EUROLYGA 2023

Gintaras Krapikas: „Real“ dar nėra geriausios formos

Viena Eurolygos favoričių Madrido „Real“ komanda penktadienį Eurolygos pirmojo turo rungtynėse neparodė savo geriausio žaidimo, todėl pusę mačo jauna Kauno „Žalgirio“ komanda drąsiai kovojo ir pirmavo. Apie tai po rungtynių kalbėjo kauniečių treneris Gintaras Krapikas.

G.Krapikas pamatė savo komandos privalumus ir trūkumus.<br>AFP/Scanpix nuotr.
G.Krapikas pamatė savo komandos privalumus ir trūkumus.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 18, 2014, 11:21 AM, atnaujinta Jan 26, 2018, 7:21 PM

Kauniečiai penktadienį vėlai vakare savo pirmąjį sezono mačą Madride pralaimėjo 71:80.

„Panašu, kad „Real“ dabar nėra geriausios formos, jie turi keletą naujų žaidėjų ir turi daug ką pataisyti, - teigė G.,Krapikas. - Turbūt dėl šios priežasties mes galėjome su jais rimtai kovoti.

Galiu būti laimingas dėl savo komandos ir jaunų žaidėjų, nes tai rodo, kad „Žalgirio“ klubo sistema veikia. Tačiau jaunimui pasiekti aukštą lygį reikia laiko.

Dar žaisime su „Real“ Kaune, tada ir pamatysime, ką mes iš tikrųjų galime padaryti prieš juos.“

„Žalgirio“ legionierius Jamesas Andersonas įžvelgė ir kitų pralaimėjimo priežasčių.

„Nepataikėme daug baudų metimų, praradome nemažai kamuolių. Todėl ir buvome nubausti už šias klaidas, - sakė 19 taškų pelnęs amerikietis. - Tačiau parodėme, kad esame pasirengę kovoti prieš bent kurią Eurolygos komandą. Šios rungtynės rodo, kad galime Europoje varžovams pridaryti žalos.“

„Real“ treneris Pablo Laso pripažino savo komandos silpnumą mačo pradžioje.

„Pirmojoje rungtynių pusėje mes buvome silpni ir iki pertraukos nežaidėme gerai. Bet po to reikalai pasitaisė, - kalbėjo po rungtynių ispanas. - Bet kokiu atveju, mūsų laukia dar daug darbo. „Žalgiris“ parodė, kad yra stipri komanda. Nematėme skylių ir negavome laisvos erdvės, kad rinktume taškus pirmojoje pusėje. Tik po pertraukos sugebėjome išsiveržti į priekį.“

„Mums tai buvo sunkios rungtynės. Nežaidėme taip, kaip norėjome, - teigė Sergio Rodriguezas. - Didžiąją rungtynių dalį „Žalgiris“ žaidė geriau nei mes. Dar tik sezono pradžia, mums reikia priprasti vienam prie kito, sunkiai treniruotis ir žaisti geriau kitose rungtynėse. Mes nepasirodėme gerai ir tai žinome. Mums reikia susikaupti, kai žaidimas nesiklosto ir pagerinti gynybą, kad galėtume žaisti taip, kaip norime.

„Kauniečiai nuo pradžios ėmė žaisti kietai ir stumdytis, jų gynyba buvo paremta fizine jėga. Mums buvo sunku prie to prisitaikyti, - pripažino Jaycee Carrollas. - Reikėjo pakeisti žaidimo stilių, bet antroje pusėje mes pasitaisėme. Šį sezoną norime žaisti taip, kaip praėjusį, tačiau turime nemažai naujų žaidėjų. Reikia laiko, kad išsiaiškintume, kas ką gali. Dar ieškome geriausių keitimo variantų.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.