EUROLYGA 2023

Lietuvos kariuomenė „Žalgirį“ parems karštais sirgaliais

Nuo šiol 50 Lietuvos ir Lietuvoje tarnaujančių sąjunginių NATO valstybių karių galės nemokamai stebėti Kauno „Žalgirio“ krepšinio komandos žaidynes, o „žalgiriečiai“ – lankytis kariniuose daliniuose, sportuoti kartu su kariškiais.

Kariuomenės vadas V.J.Žukas (kairėje) ir "Žalgirio" klubo direktorius P.Motiejūnas pasirašė bendradarbiavimo sutartį.<br>T.Bauro nuotr.
Kariuomenės vadas V.J.Žukas (kairėje) ir "Žalgirio" klubo direktorius P.Motiejūnas pasirašė bendradarbiavimo sutartį.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Oct 22, 2014, 3:46 PM, atnaujinta Jan 25, 2018, 1:48 AM

Antradienį Krašto apsaugos ministerijoje Lietuvos kariuomenės vadas generolas majoras Jonas Vytautas Žukas ir Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubo direktorius Paulius Motiejūnas pasirašė kariuomenės ir „Žalgirio“ krepšinio klubo bendradarbiavimo sutartį.

Pagal susitarimą, kariai turės galimybę gauti 50 vietų stebėti „Žalgirio“ rungtynes.

„Daug rungtynių vyksta Kaune, o būtent šiame mieste ir Kauno regione yra didelė kariuomenės koncentracija. Manau, kariams bus puikus poilsis pažiūrėti rungtynių, jie parems krepšininkus, papildydami sirgalių eiles. Manau, kad ir Lietuvoje esantys NATO sąjungininkai mielai pažiūrės mūsų krepšininkų kovas“, - sakė Lietuvos kariuomenės vadas J.V.Žukas.

Į žurnalistų klausimą, ar kariuomenė, kuriai pagal ateinančių metų biudžeto projektą skiriama daugiau lėšų parems ne pačius geriausius laikus išgyvenantį „Žalgirį“, kariuomenės vadas atsakė neigiamai:

„Ne, sutartis nenumato jokios finansinės paramos. Bendradarbiavimo tikslas yra ugdyti pilietinę visuomenę“, - tikino J.V.Žukas.

„Žalgirio“ klubo vadovas P.Motiejūnas teigė, jog sportininkams bus įdomu sužinoti, kaip karinė tarnyba atrodo tikrovėje.

„Apie kariuomenę jaunimas kartais sprendžia iš Holivudo filmų. Žinoma, tikrovėje viskas yra kitaip. Man ir Arvydui Saboniui teko lankytis kariniame dalinyje, iš arti pamatyti šiuolaikiškus ginklus. Įspūdis buvo neišdildomas. Tikiu, kad ir krepšininkams bus įdomu“, - kalbėjo P.Motiejūnas.

Lietuvos kariuomenė „Žalgirį“ remia morališkai, o štai Kauno savivaldybės įmonės privatų sporto klubą parėmėme solidžiomis sumomis.

P.Motiejūnas patvirtino, jog dauguma Kauno savivaldybės įmonių jau ištesėjo savo pažadus paremti „Žalgirį“.

Spalio pradžioje skolų slegiamas klubas kreipėsi pagalbos į Kauno miesto savivaldybę. Kauno valdžia įpareigojo savivaldybės įmones paremti „Žalgirį“ 2,35 mln. Lt. - pagal galimybes pervesti lėšas kaip paramą ar suteikti paskolą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.