EUROLYGA 2023

Virginijus Šeškus nenurašo visų problemų legionieriams

V.Šeškus tikisi nelengvo mūšio Rumunijoje.<br>M.Kulbio nuotr.
V.Šeškus tikisi nelengvo mūšio Rumunijoje.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Oct 21, 2014, 12:59 PM, atnaujinta Jan 25, 2018, 6:03 AM

„Tai visus taip vartyk prieš kameras, ne tik mane vieną“, – juokais ant Mindaugo Lukauskio pyktelėjo Antanas Kavaliauskas, kuriam tarp kojų prieš akimirką panevėžietis po krepšiu prakišo rezultatyvų perdavimą. „Iškirps“, – šypsodamasis ranka moja M.Lukauskis.

Paskutinėje Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandos treniruotėje prieš išvyką į Rumuniją nestigo geros nuotaikos.

Nors sekmadienį vilniečiai išbarstė dviženklę persvarą ir namuose turėjo nusilenkti Kauno „Žalgiriui“, antrajame Europos taurės ture su Ploješčio „Asesoft“ Virginijaus Šeškaus auklėtiniai tikisi pasikelti sau nuotaiką.

Tačiau pats V.Šeškus treniruotėje pokštais nesilaidė ir išliko toks pat kritiškas bei rimtas. Be rumunų žaidžiantis Rumunijos klubas su lietuviu Mariumi Runkausku jam neprimena lengvo pasivaikščiojimo.

„Pergalė Rumunijoje pakeltų nuotaiką. Dabar mums nelengvas laikotarpis. Visi varžovai tokie, su kuriais reikia kovoti. Mums labai reikalinga pergalė, kad prieš sekmadienio rungtynes su „Neptūnu“ įgytume daugiau pasitikėjimo“, – apie sunkų tvarkaraštį kalbėjo V.Šeškus.

– Pasitikėjimą sumažino pralaimėjimas „Žalgiriui“? – žurnalistai paklausė „Lietuvos ryto“ trenerio.

– Taip nėra. Analizavome rungtynes ir galiu pasakyti, kad sužaidėme tikrai neblogai. Išskyrus kelis epizodus, kurie lėmė pralaimėjimą. Tie A.Milaknio tritaškiai, trijų naujų žmonių įleidimas... Tie epizodai labai daug ką lėmė. „Žalgiris“ vėl pajuto pasitikėjimą savo jėgomis. Bet ką darysi. Klysti ir mokaisi.

– Neišnaudotas „Lietuvos ryto“ rezervas lieka legionieriai?

– Visi tai suprantame. Bet nereikia visko nurašyti ant užsieniečių. Mes po truputį einame į priekį. Manau, kad ir užsieniečiai su lietuviais turi įgauti trenerio pasitikėjimą. Aišku, gal esu kaltas ir turėčiau duoti jiems daugiau laiko pasireikšti. Bet labai sunku save perlipti, kai pralaimi labai svarbią atkarpą tokiose rungtynėse. Vis dėlto kuo toliau, tuo labiau juos įtrauksime į žaidimą. Rumunijoje pabandysime įtraukti į žaidimą ir Kyrylą Natiažką. Su 5-6 žaidėjais mums būtų sunku. Nors „Prienai“ visuomet taip žaisdavo (Šypsosi.).

– Daugiausia priekaištų legionieriams turite dėl gynybos ar puolimo?

– Ne, tiesiog buvo keli labai svarbūs epizodai. Buvome susitarę, kaip žaisime, o jie padarė kelias klaidas. Gal toje vietoje galėjo būti ir kiti žaidėjai, bet kaip tyčia pasitaikė užsieniečiai (Šypsosi.).

– „Partizan“ nepaliko vilčių, „Žalgiriui“ buvote parengę keletą siurprizų. Ar esate kažką specialaus numatę ir rumunams?

– Turime paruošę kažką kitokio. Bet galiu pasakyti, kad Rumunijos klubas yra kietas riešutėlis. Yra 5-6 legionieriai, kurie žaidžia laisvą, į mūsų panašų krepšinį. Labai sunku žaisti prieš į tave panašią komandą. Ne be reikalo jie išvykoje nugalėjo Volgogrado klubą. Važiuojame susikaupę, nusiteikę ir bandysime laimėti.

