tado Klimavičiaus atstovaujamo Bonos „Telekom“ klubo penkių taškų persvara. Rodos, Vokietijos ekipa jau laikė pergalę savo rankose, bet savo akimis išvydo tragiškai pasibaigusį krepšinio stebuklą, kurį sukūrė Strasbūro SIG komanda.

Viskas prasidėjo nuo Antoine‘o Diot tritaškio, kuris likus žaisti 17 sek. sukarpė „Telekom“ pranašumą iki dviejų taškų – 80:82. Prie baudų metimo linijos stojęs Eugene‘as Lawrence‘as sudrebėjo mesdamas antrąją baudą ir paliko prancūzams šansą išsigelbėti – 83:80.

SIG žaibiškai nuskuodė į vokiečių aikštės pusę ir Tadija Dragičevičius staigiu tritaškiu išlygino rezultatą – 83:83.

Tiesa, pratęsimo dar reikėjo palaukti – lemiamam „Telekom“ išpuoliui liko trys sekundės. Bet ne Vokietijos ekipa atliko lemiamą metimą.

Statydamas užtvarą pražangą puolime užsidirbo Bonos klubo puolėjas T.Klimavičius. Trys sekundės atiteko SIG krepšininkams.

Svečiai netgi neturėjo minutės pertraukėlės, bet jos ir neprireikė. Kamuolį aikštės viduryje sugriebęs A.Diot skuodė link varžovų tritaškio linijos, verpste apgavo priešininką ir paleido tritaškį krisdamas į priekį – yra!

SIG triumfavo 86:83. „Telekom“ krepšininkams beliko griebtis už galvų, o SIG žaidėjai nusipelnė šokti pergalės šokį Bonos klubo aikštelės viduryje.

„Mums pasisekė“, – po mačo net neslėpė SIG treneris Vincent‘as Collet bei puolėjas Louisas Campbellas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.