EUROLYGA 2023

Eurolygoje žaidžia „benamiai“ iš Lenkijos

„Turow“ klubas Ž.Obradovičių ir „Fenerbahce“ klubą priims ne namuose, o kitame mieste.<br>AFP/Scanpix nuotr.
„Turow“ klubas Ž.Obradovičių ir „Fenerbahce“ klubą priims ne namuose, o kitame mieste.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 23, 2014, 4:37 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 10:38 PM

Eurolygos debiutantas Zgoželeco „Turow“ klubas negali pilnai pasidžiaugti istoriniu sezonu prestižiniame Europos klubų turnyre. Pirmąsias namų rungtynes su Stambulo „Fenerbahce“ Lenkijos čempionai ketvirtadienio vakarą žais ne savo tvirtovėje, rašo „Eurohoops“.

Europos krepšinio naujienas apžvelgiantis portalas „Turow“ klubą perkeltine prasme pavadino „benamiais“.

Vos 32 tūkstančius gyventojų turintis Zgoželeco miestas žaidžia pernelyg ankštoje arenoje, kuri talpina vos 1,5 tūkst. sirgalių. Todėl Lenkijos komanda Eurolygoje namų mačus turės žaisti kitame mieste – Liubine.

Jis nuo Zgoželeco nutolęs per 105 kilometrus.

Taip neturėjo nutikti, nes mieste ėmė augti visus reikalavimus atitinkantys krepšinio rūmai. Juos lenkai žadėjo pastatyti iki šių metų vasaros, bet kaip matote, „Turow“ ten dar nerungtyniauja.

Tikimasi, kad arena atsidarys Eurolygos reguliariojo sezono pabaigoje ir „Turow“ dar spės sužaisti bent pora namų rungtynių.

Tuo tarpu Liubinas neturi jokių krepšinio tradicijų. Tačiau arena atitinka Eurolygos reikalavimus ir jau su trenksmu priėmė Lenkijos rinktinę. Lemiamame 2015 metų Europos čempionato atrankos mače su Austrija sirgaliai Liubine sukūrė geriausią atmosferą per visas rinktinės namų rungtynes.

Praeityje „Turow“ Europos taurės turnyre jau glaudėsi Zeliona Guroje ir netgi Čekijoje – visai šalia pasienio su Lenkija esančiame Liberece.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.