EUROLYGA 2023

G.Krapikas prieš būsimą Eurolygos varžovą įžvelgia du pranašumus

Treniruotės akimirka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Treniruotės akimirka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 23, 2014, 7:55 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 10:14 PM

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai bando antrąjį kartą. Sutrukdyti pasiekti pirmąją pergalę Eurolygoje Lietuvos čempionams Kaune penktadienio vakarą (19 val. 45 min.) bandys debiutantai „Nižnij Novgorod“.

„Laukia priešininkas, kuris stengsis nustebinti Eurolygą, o mūsų reikalas – pradėti sezoną namuose pergale“, – mačo išvakarėse žurnalistams sakė žalgiriečių treneris Gintaras Krapikas.

Strategas išskyrė Rusijos ekipos perimetro žaidėjus – Taylorą Rochestie, Tarence‘ą Kinsey.

„Jie kuria visą „Nižnij Novgorod“ žaidimą ir dar patys renka taškus, – pažymėjo G.Krapikas. – Mūsų perimetro žaidėjų laukia didelis uždavinys juos stabdyti.“

Anot G.Krapiko, šie amerikiečiai ir rusai Semionas Antonovas bei Dmitrijus Chvostovas, taip pat – baltarusis Artiomas Parachovskis, „Žalgiriui“ kels daugiausia problemų.

Kuo svečiams iš Rusijos atsakys „Žalgiris“?

„Mes turime stipresnę priekinę liniją ir esame stipresni poziciniame puolime. Bet reikia tai išnaudoti“, – sakė G.Krapikas.

Jis džiaugėsi, kad po sekmadienį rungtynėse su Vilniaus „Lietuvos rytu“ patirtos traumos į rikiuotę greitai grįžo įžaidėjas Vaidas Kariniauskas.

„Esame pasiruošę, – sakė 20-metis atakų organizatorius, diriguojantis „Žalgirio“ atakoms su vienmečiu Luku Lekavičiumi. – Rusai žaidžia panašų krepšinį kaip „Lietuvos rytas“ ar Madrido „Real“ – gerai bėga į greitą puolimą. Kartu su Luku bandysime stabdyti jų įžaidėją T.Rochestie.“

Ar artimiausiu metu jauniesiems „Žalgirio“ atakų dirigentams vadovai į pagalbą nupirks legionierių?

„Šiuo klausimu nieko naujo“, – atkirto G.Krapikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.