EUROLYGA 2023

V. Šeškus pripažino klaidas, G. Krapikas bijo dėl V. Kariniausko

V.Šeškus ir G.Krapikas.<br>M.Kulbio nuotr.
V.Šeškus ir G.Krapikas.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

2014-10-19 19:50, atnaujinta 2018-01-26 16:14

11 tritaškių per kėlinį, įtampa iki paskutinės sekundės ir keista mačo pabaiga, kai per sekundę galėjo ištirpti penkių taškų pranašumas. Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Kauno „Žalgirio“ akistata „Siemens“ arenoje nepaliko abejingų – LKL rungtynes 84:82 laimėjo kauniečiai.

Paskutinė ataka

Tiksint paskutinėms sekundėms vilniečiai atsilikinėjo penkiais taškais, bet turėjo galimybę išplėšti pratęsimą.

G.Orelikas likus 4 sekundėms smeigė tritaškį, sumažinusį skirtumą iki 2 taškų (82:84). Išsimetant kamuolį kauniečiai apmaudžiai suklydo ir suteikė netikėtą galimybę varžovams.

Kamuolys akimirką skriejo po žaidėjų rankas ir atsidūrė pas G.Oreliką – jo dvitaškis iš aikštės krašto aidint sirenai buvo netaiklus.

„Akys nušvito, bet tas nušvietimas greitai ir baigėsi, – prisiminęs paskutinę mačo sekundę šyptelėjo Vilniaus ekipos treneris Virginijus Šeškus. – Varžovams tereikėjo tik kamuolį į priekį išmesti ir laikas būtų pasibaigęs. Netikėta visa tai buvo“.

„Visko dar galėjo būti. Būtų buvęs pratęsimas, tačiau tai neįvyko ir todėl labai džiaugiuosi“, – po rungtynių kalbėjo „Žalgirio“ treneris Gintaras Krapikas.

V.Šeškaus apmaudas

12 taškų pirmavę vilniečiai ketvirtajame kėlinyje neatsilaikė prieš varžovų tritaškius – jų kauniečiai paskutiniajame ketvirtyje pataikė net šešis. Vilniečiai – penkis.

„Gaila, nes šiandien galėjome laimėti. Iš kai kurių žaidėjų nesulaukėme pagalbos, ypač iš legionierių. Pralaimėjome kovą dėl atšokusių kamuolių, nors ruošėmės tam, kad varžovai žais baudos aikštelėje.

Tačiau jie ketvirtajame kėlinyje pataikė šešis tritaškius. Trys A.Milaknio tritaškiai turėjo labai didelės įtakos. Sugebėjome šiek tiek atsitiesti, sutarėme, kaip žaisti. Bet P.Jankūnas laisvas pataikė... Žaidėjų nesusikalbėjimas, ir tiek“, – kalbėjo V.Šeškus.

„Lietuvos ryto“ strategas pripažino, kad trečiajame kėlinyje padarė keletą keitimų, kurie nepadėjo, o pakenkė komandos žaidimui.

„Trečiojo kėlinio pabaigoje, kai pirmavome 10 taškų, padariau klaidą, nes įleidau užsieniečius, o tuo metu kaip tyčia keitimo paprašė A.Juškevičius. Tai buvo labai svarbus momentas – pralaimėjome atkarpą 0:10 ir varžovai mus pavijo“, – kalbėjo V.Šeškus.

G.Krapikas – apie įžaidėjo paieškas

„Lėktuve sėdėti tris valandas buvo sunkiau“, – ištarė G.Krapikas, paklaustas, ar mačo pradžioje areną apgaubę fejerverkų dūmai netrukdė komandai žaisti. Kauniečiai į dvikovą su principiniu varžovu vyko po sudėtingos ir nesklandumų kupinos Eurolygos kelionės į Madridą.

„Sveikinu visus su labai gražiomis rungtynėmis. Esu dėkingas savo vyrams – žaidėjams ir aptarnaujančiam personalui, kurie vyriškai elgėsi per tokią situaciją – rado jėgų ir sugebėjo sužaisti puikias rungtynes.

Su varžovu reikės dar daug žaisti, todėl giliau analizuoti rungtynių nenorėčiau. Kai atsilikinėjome, pavyko sumažinti varžovų pataikymą. Išskyrus Gediminą Oreliką, kuris yra stabiliausias Vilniaus komandos žaidėjas. Tai įrodo ir šeši jo tritaškiai (G.Orelikas pataikė 6 tritaškius iš 7 – red.), – kalbėjo G.Krapikas.

Kauniečių treneris dar kartą pasidžiaugė jaunųjų „Žalgirio“ žaidėjų žaidimu. Tiesa, didžiausias nerimas – dėl traumą po susidūrimo su A.Kavaliausku patyrusio V.Kariniausko.

„Manęs jauni žaidėjai nestebina – aš juos matau du kartus per dieną. Matau, kaip jie dirba ir ruošiasi. Jiems galbūt padedame neskubėdami su naujuoju įžaidėju. Jie gauna žaidimo minučių, kurių nusipelno. Be abejo, Šarūnas Jasikevičius su jais daug dirba ir daug bendrauja. Būtų keista neišnaudoti, kai komandoje dirba vienas geriausių visų laikų įžaidėjų.

Dėl naujojo įžaidėjo nieko negaliu pasakyti. Matėte, kas V.Kariniauskui atsitiko („Žalgirio“ įžaidėjas atsitrenkė į A.Kavaliauską ir linktelėjo kaklą. Įžaidėjas draugų pagalba paliko aikštę – red.) Gali būti, kad jis ilgai nežais. Jeigu daktarai pasakys, kad jo kurio laiko nebus, teks skubinti įvykius. Juk L.Lekavičius, kad ir koks geras jis būti, gali subyrėti sezono viduryje“, – kalbėjo G.Krapikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.