– „Asesoft“ pergalė Volgograde jus nustebino?

– Nepasakyčiau, kad rumunai rungtyniavo super, bet rusai nežaidė. Tačiau rumunai man patiko. Jie turi gerą įžaidėją Dee Browną. Jis labai gerai valdo komandą. Stengsimės jį išjungti iš žaidimo.

– Rumunai turi daug patyrusių žaidėjų. Gal greičiu bandysite įveikti varžovus?

– Mes visada akcentuojame, kad esame komanda, kuri turėtų bėgti į greitą puolimą. Bet yra vienas dalykas – komandoje yra 8 naujokai, o mes visi kartu – vos daugiau nei mėnuo. Tikrai sunku. Net kai į Prienus atvykdavo patyręs žaidėjas, jis du mėnesius vaikščiodavo ir manęs nesuprasdavo. Dabar kažkas panašaus. Dar trūksta laiko, kad būtume stipresni.

– Kiek turite kantrybės?

– Nėra pas mane kantrybės (Juokiasi.).

– Kiek „Asesoft“ klube svarbus Marius Runkauskas?

– Jis visada buvo savotiškas žaidėjas. Pirmosiose rungtynėse Marius buvo rezultatyvus. Jis ten vienas pagrindinių žaidėjų.

– Su „Partizan“ vilniečiai metė tiek pat dvitaškių ir tritaškių. Su „Žalgiriu“ – daugiau dvitaškių. Koks tas tikrasis „Lietuvos ryto“ veidas puolime?

– Visi akcentuoja, kad esame tritaškininkų komanda. Mes kartais norime tuo pasinaudoti. Visi labai kibiai dengia žaidėjus prie tritaškio linijos ir tada atsiranda galimybių dideliems. Pažiūrėkite, kaip gerai žaidžia Antanas Kavaliauskas. Artūras Valeika neblogai išėjo. Kaip priešininkas leidžia, taip žaidžiame. (Pagalvoja.) Gal su „Žalgiriu“ kažko neišnaudojome, bet užmirškime šias rungtynes (Šypsosi.).

* * *

Transliacija. „Lietuvos ryto“ ir „Asesoft“ rungtynės Rumunijoje trečiadienį prasidės 19 val. 30 min. Susitikimo vaizdo transliaciją galėsite stebėti per „Lietuvos ryto“ televiziją arba portale tv.lrytas.lt

Veidas. Ploješčio klube rungtyniauja pastaruosius kelerius metus Klaipėdos „Neptūne“ žaidęs 28 metų 189 cm ūgio gynėjas Marius Runkauskas.

Pirmosios rungtynės. „Asesoft“ pasirodymą Europos taurėje pradėjo 81:75 išvykoje nugalėdama Volgogrado „Krasnyj Oktiabr“ komandą. Alhaji Mohammedas pelnė 18 taškų (8 atk. kam.), M.Runkauskas – 15, Dee Brownas – 14 (6 rez. perd.).

Rumunai. Pirmosiose rungtynėse Rumunijos klubas registravo tris vietinius žaidėjus. Tačiau aikštėje pasirodė tik legionieriai. Aštuoni legionieriai suryja beveik visą žaidimo laiką ir Rumunijos čempionate. Penki rumunai visi kartu vidutiniškai žaidžia vos po 17 minučių.

Sezonas. Rumunijos pirmenybėse „Asesoft“ šventė visas tris pergales. Rezultatyviausiai žaidžia Geraldas Lee (21,5 tšk., 5,5 atk. kam.), Draganas Labovičius (18,5 tšk., 5 atk. kam.), D.Brownas (15,3 tšk., 11,7 rez. perd.) ir Michalis Pelekanos (14,5 tšk.). M.Runkauskas pelno po 10 taškų.

Pasitikėjimas. „Asesoft“ komandai vadovauja bosnis Vladimiras Arnautovičius. 43 metų treneris Ploješčio ekipoje dirba jau septintąjį sezoną. Nuo 2008-ųjų su V.Arnautovičiumi „Asesoft“ Rumunijos čempionais tapo penkis kartus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.